SANTÍSSIMA TRINITAT / B

27 de maig de 2018

La Santíssima Trinitat

Acabat el temps de Pasqua, tornem altre cop al temps de durant l’any, que són les setmanes i els diumenges en què no celebrem cap esdeveniment especial, ni es ressalta cap activitat cristiana determinada.

Aquest primer diumenge després de Pentecosta comença amb la festa de la Santíssima Trinitat. És cert que tot l’any la nostra lloança s’adreça al Déu u i tri, però centrar la nostra atenció d’aquest diumenge en la fe trinitària per a nosaltres cristians té un valor pedagògic. A més, després d’haver celebrat la Pasqua de Jesucrist en les setmanes precedents i d’haver actualitzat l’efusió de l’Esperit Sant el diumenge anterior, se’ns recorda novament que creiem en un sol Déu format per tres persones divines.

La Trinitat és present en totes i cadascuna de les celebracions des de l’inici fins a la fi. La nostra oració litúrgica s’adreça al Pare mitjançant el Fill en l’Esperit Sant. A més, el Glòria que entonem cada diumenge en la missa és un cant de lloança al Pare i al Fill i a l’Esperit Sant. I en el Credo, professem la fe trinitària: creiem en el Pare, creiem en el Fill, i creiem en l’Esperit Sant.

Així ho cantem en els Goigs a la Santíssima Trinitat que es venera a la nostra Parròquia de Vilafranca:

Déu és Déu, Amor i Vida,/ un sol Déu, mai un Déu sol.

Tant estima que donant-se,/ és feliç i ens en vol fer.

I també: Beneïu-nos a mans plenes,/ Pare, Fill i Esperit Sant;

tant enmig de goigs com penes / nostres cors us lloaran.

 

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Solemnitat de la Santíssima Trinitat. Missa a les 10h. a la parròquia de la Trinitat en la seva festa patronal. Avui se celebren les Primeres Comunions a l’església de la Mare de Déu de Montserrat a les 11h, i també l’últim grup a les 12h. a la basílica de Santa Maria.

Concert de banda. Avui a les 18h, en favor de la restauració de la basílica, amb la Banda de l’Escola Municipal de Música i la col·laboració de l’organista Jonathan Carbó. L’entrada és gratuïta, i es faran aportacions voluntàries a la sortida (“taquilla inversa”).

Nou accés a la basílica. Darrerament s’ha reobert la porta de la façana nord que dona al corraló del Palau Baltà i que surt per l’altar de Sant Josep. Forma part de l’annex construït el 1882, que havia estat utilitzat com a magatzem. Es farà servir els dies de gran concentració de fidels a la basílica, i l’estrenarem aquest diumenge durant el concert.

Final de curs de la catequesi. Dilluns i dimarts a les 17:30h. a la basílica de Santa Maria i a l’església de l’Espirall. Diumenge dia 3 a les 12h. a la basílica, missa de final de curs.

Altres reunions. Dimarts 29, pastoral de la salut. Dijous 31, comissió permanent del consell pastoral.

Hospitalitat de la Lourdes. El 164è. Pelegrinatge serà del 28 de juny al 2 de juliol. Últim dia d’entrega d’inscripcions 30 de maig.

Solemnitat del Cos i la Sang de Crist (Corpus).

– Dijous 31 de maig, després de la missa de les 20h. a Santa Maria: pregària amb exposició del Santíssim i benedicció amb la custòdia (últim dia d’aquest curs que celebrem aquest acte de pregària)

– Diumenge 3 de juny i vigília, a totes les misses. Col·lecta per Càritas Diocesana. Solemnitzarem especialment la missa de les 12h. a Santa Maria, amb la participació dels infants que han celebrat la Primera Comunió. Al final de la missa, processó amb la custòdia per l’interior del temple i benedicció.

PENTECOSTA / B

20 de maig de 2018

S.O.S. Cristians

Aquest és el títol de l’últim llibre de la periodista i escriptora Pilar Rahola, amb el clar subtítol “La persecució dels cristians en el món d’avui, una realitat silenciada”. Transcrivim un fragment de la presentació: “Mai no hi havia hagut, des de l’època de les catacumbes, un intent massiu, organitzat i impune d’acabar amb comunitats cristianes senceres. Les dades colpidores que Pilar Rahola aporta en aquest llibre, d’una manera sistemàtica i rigorosa, són tràgiques i encenen totes les alarmes d’una sagnia que no sembla tenir aturador. Coptes, assiris, siríacs, ortodoxos de diverses litúrgies, protestants i també catòlics, pateixen avui l’estigma de la creu. Són màrtirs els caldeus assassinats pel Daeix per no voler convertir-se a l’islam, o els coptes morts per les bombes a les catedrals d’Egipte, o els cristians nord-coreans tancats per tota la vida en camps de treball forçat a causa de la seva fe. Això és el martiri i aquests són els màrtirs del segle XXI. I malgrat el crit desesperat de tantes comunitats violentades, el silenci s’imposa com un vel allà on pateixen el martiri, però també a Occident, on els cristians no formen part del que és políticament correcte. Creure en Crist ha esdevingut una creença amb un elevat risc que condueix milers de persones a la presó, l’exili i la mort. Les xifres, les vivències i els fets que relata aquest llibre ho demostren, per tal de remoure consciències, inspirar compromisos i ajudar a pal·liar la solitud de milers de cristians”.

És també el tema de la interessant conferència d’aquest dilluns organitzada pels Grups de Diàleg, a càrrec d’una representant de la Fundació Potifícia “Ajuda a l’Església Necessitada”. No ens la perdem!

_________________________________________

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Pasqua Granada. Amb la solemnitat de la Pentecosta celebrem el do de l’Esperit Sant i acabem la cinquantena pasqual. Encomanem l’Aplec de l’Esperit que se celebra aquest cap de setmana a Tortosa.

Grups de diàleg. Conferència: “Els cristians perseguits avui”, per Marta Garcia Campos, membre de la Fundació Ajuda a l’Església Necessitada. Dilluns 21 de maig a les 21h. a la sala Mn. Vinyeta.

Santa Joaquima de Vedruna. La seva festa se celebra el dimarts 22 de maig. Felicitem de tot cor la comunitat religiosa de l’Espirall i la comunitat educativa de l’escola Sant Elies.

Grup bíblic. Dimarts 22 a les 18:45h. Tema: Gn 25,29-34: Així Esaú va vendre a Jacob els seus drets de primogènit. Obert a tothom.

Altres reunions. Dimecres 23 a les 20:30h, comissió parroquial de Festa Major. Dijous 24 a les 18h, equip responsable de catequesi.

Pastoral de la Salut. Missa al centre sociosanitari Ricard Fortuny, dissabte 26 de maig a les 11:30h.

Recés espiritual “Aixeca’t”. Un dissabte al matí de cada mes (de 10:30h. a 13:30h), a l’església de Castellet. Proper recés: 26 de  maig.

Concert de banda. Diumenge 27 de maig a les 18h, promogut per la Comissió Santa Maria 2020 en favor de la restauració de la basílica. La Banda de l’Escola Municipal de Música M.Dolors Calvet, dirigida per Sergi Raya, interpretarà bandes sonores i peces tradicionals. Amb la col·laboració de l’organista Jonathan Carbó. L’entrada és gratuïta, i es faran aportacions voluntàries a la sortida (“taquilla inversa”).

Creure encara? Deu meditacions. Segueix a la venda aquest llibre  de Josep Maria Carbonell, al despatx parroquial i a la llibreria Cuscó, al preu de 14€. Recordem que l’autor impartirà una conferència sobre el tema, organitzada pels Grups de Diàleg, el dia 11 de juny.

L’ASCENSIÓ DEL SENYOR / B

13 de maig de 2018

Les creuetes a la Declaració de la Renda

Un any més, arriba l’hora de fer la Declaració de la Renda, i un any més se’ns recorda la conveniència de marcar amb una x la casella en favor de l’Església catòlica. Recordem que marcar aquesta creueta no vol dir pagar més, sinó que un 0’7% del que haurem de pagar anirà destinat a l’Església. És un dret que tenim, i alhora una responsabilitat com a cristians, ja que l’Església, amb voluntat d’autofinançament, només rep de l’Estat la part corresponent a les creuetes marcades en la Declaració. Amb el lema “Junts, x un món millor”, ha començat ja la campanya per explicar el destí de les aportacions. Recordem també la possibilitat, ben adient, de marcar la creueta a les dues caselles: la de l’Església catòlica (per ajudar a l’economia de les nostres diòcesis), però també la de les altres finalitats socials (entre les quals hi ha Càritas i altres entitats d’Església). No pagarem més, i destinarem un 0’7% + un 0’7% (és a dir, un 1’4%) dels nostres impostos a cadascuna de les dues destinacions.

La setmana passada es va donar tota la informació al full dominical del bisbat. També a les tauletes de l’entrada de les esglésies trobareu unes revistes amb tota la informació. Val la pena saber la veritat, i explicar-la, perquè hi ha molta desinformació i també alguns prejudicis. Per exemple, l’Església no paga IBI igual com tampoc no el paguen les ONGs, les associacions, fundacions, institucions i altres confessions que desenvolupen una tasca social i no-lucrativa. També és bo explicar en què es gasta els diners l’Església, bàsicament en acció pastoral, social, manteniment dels temples… Una tasca que beneficia tothom, i que necessita finançament. Conscienciem-nos, doncs, actuem amb responsabilitat… i expliquem-ho bé a tothom!

____________________________________________________

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Ascensió i Pentecosta. Amb la festa de l’Ascensió encetem la recta final de la Pasqua, que culminarà diumenge que ve amb la Pentecosta. Dissabte 19 se celebra l’Aplec de l’Esperit a Tortosa, amb participació d’un grup de joves de la vila. Invoquem l’Esperit Sant aquests dies!

Festa de la Mare de Déu de Fàtima. Avui 13 de maig. Missa en la seva festa patronal a la capella del barri del Poble Nou, a les 10h.

Trobada pasqual de la vicaria episcopal del Penedès, Anoia, Garraf: “Cridats a donar fruit”. Avui diumenge 13 de maig a St. Joan de Mediona. Eucaristia presidida pel bisbe Agustí a les 18h.

Recordem que amb motiu de la Trobada Pasqual avui no se celebrarà la missa vespertina de les 20h. a Sta. Maria.

Sant Isidre. Celebrarem la festa del patró dels pagesos el dimarts 15. Al final de la missa de les 20h. a Santa Maria, estrena dels nous goigs.

Hospitalitat de la Lourdes. El 164è. Pelegrinatge serà del 28 de juny al 2 de juliol. Informació i recollida dels fulls d’inscripció el dimecres 16 i el divendres 18 de maig de 7 a 8 del vespre a la rectoria. Últim dia d’entrega d’inscripcions 30 de maig.

Concert de banda. Tindrà lloc el diumenge 27 de maig a les 18h. dins els actes promoguts per la Comissió Santa Maria 2020 per recollir diners per a la restauració de la basílica. La Banda de l’Escola Municipal de Música M.Dolors Calvet, dirigida per Sergi Raya, interpretarà bandes sonores i peces tradicionals. En un parell de peces comptarem amb la col·laboració de l’organista Jonathan Carbó. L’entrada és gratuïta, i es faran aportacions voluntàries a la sortida (“taquilla inversa”).

Catalunya Cristiana. El setmanari d’informació religiosa ha renovat el format, ara com a revista. El trobareu a la tauleta de la basílica al preu de 2’90 €. Val la pena!

DIUMENGE VI DE PASQUA / B

 6 de maig de 2018

L’acció de Càritas implica tota la comunitat

Les reunions corresponents als mesos de març i abril del Consell Pastoral Parroquial les vam dedicar a un altre dels objectius que ens ha proposat per a aquest curs el Pla Pastoral Diocesà: “L’acció de Càritas, una acció que implica tota la comunitat”. Aquest tema, a més a més, coincideix amb la celebració de la I Assemblea de Càritas Diocesana de Sant Feliu (de la qual informàvem la setmana passada) i amb la reflexió que estem fent també a Càritas Interparroquial de Vilafranca. El fet és que les parròquies tenim en Càritas la concreció de l’amor cristià, especialment envers els més vulnerables. Però aquesta acció la porten a terme només alguns membres de la comunitat, i també voluntaris del seu entorn. Per això de vegades Càritas sembla una acció autònoma i no sempre prou vinculada a la parròquia. En el cas de Vilafranca, es constata que des de la creació de Càritas Diocesana de Sant Feliu sembla que s’hagi perdut proximitat, segurament pels canvis que hi ha hagut i també per la inevitable professionalització i la burocràcia. Es coneixen les grans obres, però poc el detall, falten voluntariat i aportacions econòmiques. Davant d’això, es proposa donar més informació de la tasca de Càritas amb algunes propostes com: una monició a la col·lecta del Dijous Sant, una paradeta el dia de Sant Jordi (ja es van fer), distribuir un fulletó amb la memòria de les activitats que es fan, una cartellera informativa a l’entrada de Santa Maria amb una caixeta per rebre donatius, alguna xerrada explicativa en reunions de pares o altres grups parroquials… Tot plegat per implicar la comunitat en la tasca de Càritas, alhora que també vincular els voluntaris de Càritas a la parròquia.

_________________________________________________________

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Pasqua del Malalt. Avui, diumenge VI de Pasqua, amb el lema “Acompanyar la família en la malaltia”. Celebració de la Unció dels malalts a les 20h. a Sta. Maria. Dissabte 12, peregrinació a Montserrat amb les Hospitalitats catalanes de la Mare de Déu de Lourdes.

Grup bíblic. Dimarts 8 de maig de 18:45h. a 19:45h. Tema: Gn 24,1-8.10.61-67: Isaac prengué Rebeca per esposa i la va estimar.

Grup d’estudi d’evangeli. Dimarts 8 de maig a les 20:30h.

Altres reunions. Dimarts 8 a les 21h, Cos de Portants del Sant Crist. Dijous 10 a les 20:30h, comissió econòmica.

Les parelles mixtes islamocristianes. Presentació d’aquest llibre d’Ahmed Benallal. Dimecres 9 a les 19h a la biblioteca Torras i Bages

Missa familiar. Dissabte 12 a les 19h. a la parròquia de la Trinitat.

Festa de la Mare de Déu de Fàtima. Diumenge 13 de maig. Missa en la seva festa patronal a la capella del barri del Poble Nou, a les 10h.

Trobada pasqual de la vicaria episcopal del Penedès, Anoia, Garraf: “Cridats a donar fruit”. Diumenge 13 de maig a St. Joan de Mediona. Eucaristia presidida pel bisbe Agustí a les 18h. Sortida autocars de Vilafranca a les 16:30h. Inscripcions fins el dimecres 9.

ATENCIÓ! Amb motiu de la Trobada Pasqual el diumenge 13 de maig NO SE CELEBRARÀ LA MISSA VESPERTINA DE LES 20h. a la basílica de Santa Maria.

Mn. Miquel Raventós, prevere jubilat resident a Vilafranca, ha publicat recentment dos llibres: 100 flaixos des de… Invitació a la memòria (recull de records i reflexions), i Amb ulls catalans (50 articles publicats en un diari digital de Caldes de Montbui). Es poden adquirir al despatx parroquial fent una aportació de 10 € que es destinen a Càritas de Vilafranca.

DIUMENGE V DE PASQUA / B

 29 d’abril de 2018

 I Assemblea de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Ll.

El passat dissabte 17 de març va tenir lloc la 1ª Assemblea de Càritas Diocesana del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, coincidint amb el 5è aniversari de la seva constitució. Hi van participar 200 persones, entre membres del consell de Càritas Diocesana, de les juntes de les Càritas parroquials, professionals i altres convidats.  L’assemblea és un òrgan de diàleg i un espai de participació que serveix per poder establir les línies de treball de cara als propers anys. La jornada va començar amb una ponència a càrrec de Jesús Pérez Mayo, director de Càritas Diocesana de Mérida-Badajoz, sobre “la Càritas que volem per al futur”. Tot seguit, es van presentar les conclusions del treball de grups dut a terme prèviament, des de novembre 2017 al gener de 2018, i en el qual hi van participar agents de Càritas (voluntaris, consiliaris, personal contractat, socis) i participants dels diversos projectes. Els eixos de treball identificats, que cal prioritzar de cara al futur, i que s’hauran de concretar mitjançant un nou pla estratègic, són:

LA PERSONA al centre de la nostra acció. Acollir i treballar amb les persones en situació de pobresa perquè siguin protagonistes del seu procés i per situar-les al centre de la nostra acció.

– L’AMOR com a motor de la nostra acció. Fomentar i aprofundir en “l’amor a l’altre” com a signe d’identitat de Càritas.

– L’ESGLÉSIA com a signe de comunitat. Estar i fer amb la comunitat cristiana.

– La REALITAT vesteix la nostra acció. Conèixer les problemàtiques socials del nostre entorn, fer-les visibles i buscar els mitjans al nostre abast per erradicar-les.

_______________________________________________________

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Unció dels malalts. Dilluns 30, últim dia per apuntar-se per rebre la Unció dels Malalts el proper diumenge dia 6 de maig a les 20h. a la basílica de Santa Maria. Caldrà ser-hi a les 19:30h. Celebrarem també comunitàriament aquest sagrament a la Residència Inglada Via el dissabte dia 5. Aquesta celebració coincideix amb la Pasqua del Malalt, que s’escau cada any el diumenge VI de Pasqua.

Creure encara? Deu meditacions. Segueix a la venda aquest llibre de Josep Maria Carbonell, al despatx parroquial i a la llibreria Cuscó, al preu de 14€. Recordem que l’autor impartirà una conferència sobre el tema, organitzada pels Grups de Diàleg, el dia 11 de juny.

Dimarts 1 de maig. Dia festiu. Misses a les 8:15h. a la Santíssima Trinitat i al monestir de la Mare de Déu del Carme, i a les 20h. a la basílica de Santa Maria. No hi ha missa a Sant Francesc.

Exposició del Santíssim. Dijous dia 3 de maig (primer dijous de mes) després de la missa de les 20h. a la capella del Santíssim de la basílica.

Altres reunions. Dimecres 2 a les 19h, grup de Tercer Món – Mans Unides. Dijous 3 a les 21h, consell pastoral. Divendres 4 a les 21h. a la sala Mn. Vinyeta, reunió de pares dels infants de 1r. de catequesi.

Goigs de Sant Pelegrí. Presentació el divendres 4 de maig (dia del sant) a les 19h. a la capella de Sant Pelegrí.

Trobada pasqual de la vicaria episcopal del Penedès, Anoia, Garraf: “Cridats a donar fruit”. Diumenge 13 de maig a St. Joan de Mediona. Eucaristia presidida pel bisbe Agustí a les 18h. Sortida autocars de Vilafranca a les 16:30h. Inscripcions al despatx parroquial.

Pelegrinatge a Montserrat amb les Hospitalitats catalanes de la Mare de Déu de Lourdes. També hi participa el grup de pastoral de la salut. Dissabte 12 de maig. Inscripcions i recollida del tiquet: dilluns 30 i dimecres 2 al despatx parroquial Preu 35 euros (inclou viatge i dinar).

DIUMENGE IV DE PASQUA / B

22 d’abril de 2018

Centralitat de la litúrgia en la vida cristiana

Aquest és el títol del 2n. apartat de l’objectiu diocesà “Vida litúrgica i pregària”, un dels que es proposen per reflexionar a les parròquies en el context del pla pastoral del bisbat per a aquest curs. El vam treballar al consell pastoral del mes de febrer, i a la sessió de formació litúrgica del 17 de març. Prèviament ja s’havia treballat el primer apartat: pregar i celebrar en comú (vegeu full parroquial del 11 de març).

Certament, la litúrgia no és l’única activitat de l’Església, però sí que podem dir que n’és el centre. Ho diu molt bé l’expressió del Concili Vaticà II: “font i cimal”, en el sentit que tota la vida cristiana (personal i comunitària) culmina en la celebració litúrgica, i alhora d’ella en torna a sorgir una vida cristiana renovada; com un aliment per tornar a la vida. Sant Joan Pau II va escriure una encíclica el 2003 que es titulava precisament “L’Església viu de l’Eucaristia”.

És veritat que les nostres misses actuals són més viscudes i participades, abans hi havia més gent que hi assistia distreta. Per a molts és ja un acte necessari, com un motor per començar la nova setmana. El “vaig a missa perquè toca” és d’una altra època, ara ja no queda bé. Però també, malauradament, encara hi ha molta gent que veu la missa com un acte obligatori, rutinari. També hi ha qui només ve per combregar, o qui arriba tard per costum. Cal treballar més el desig d’anar a missa. Moltes persones més joves es consideren cristianes i participen en activitats parroquials, però no senten la missa com el centre; també hi ha qui troba altres espais de pregària i els dona més valor que l’eucaristia. Per això cal potenciar sentir la necessitat d’anar-hi, la “utilitat” que té; no té sentit ser “cristià no practicant”.

___________________________________________________________________

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Jornada de Pregària per les vocacions. Se celebra avui, diumenge IV de Pasqua, amb el lema: “Tens una crida, respon”.

Primeres comunions. Comencem avui la celebració de les Primeres Comunions. S’hi han preparat 98 infants en total, i la celebraran a les parròquies de Vilafranca 73 nens i nenes. Seran cada diumenge a la missa de les 12h. a la basílica de Santa Maria durant tot el mes de maig, i també el diumenge dia 27 de maig a l’església de l’Espirall.

Sant Jordi. Dilluns 23 d’abril. La missa de les 20h. no serà de difunts sinó del màrtir patró de Catalunya.

Càritas Interparroquial de Vilafranca participa a la diada de Sant Jordi amb un estand a la Rambla de Sant Francesc per donar a conèixer les seves accions solidàries; visitem-lo!

Resultats últimes col·lectes: Dijous Sant per Càritas Interparroquial de Vilafranca: 1.800’13€. Divendres Sant pels Sants Llocs: 779’41€.

Mare de Déu de Montserrat. Divendres 27 d’abril. Horari de misses parroquials especial: 8:15h. Stma. Trinitat. No hi ha missa a Sant Francesc. 12h. Santa Maria (no hi ha missa al vespre). 20h. església de la  Mare de Déu de Montserrat (Espirall) en la seva festa patronal; a l’inici de la missa, ofrena de flors. Tothom hi és convidat.

Pregària jove. Divendres 27 d’abril a les 21:30h. Aquesta vegada per motiu de la data, excepcionalment, tindrà lloc a l’església de la Mare de Déu de Montserrat del barri de l’Espirall.

Pastoral de la Salut. Reunió de voluntaris, dimarts 24 a les 18:45h. Missa al centre sociosanitari Ricard Fortuny, dissabte 28 d’abril a les 11:30h. (celebrarem el sagrament de la Unció dels Malalts). Recordem que estan obertes les inscripcions per rebre la Unció dels Malalts el diumenge 6 de maig a les 20h. a la basílica de Santa Maria (vegeu la informació en el full de la setmana passada).

DIUMENGE III DE PASQUA / B

 15 d’abril de 2018

Celebració comunitària de la Unció dels Malalts

Les parròquies de Vilafranca organitzen cada any una celebració comunitària de la Unció dels Malalts. L’Església ofereix aquest sagrament a tots aquells fidels que, per motiu de l’edat o de la malaltia, experimenten la debilitat física. La Unció dels Malalts envigoreix el cos i l’esperit per la pregària i la unció amb l’oli beneït.

Alguns fidels el reben a casa seva o en el lloc de residència de forma individual quan ho demanen explícitament. Però també és per a tota la comunitat un testimoni i un motiu de pregària compartida el fet de poder-lo celebrar a l’església amb tots aquells que s’hi poden desplaçar.

Recordem que aquest sagrament es pot rebre més d’una vegada, sempre que ho justifiqui un canvi o una nova etapa en la salut de la persona; cal en aquest sentit no fer-ne tampoc una demanda excessiva.

La celebració d’aquest any 2018 tindrà lloc a la basílica de Santa Maria el diumenge 6 de maig dintre de la missa dominical de les 20h. Mitja hora abans (a les 19:30h.) cal que tots els que s’hagin apuntat per rebre el sagrament siguin a la mateixa basílica per fer la preparació. Els interessats podeu adreçar-vos al despatx parroquial (tel. 93.892.06.46) o bé als voluntaris del grup de la Pastoral de la Salut (visitadors de malalts) fins el 30 d’abril. Atendrem també ben de gust les informacions o aclariments que ens demanin els familiars dels avis o malalts. Si alguna persona necessita assistència per desplaçar-se a l’església, comuniqueu-nos-ho i ja buscarem alguna solució.

________________________________________________________________


INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Vèrtex. Recordem que aquest cap de setmana té lloc a Vilafranca la trobada del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans. L’acte central és avui al migdia al recinte firal.

Grups de diàleg. Conferència: “Compromís dels laics en el món”, per Cori Casanova, metgessa, membre de l’equip “Laïcat XXI”. Dilluns 16 d’abril a les 21h. a la sala Mn. Vinyeta.

Grup bíblic. Dimarts 17 d’abril de 18:45h. a 19:45h. a la rectoria de Santa Maria. Tema: Gn 23,1-6: Abraham anà a plorar i a fer el dol per la mort de Sara. Obert a tothom interessat.

Recés espiritual “Aixeca’t”. Un dissabte al matí de cada mes (de 10:30h. a 13:30h), a l’església de Castellet. Proper recés: 21 d’abril.

Missa familiar. Dissabte 21 d’abril a les 19h. a la parròquia de la Santíssima Trinitat. Adreçada a famílies joves amb infants petits.

Sessió de formació litúrgica. Oberta a tots els feligresos de l’Arxiprestat interessats en qüestions relacionades amb la litúrgia. Dissabte 21 d’abril, de 18:30h. a 19:30h. a la sala Mn. Vinyeta.

Altres reunions i trobades. Dimarts 17 a les 20:30h, comissió Santa Maria 2020. Dimecres 18 a les 20:30h, junta de la casa de colònies de Penyafort. Dissabte 21 al Seminari de Barcelona, trobada d’escolans.

Creure encara? Deu meditacions. Aquest és el suggerent títol del llibre de Josep Maria Carbonell, i també de la conferència que han organitzat els Grups de Diàleg i que el mateix autor impartirà el 11 de juny. Pel seu interès, es pot ja adquirir al despatx parroquial o a la llibreria Cuscó. Preu: 14 €. Un tema per pensar-hi i preparar la conferència, i també un bon llibre en aquest Sant Jordi!

DIUMENGE II DE PASQUA / B

8 d’abril de 2018

Vèrtex, l’esplai multiplica

El cap de setmana vinent (14 i 15 d’abril) tindrà lloc a Vilafranca una gran trobada general del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés. És un esdeveniment excepcional per commemorar el 60è. aniversari de l’inici de les activitats de lleure de les entitats que formen l’actual moviment. Serà una trobada única i multitudinària, ja que participaran per primera vegada en una mateixa trobada infants, adolescents i joves de 6 a 18 anys, acompanyats dels seus monitors; es calcula que seran més de 4.000 persones. Sota l’eslògan “L’Esplai multiplica”, Vèrtex vol ser un punt de trobada i connexió de l’educació en el lleure, la unió de les persones que formen els centres d’esplai cristians i el seu sentiment de pertinença al MCECC i als seus valors, viscuts com a eina de transformació social.

Els participants arribaran el dissabte al matí a la vila i es distribuiran en grups d’edat. Les activitats, els àpats i l’allotjament tindran lloc en diferents espais, a les escoles, i també pel centre de la vila. Cada grup tindrà també, durant el dissabte, una pregària adaptada a la seva edat. El lloc central serà el recinte firal, on tindrà lloc una activitat final conjunta el diumenge a partir de les 11h, i l’acte institucional de cloenda a les 13h., al qual tothom està convidat.

No cal dir que el nostre GEP hi participa, i està molt implicat en l’organització. Des de la parròquia donem a tothom la benvinguda, i desitgem que sigui un gran èxit.

________________________________________________________

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Grup d’estudi d’evangeli. Dimarts dia 10 d’abril a les 20:30h.

Consell pastoral interparroquial. Dijous 12 d’abril a les 21h.

Altres reunions. Dilluns 9 a les 21h. comissió permanent del consell pastoral. Dimecres 11 a les 19h. grup de Tercer Món – Mans Unides. Divendres 13 a les 21h. reunió de pares/mares dels infants del 2n. curs de catequesi que celebraran properament la Primera Comunió.

Resultat col·lecta dia del Seminari. Es va realitzar els dies 17 i 18 de març, i s’han lliurat al bisbat de Sant Feliu 1.663’06 €.

Llibre de poemes del pare Roca. El pare Josep Roca, de la comunitat religiosa del col·legi Sant Ramon, ha publicat un llibre de poesies titulat “Pelegrí de l’amor”. Es pot adquirir al despatx parroquial o a la sagristia de la basílica al preu de 12€. Els beneficis els ofereix per a les obres de restauració de Santa Maria. Gràcies i felicitats al pare Roca; un bon llibre per al proper Sant Jordi!

Baptismes en edat catequètica. Aquest dissabte 7 d’abril reben el sagrament del Baptisme els 4 infants que es preparen per combregar per primera vegada i que no havien estat batejats. Hem fet amb ells i les seves famílies una preparació catecumenal específica, a més de la catequesi amb els seus companys que es preparen per a la 1ª Comuió.

Santa Maria 2020. Hem col·locat recentment un plafó a l’entrada de la basílica de Santa Maria explicant quins han estat els resultats de la restauració de la segona fase de la façana sud que van finalitzar-se el passat mes de desembre. Es continuen recollint donatius de cara a les següents fases, així com també la venda dels imants amb la imatge dels vitralls restaurats.

¿Vols rebre el full informatiu parroquial per e-mail? Dona al despatx parroquial la teva adreça de correu electrònic (o envia un missatge a ) i t’inclourem en el grup al qual cada setmana s’envia el full i altres informacions.

Setmana Santa – 2018

Jesús puja cap a Jerusalem, on serà detingut i mort. Nosaltres ens acostem a ell amb fe, perquè ell ens ha obert els ulls, i ens ha fet descobrir que en ell hi ha el camí de la vida i de la felicitat. Per això el volem seguir. I ara l’acompanyarem, i reviurem amb ell aquests dies sants de la seva passió i la seva mort, per poder compartir el goig de la seva resurrecció. I serem testimonis, enmig d’aquest món nostre tan adolorit, de tot el
que ell signifi ca per a nosaltres, del camí que ens obre, del seu amor inesgotable, del seu amor que arriba a tothom. I, amb la nostra manera de viure, donarem a tots els nostres germans i germanes, els de prop i els de lluny, tot l’amor de què siguem capaços.

Descarregar (PDF, 306KB)

DIUMENGE V DE QUARESMA / B

18 de març de 2018

Quaresma: conversió i reconciliació

El temps de Quaresma és un temps en què se’ns convida especialment a viure el do del perdó. La conversió quaresmal implica, en primer lloc, fer una revisió de la pròpia vida; però també, en conseqüència, penedir-se d’allò que no és prou coherent amb la fe cristiana i demanar-ne perdó. La dinàmica del perdó va quedar molt ben explicitada en l’Any Sant de la Misericòrdia, que vam celebrar durant el 2016, i del qual tots en guardem encara un gran record per la força espiritual que va provocar. Déu és un Pare bo i misericordiós que ens estima i ens acull i ens perdona sempre. Però això demana dels fidels dues coses: tenir consciència de pecat, reconèixer-nos pecadors i demanar perdó; i alhora esdevenir també nosaltres amb els altres “misericordiosos com el Pare” (aquest era el lema del Jubileu). El sagrament de la Penitència és sens dubte el moment màxim en què s’expressa aquesta experiència de sentir-se guarit pel do de Déu que ens reconcilia amb Ell i amb els germans, alhora que experimentem que ens hem convertit i ens obrim a una vida renovada. Morts al pecat amb Jesús, experimentem també la vida nova de Jesús ressuscitat.

És per això que exhortem tots els fidels a rebre el sagrament del Perdó en aquesta recta final de la Quaresma i en els dies de la Setmana Santa. En el programa que repartirem la setmana que ve hi apareixen els horaris de confessions individuals, i també les celebracions comunitàries. Tanmateix les recordem ja ara:

– Dilluns Sant (26 març): 19h. església de Sant Francesc.

– el mateix Dilluns Sant: 21h. basílica de Santa Maria.

– Dimarts Sant (27 març): 20h. església de la M.de D. de Montserrat.

______________________________________

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Dia del Seminari. 18 de març, diumenge més proper a St. Josep. Amb el lema “Apòstols per als joves”. Pregària i col·lecta a totes les misses.

Viacrucis. Avui 18 de març a l’església de Sant Francesc (18h).

Sant Josep. Dilluns 19 de març. Per aquest motiu avui no hi ha missa exequial a la basílica de Santa Maria a les 20h.

Grup bíblic. Dimarts 20 de març de 18:45h. a 19:45h. a la rectoria de Santa Maria. Tema: Gn 19,23-29: La dona de Lot va mirar enrere. La propera sessió serà el dimarts 3 d’abril.

Octavari dels Dolors. Del dimarts 20 al divendres 23 de març. Missa a les 20h. a la Capella de la Mare de Déu dels Dolors.

Pastoral de la Salut. Reunió de voluntaris, dimarts 20 (18:45h). Missa al centre sociosanitari Ricard Fortuny, dissabte 24 (11:30h).

Horaris Setmana Santa. La setmana que ve repartirem el full extraordinari. Per al DIUMENGE DE RAMS, els horaris de misses amb benedicció dels rams seran els mateixos de cada diumenge, excepte a Santa Maria: la benedicció a la plaça serà a les 12:30h. També hi haurà Viacrucis a les 18h. a la basílica.

Missa a Sant Francesc. Amb motiu de les celebracions de Setmana Santa i Pasqua queda suprimida del 27 de març al 9 d’abril. Es reprendrà el 10 d’abril (dimarts i divendres a les 10:30h).

Calvari de l’Associació de Pessebristes. Instal·lat fins a Setmana Santa al baptisteri de la basílica. L’escena del diorama d’aquest any és “El davallament de la creu”. Moltes gràcies als pessebristes.

Full parroquial. La setmana que ve publicarem el full extraordinari amb els horaris de Setmana Santa. Reprendrem la publicació del full informatiu parroquial de Vilafranca el diumenge 8 d’abril.