DIUMENGE I D’ADVENT / C

2 de desembre de 2018

Veniu, Senyor Jesús!

Avui comença el temps d’Advent, un temps dedicat a preparar la vinguda del Senyor que celebrarem per Nadal. Un temps litúrgic intens, que ens convida a l’esperança i a viure amb profunditat el misteri de l’encarnació. Com sempre, els textos litúrgics ens ajuden a viure l’espiritualitat pròpia de cada celebració cristiana. Aquí us ofereixo, per exemple, el prefaci II d’Advent: Aquell que anunciaren els oracles de tots els profetes; aquell que esperà, plena d’amor, la Mare Verge; el que Joan proclamà com el qui havia de venir i el mostrà ja present enmig dels homes; és ell mateix que ara ens dona el goig de preparar-nos per al misteri del Nadal. Que ell ens trobi vetllant en l’oració i cantant la seva lloança…

Avui donarem un especial relleu al leccionari, ja que es comença a utilitzar el que correspon al nou any litúrgic (cicle C). Visquem amb intensitat aquest temps d’Advent, i preparem-nos com cal també per al Nadal. Recordem que, com un mitjà per viure més intensament l’Advent, cada dia a la missa de les 8:15h. a la Trinitat resem Laudes, i al vespre a la missa de les 20h. resem Vespres.

_______________________________________________

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Aquesta setmana, coincidint amb la Setmana de la Bíblia, hem estrenat un “lloc de la Paraula” a la capella del Santíssim de la basílica de Santa Maria: “un lloc de relleu on es col·loqui la Sagrada Escriptura també fora de la celebració, perquè convé que el llibre que conté la Paraula de Déu tingui on lloc visible i d’honor al temple cristià”.

Loteria de Nadal. Encara podeu trobar participacions del número 06.062, destinades a recaptar fons per a la rehabilitació de la basílica. Es poden adquirir al preu de 5 € (despatx parroquial, sagristia de Santa Maria i en algunes botigues).

Pregària amb exposició del Santíssim. Com que el primer dijous d’aquest mes de desembre (dia 6) és festiu, i el següent és santa Llúcia (dia 13), avancem la pregària amb exposició del Santíssim al dimarts dia 4, després de la missa de les 20 h a Santa Maria.

Virgen de la Puerta. La comunitat catòlica del Perú celebra la seva patrona, venerant la seva imatge que es guarda a l’església de Sant Francesc. Missa el dia 8 a les 13h.

Capelles Sagrada Familia. Sabem que hi ha algunes capelletes que segueixen passant per les cases en els tradicionals cors de la “visita mensual domiciliària”. Ens agradaria tenir-ne notícia concreta. Podeu informar al despatx parroquial. El dia de la festa de la Sagrada Família (diumenge 30 de desembre) a la missa de 12h. us demanem que les porteu i les exposarem totes a l’altar major.

Exposició de pessebres. Tindrà lloc, com cada any, a la Capella dels Dolors, del 6 de desembre al 20 de gener. Organitzada per l’Associació de Pessebristes de Vilafranca. Oberta cada dia de 18 h a 20 h i els dissabtes, diumenges i festius també de 12h a 14h.

Noces d’or i de plata. Les parelles que celebreu 25 o 50 anys de matrimoni us convidem a celebrar-ho junts el dia de la Sagrada Família (diumenge 30 de desembre) a la missa de 12h. Podeu comunicar-ho al despatx parroquial.

 

Pregària d’Advent

Senyor:

Tu em demanes paraules noves,

i jo les tinc gastades.

Tu em demanes actituds evangèliques,

i jo actuo segons les meves raons.

Tu em demanes fidelitat, i jo soc inconstant.

Tu em demanes gestos profètics,

i jo tinc por de sortir dels meus esquemes.

Tu em demanes austeritat, i jo consumeixo sense parar.

Tu vols que serveixi els altres, i jo estic cansat, estressat, decebut.

Tu, en l’evangeli, em vols utòpic, i jo…

Ensenya’m a acceptar plenament la meva limitació humana.

Que sigui constant en la recerca de l’home nou i la dona nova,

caminant vers la utopia.

Vine, Senyor Jesús, aquest Nadal,

i renova’m a mi, els meus, i la humanitat sencera.

                                        Ho necessitem!

M.Carme Gomà

______________________________________________________

CALENDARI  I  AGENDA 

Diumenge 2. Primer diumenge d’Advent.

Dimarts 4. A continuació de la missa de les 20h, a la capella del Santíssim de Santa Maria, pregària amb exposició del Santíssim. A les 21 h, comissió permanent del consell pastoral interparroquial.

Dimecres 5. A les 19 h, reunió del grup de Tercer Món – Mans Unides.

Dijous 6. Dia festiu però no de precepte. Misses com els dijous feiners. Primer dia d’obertura de l’exposició de pessebres a la capella dels Dolors.

Divendres 8. La Immaculada Concepció de Maria. Misses com els diumenges. Les misses del vespre ja són de vigilia.

Diumenge 9. Segon diumenge d’Advent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *