06062 – Número de Loteria de Nadal per col·laborar en la restauració de Santa Maria

Pels dies previs a la Festa Major de Vilafranca 2018, des de la Comissió Santa Maria 2020 s’han preparat una sèrie d’actes per continuar recaptant fons per les obres que s’ha de realitzar.

Un d’habitual, com en els darrers anys, serà l’obertura del cor de santa Maria per poder escoltar i veure els goigs entre els dies 22 i 27 d’agost a les 20,30 h. Aquest any, a mes, durant els dies de novena s’obrirà la porta de l’altar de sant Josep que surt al carreró de la façana nord, tocant al palau Baltà. D’aquesta manera es facilitaran les entrades i sortides en els dies de mes assistència a novena i goigs.

Per una altra banda el dissabte 18 d’agost, a les 11,30 del matí, a la porta lateral de la plaça santa Maria, es presentarà el numero de loteria de Nadal de Santa Maria 2020, que es podrà trobar en diferents establiments de Vilafranca. Durant la presentació es podran adquirir les primeres butlletes, que tenen un preu de 5€. Aquesta presentació anirà acompanyada de sant Fèlix petit, per tots aquells que vulguin ser els primers a tenir el número 06062 a les seves mans. El segon dia de parada de loteria serà el dimecres 22, primer dia de novena i goigs, en una parada també a la porta lateral. Posteriorment es podrà trobar també a Nostrum (carrer del General Prim), Teixits Solà (carrer de santa Maria), Forn Mitjans (plaça de la Vila), Tintoreria Juncosa (carrer de la Parellada), Farmàcia Miralles (carrer de la Cort), Farmàcia Jonch (carrer d’Eugeni d’Ors), Pastisseria Bertràn (carrer de la Cort), Forn Rius (Rambla de sant Francesc, Rambla de la Girada i carrer Gelida), Impremta Esteva (plaça de la Constitució) i a la mateixa Rectoria.

XXXVIII cicle Els Orgues de Catalunya

Aquest dissabte dia 18 d’agost a les 9 del vespre a la basílica de Santa Maria hi haurà Els Orgues de Catalunyaun concert d’orgue. Aquest concert forma part del cicle “Els orgues de Catalunya”, que arriba ja a la 38ª edició, i que cada estiu programa concerts en diverses poblacions del país on hi ha orgues destacables. El concert a Vilafranca serà, doncs, aquest dissabte, i anirà a càrrec de l’organista Josep Maria Mas, que interpretarà peces de Johannes Brahms i César Franck. L’entrada a la basílica és gratuïta.

Missa en record de les víctimes del 17 A

El proper divendres 17 d’agost es compleix un any dels atemptats terroristes que van tenir lloc a Barcelona i a Cambrils i que van provocar la mort de 16 persones. Donat que aquest mateix dia tenen lloc diversos actes commemoratius, tant a Barcelona com a Vilafranca, recordarem les víctimes, entre els quals el vilafranquí Pau Pérez Villán, a la missa de vigília del dissabte 18 d’agost a les 20h. a la basílica de Santa Maria.

CANVI DE VICARI A LES PARRÒQUIES DE VILAFRANCA

Amb data 25 de juliol de 2018 el bisbat de Sant Feliu de Llobregat ha fet públics els nomenaments per al nou curs 2018-2019, entre els quals el de vicari de les parròquies de Vilafranca. Així, el fins ara vicari Mn. Agustí Roig ha estat nomenat adscrit a la parròquia de Sant Vicenç dels Horts. Des de la comunitat parroquial de Vilafranca agraïm de tot cor el seu treball pastoral durant tots aquests anys, des que va arribar com a seminarista l’any 2004 i va ser ordenat prevere a la basílica de Santa Maria el 19 d’abril del 2009, fins avui. El nou vicari serà Mn. Jordi Tres, de 38 anys, també natural de Sant Vicenç dels Horts, fins ara vicari de Piera i les parròquies de l’entorn. El canvi es farà efectiu durant el mes d’agost.
Per altra banda, a partir del mes de setembre Mn. Jordi Tres també serà el rector de la parròquia de Sant Esteve d’Ordal, mentre que el rector de les parròquies de Sant Sadurní i Santa Maria (La Múnia) de Castellví de la Marca serà el rector de Santa Marigarida i Els Monjos Mn. Valentí Alonso. 
 
Preguem per mossèn Agustí, tot agraint-li els anys de servei pastoral a Vilafranca. Preguem pel nou vicari mossèn Jordi. I preguem per les parròquies de Vilafranca i tota la comunitat en aquesta nova etapa que començarà amb el nou curs.

Festivitat de la Mare de Déu del Carme

Resultat d'imatges de mare de du del carme vilafranca

El proper dilluns dia 16 de juliol s’escau la festa de la Mare de Déu del Carme. A les 18:30h. se celebrarà la solemnitat al Monestir de la Mare de Déu del Carme de Vilafranca, amb vespres cantades i eucaristia. La celebració estarà presidida pel bisbe Agustí Cortés, el qual estava encara pendent de la seva salut (i per això en alguns mitjans de comunicació s’ha anunciat que seria presidida per Mn. Xavier Aymerich), però finalment tenim el goig de poder confirmar l’assistència del senyor bisbe.

Per aquest motiu aquest dia queda suprimida la missa habitual de les 20h. a la basílica de Santa Maria. Al matí se celebrarà missa com cada dia feiner a les 8:15h. a la parròquia de la Santíssima Trinitat.

Vilafranca acollirà un concert del cor de la catedral de Münster amb motiu del Congrés Internacional de Pueri Cantores

La basílica de Santa Maria serà l’escenari, el 12 de juliol, del concert de la coral d’Alemanya.

El regidor de Cultura, Raimon Gusi, i la regidora d’Ensenyament, Xell Montserrat, acompanyats perMargarita Roma, membre de Parròquies de Vilafranca, i Quim Mach, de la Comissió Santa Maria 2020, van presentar ahir en roda de premsa el concert de cant coral d’un grup de joves cantaires alemanys, i que se celebrarà a basílica de Santa Maria la propera setmana en benefici de la seva restauració.

El Congrés Internacional de Pueri Cantores se celebra enguany a Barcelona, i reunirà uns 4.000 infants cantaries, entre 10 i 19 anys, de més de 100 nacionalitats. El Congrés ha estat organitzat per la Federació Catalana de Pueri Cantores, i l’estada a Barcelona serà de 5 dies. Un d’ells, concretament el dia 12, els cantaires faran una sortida a diferents ciutats del país. Vilafranca serà una d’elles, i acollirà un dels concerts dels joves cantaires: serà el cor infantil de nacionalitat alemanya provinent de Münster, format per 133 integrants.

Des de l’Ajuntament, els regidors Gusi i Montserrat van destacar la importància que té la col.laboració amb aquest tipus de projectes culturals, sobretot, segons la regidora Xell Montserrat“perquè una de les finalitats d’aquestes trobades corals és el treball en equip, el reforç de valors com la responsabilitat.” De la seva banda, Raimon Gusi, regidor de Cultura, es mostrava satisfet de “poder seguir apostant per aquests esdeveniments que pretenen potenciar la cultura popular i el moviment coral català.”

Des de Parròquies de Vilafranca i la Comissió Santa Maria 2020 es va mostrar l’agraïment per la col.laboració institucional de l’Ajuntament, i van fer una crida a la ciutadania de Vilafranca per gaudir d’aquest concert i col.laborar alhora amb la restauració de la basílica.

Així doncs, el dia 12 de juliol, a les 20,30h, Santa Maria serà l’escenari del concert del cor infantil de Münster, que revertirà els diners de la taquilla inversa -recollida de donatiu a la sortida- en benefici de la restauració de la basílica.

*Per consultar més informació i programa: Programa – Imatges

La cripta de Santa Maria i l’església de Sant Francesc obriran els dissabtes al matí.

Dos espais del patrimoni artístic i arquitectònic vilafranquí obriran els dissabtes al matí els mesos de juliol i agost per tal que es puguin visitar. La iniciativa completa la que va començar la parròquia de Santa Maria, que des del mes de novembre passat obre la cripta els dissabtes al matí de 11h. a 13:30h, gràcies a un grup de voluntaris. Després de l’èxit d’aquesta proposta, les parròquies de Vilafranca l’amplien ara amb l’església de Sant Francesc, que estarà oberta també amb el mateix horari els dissabtes al matí dels mesos de juliol i agost. L’Ajuntament de Vilafranca, mitjançant les regidories de Cultura i de Promoció Turística, dona suport a aquesta iniciativa i col·labora en la seva difusió.

La cripta de Santa Maria data del segle XVI i acull des de 1700 les relíquies de Sant Fèlix. L’any 1916 el bisbe Torras i Bages va fer donació de dues obres en marbre de l’escultor modernista Josep Llimona: l’altar de Sant Fèlix i el conjunt escultòric del Davallament de la Creu.

L’església de l’antic convent dels franciscans és un sobri edifici gòtic de finals del segle XIII d’un gran valor arquitectònic, artístic i històric. En una de les capelles s’hi exposa el conegut retaule de la Mare de Déu i Sant Jordi, una joia de l’art gòtic català de finals del segle XIV, atribuït a Lluís Borrassa.

Les Parròquies de Vilafranca seran les encarregades de l’obertura d’aquests dos espais i en funció dels resultats d’aquests primers mesos s’avaluarà la continuïtat de cara al mes de setembre i endavant.

Grup Tercer Món Mans Unides

El Grup Tercer Món – Mans Unides de les parròquies de Vilafranca vol agrair molt sincerament la participació, totalment desinteressada, dels artistes invitats al festival de música i màgia que es fa ver dissabte 16 de juny a la sala Mn. Vinyeta.

L’espectacle s’iniciava amb l’actuació del Mag del País del Cava, Agustí Miró, que ens va sorprendre. En Paton Soler ens acompanyava amb els acords de la seva guitarra. Seguidament la Coral de la Girada encetava la seva actuació amb diversitat de cants, acompanyats a voltes per la guitarra d’en Paton.

L’acte estava destinat a recollir fons per al finançament del projecte de Mans Unides de la diòcesi de Sant Feliu en la campanya d’enguany: l’ampliació d’una escola de primària per disposar d’espais per a alumnes de secundària, a Malange, al nord-est interior d’Angola, i  promogut per les Germanes Mercedàries Missioneres .

La recaptació ha estat de 312 €. Moltes gràcies a tots els que van col·laborar. Els infants del cor d’Àfrica ens ho agrairan.