Dóna llum al Món

Per tal de participar en la Campanya de Mans Unides “Dóna llum al món”, el grup de Tercer Món va organitzar el passat dissabte 17 de juny una “encesa d’espelmes” a les escales de Santa Maria.


foto dòna llum al mónEs van recollir 224,50€ que aniran destinats al projecte d’enguany “Ampliació i reformes d’una escola a un població rural de l’Índia.”

Moltes gràcies pels donatius a tots els qui van participar.

DONAR LLUM AL MÓN

Per tal de col·laborar amb Mans Unides, el Grup Tercer Món de les parròquies de Vilafranca , organitzarem per dissabte dia 17 de juny l’activitat anomenada «Donar llum al món».

Es tracta de que, a la sortida de la missa vespertina ,totes les persones que vulguin participar, podran recollir una candela a l’hora que fan un donatiu per Mans Unides, i col.locar-se a les escales de la porta principal de la basílica de Santa Maria on s’encendrà la candela de tothom .

Es farà una foto de tots els participants i s’enviarà a la delegació de Mans Unides de Sant Feliu per tal de que la publiquin a la revista, tal com fan amb altres activitats que fan altres grups de la delegació.

L’import recollit anirà destinat al projecte d’aquest any: «reforma d’una escola de primària a una població de la India».

Aquesta activitat es fa a moltes poblacions d’arreu del món que tenen delegació de  Mans Unides. Nosaltres ara ens volem sumar a aquest simpàtic acte.

DIA : 17 de JUNY

HORA: A LES 21 H.  (un cop acabada la  missa vespertina)

LLOC: ESCALES DE LA BASÍLICA

Grup Tercer Món de les parròquies de Vilafranca

Campanya de Mans Unides contra la Fam 2017

«El món no necessita més aliments, necessita més persones compromeses «.

foto sopar famAmb aquest lema Mans Unides promou la Campanya contra la fam d’enguany.

Per tal de col.laborar amb Mans Unides, el  Grup Tercer Món de les parròquies de Vilafranca ha  realitzat diferents actes en el darrers dies.

Divendres dia 10 es va fer al col.legi Sant Ramon el sopar de la Fam, amb l’assistència d’unes 80 persones. El delegat de Mans Unindes del bisbat de Sant Feliu, Josep Mª Oró va compartir amb els assistents la seva experiència a Colòmbia , on va poder constatar com Mans Unides ha endegat diferents projectes .Com la seva estada va coincidir amb la signatura de la pau, el Sr Oró explicava emocionat com les comunitats rurals veuen el camí de la pau lligat al perdó . «Sense perdó els acords no funcionaran bé».

Les comunitats cristianes estan de ple abocades a la promoció social dels més desposseïts , de la terra, de la vivenda, de varis membres de la pròpia família. La guerra s’ha emportat moltes coses per endavant. Ara cal construir la pau amb la ma al cor ,perquè c torni a florir la gran esperança del poble senzill.

Dissabte i diumenges a totes les misses es fa ver la pregària i col.lecta a favor del projecte presentat : L’ampliació i condicionament d’una escola a Bodmal, a la diòcesi de Sambalpur , regió d’Odisha a l’est de l’Índia.

Agraïm a les persones la seva aportació per l’esmentat projecte.

ELS MÓN NO NECESSITA MÉS MENJAR, NECESSITA MÉS GENT COMPROMESA

MANS UNIDES campanya contra la fam 2017

La delegació de Mans Unides del bisbat de Sant Feliu, de la que forma part el Grup de Tercer Món Mans Unides de les parròquies de Vilafranca, col·labora a finançar un projecte educatiu a l’Índia, ja que creu que l’educació és fonamental en l’eradicació de la pobresa.

El projecte es desenvolupa en el llogaret de Bodmal, a la diòcesi de Sambalpur , regió d’Odisha a l’est de l’Índia.

Aquesta localitat és una de les més pobres i subdesenvolupades de la diòcesi on es va obrir un col·legi de primària en 1972 amb un internat annex on els nens i nenes de les aldees veïnes podien cursar primària. El col·legi va tenint cada vegada més alumnes i en 1996 es va ampliar.

Actualment, l’edifici del col·legi es troba en unes condicions inadequades de seguretat, llum, espai i higiene, ja que al perill que caigui la teulada s’ uneix que no tenen latrines i els nens han d’acudir als camps circumdants. A més, les mesures de les classes són inferiors a les que exigeix el govern i com que no disposen de lavabos, corren el risc de perdre la llicència com a institució.

L’objectiu és ampliar i renovar el col·legi .El pressupost és de 89.989.00 €

El responsable del col·legi, el Pare Sequeira, amb el suport i supervisió del Bisbe de Sambalpur i amb el suport dels pares dels alumnes, sol·liciten a Mans Unides els fons necessaris per construir un edifici per a albergar tres classes, una sala comuna (que servirà també com a classe per 1r i 2n curs de primària), una sala de professors, una biblioteca, i un magatzem per a materials escolars, així com els fons per construir un edifici amb 20 latrines.

La Diòcesi contribuirà amb 5% del cost total de la construcció i amb l’equipament de l’edifici, la comunitat contribuirà transportant aigua i sorra i amb treballs d’excavació el que representa un 6,5% del cost total. La realització d’aquest projecte els permetrà de nou sol·licitar l’ajuda del Govern per al menjador del migdia, els llibres i el pagament si més no, d’alguns professors.

Seran beneficiaris directes del projecte els 273 nens que actualment van a l’escola de Bodman, beneficiant el projecte a la comunitat en general.

A la zona d’Odisha, la comunicació és gairebé impossible, sense cobertura telefònica i pràcticament sense carreteres o camins. La població, majoritàriament tribals i descastats, viuen en petites comunitats entre els boscos en les seves barraques, que no tenen llum, aigua corrent o algun mobiliari, en realitat, són només un lloc on aixoplugar-se.

Tant els nens com els grans es dediquen a la recol·lecció en els boscos la qual cosa no manca de perill davant el risc d’atac d’animals salvatges. Les nenes són les que se solen quedar a casa cuidant dels germans petits, preparant el menjar. En aquestes condicions de llargues distàncies i boscos impenetrables i perillosos, els nens no són enviats a l’escola, els pares no valoren l’educació i davant la mínima dificultat suspenen la formació dels seus fills.

Des de Mans Unides es vol promocionar l’educació i és per això que participa en el projecte a través de les diòcesis del bisbat de Sant Feliu.

El Grup de Tercer Món organitza varis actes per fer conèixer i col·laborar en el projecte.

Divendres dia 10 de febrer Sopar de la Fam , a les 21 h. Al col·legi Sant Ramon.

Dissabte 11 i diumenge 12 pregària i col·lecta extraordinària per Mans Unides , a totes les misses .

Festa Solidaritats Vilafranca 2016

Formant part de la delegació del bisbat de Sant Feliu de Mans Unides, dissabte 29 d’octubre, juntament amb les Ong’s de la Vila , el Grup Tercer Món ha participat en la Festa Solidaritats organitzada per l’Ajuntament.

/service.svc/s/GetAttachmentThumbnail?id=AQMkADAwATIwMTAwAC0wMzQxLWViZDAtMDACLTAwCgBGAAADUqjfCf23AUeM54YtJvtFOAcAD6lqVvHQNEWoda7VpnsKGQAAAgEiAAAAD6lqVvHQNEWoda7VpnsKGQAAAAeX47MAAAABEgAQAPpN8m2cq9NJo7KNbZb26s4%3D&thumbnailType=2&X-OWA-CANARY=QmT7uJIRqUmxzTtPGV0XilDBtvxuBdQYXbHHJeaeNd449kzjA8Vo9buFV_IvlJDbW1CbeLz9Ssk.&token=6cf79820-3347-406c-a041-e607bb92431d&owa=outlook.live.com&isc=1" alt="" width="452" height="342" />

 

 

SURT DE LA TEVA TERRA

El Papa Francesc proposa aquest lema per a la Jornada Mundial de les Missions d’enguany,“el Domund”.

Surt : Església en sortida d’ella mateixa vers la comunitat  internacional.

Terra: lloc d’acollida  del que és enviat per la comunitat per dur a terme una “missió”, l’encàrrec d’anunciar l’Evangeli “ad gentes”.

logo-domund-2016Les petjades del cartell representen els colors dels cinc continents. La terra promesa a Abraham, la terra de missió…

Les creuetes de les petjades recorden el distintiu del missioner, creu del Crist que assumeix el dolor de tots els que marxen de la seva terra, amb dolor i esperança .

Amb  seu treball pastoral, social, educatiu, sanitari de reclam de justícia, d’entrega total, els missioners transmeten a la humanitat  la Misericòrdia de Déu Pare .

 

 

Els  dies 22 i 23 d’octubre es farà, a totes les Eucaristies, una pregària especial per la jornada del Domund i la col·lecta extraordinària a benefici de les missions.

Contem amb la vostra generositat.

Grup Tercer Món

Parròquies de Vilafranca

CATEQUESI D’INFANTS, JORNADA: “INFANTS MISSIONERS“

Amb motiu de la celebració de la Infància Missionera, organitzada per la Delegació de Missions del Bisbat de Sant Feliu, els infants de 2n grau de catequesi de les parròquies de Vilafranca van fer una trobada dimarts dia 16 de febrer a la sala Mn Jon Vinyeta.

Després d’una breu introducció, Mn. Agustí Roig va presentar unes imatges de República Dominicana, on ell ha estat aquest passat estiu per tal d’explicar la situació dels infants d’una zona rural a l’oest del país. Camí de tres hores per anar a l’escola on es queden tota la setmana i tornen a casa travessant llargs camins i rius  de vegades perillosos, manca de material necessari per consulta i estudi, sessions de formació catequètica esporàdica, ja que el Mn s’ha d’ocupar de molt nuclis allunyats, alimentació deficient…Però això sí , conservant l’il.lusió i les ganes d’aprendre.

L’escenificació d’un conte, “ L’escudella de pedra” va servir per fer adonar als infants la importància de compartir i l’alegria que això comporta.

Al final van fer el seu “Berenar de la Fam”, pa amb xocolata,  que algunes mares van aportar.

Tot plegar per aprendre allò que Jesús ensenya: Estimar al altres com Ell ens estima.

MANS UNIDES  – CAMPANYA CONTRA LA FAM 2016

Per participar en la 57º Campanya contra la Fam de Mans Unides, el Grup Tercer Món de les Parròquies de Vilafranca ha organitzat diferents actes.

Dissabte 13  i diumenge 14 es va fer als centres de culte la Col·lecta extraordinària a benefici del projecte adjudicat a la diòcesi de Sant Feliu: adquisició d’una clínica de salut  mòbil a l’estat de Karnakaka, Índia,  per tal de millorar la salut de les mares gestants i reduir la mortalitat  infantil, així com altres aspectes de salut col·lectiva.

Divendres 19, al col·legi Sant Raimon de Penyafort es va celebrar el 32è Sopar de la Fam, amb una assistència aproximada de 145 persones vilatanes i de la comarca.
Mn Agustí Roig va exposar la seva  experiència a República Dominicana d’aquest estiu.

Ens va explicar el projecte que porten endavant un jove matrimoni de S. Vicenç dels Horts i la situació precària dels habitants de l’illa , l’escolarització d’un grup d’infants de la zona oest del país allunyada dels nuclis urbans , l’intens tràfic d’estupefaents, la participació de l’Església en el desenvolupament social dels pobres,la  vida de fe de les comunitats cristianes en aquesta zona rural…

També ens va parlar dels projectes  i il·lusions dels habitants i dels col·laboradors. Hi ha un projecte que entre tots podem ajudar a tirar endavant. Es tracta d’omplir la biblioteca que esta construint en Roger i la Maria, els joves catalans a R. Dominicana. Per això es recolliran, a la rectoria de Vilafranca, aquells llibres ( en castellà ) que volem donar per potenciar el “gust per la lectura” dels infants dominicans.

 El Grup Tercer Món vol agrair les aportacions econòmiques que han fet moltes persones per tal de col·laborar en el projecte de Mans Unides per l’Índia.

PLANTA-LI CARA A LA FAM, SEMBRA

A l’inici de l’any de la Misericòrdia , recordem com, nosaltres hem de concretar envers el proïsme , aquest amor incommensurable de Déu: donar de menjar al famolenc, vestir al despullat, acollir al foraster, atendre els malalts, ensenyar al qui no sap, perdonar les ofenses, suportar amb paciència…

Mans Unides, seguin la pedagogia de l’Església i d’acord amb l’encíclica “ Gaudiato sia“, esdevé acompanyant de la humanitat sofrent posant en pràctica aquestes “obres de Misericòrdia”.

Els milers de missioners i voluntaris fan possible que la Misericòrdia de Déu arribi a milions de persones sofrents arreu del món. Amb el seu treball Mans Unides ensenya com la caritat ens dóna esperança  en un  cel i una terra nova, i això ens porta a la fe.

El lema d’aquest any ens motiva a no acceptar les desigualtats cada vegada més profundes entre les persones i a actuar d’una forma pràctica i amb esperança .

El logotip significa:
Campanya Mans Unides 2016: “Planta-li cara a la fam. Sembra”el plat: el primer món, nosaltres que mengem cada dia.

la cullera: els mitjans i coneixements tècnics per produir el 100×1.

la terra bona ( i l’aigua ): patrimoni de tota la humanitat, sense manipulacions.

la planta : signe d’una ecologia natural, respectuosa.( proposada pel Papa Francesc ) la fecunditat de la vida.Signe d’aliment i de bellesa.

Aquest any, Mans Unides adjudica a les diòcesis del bisbat de Sant Feliu el projecte localitzat a l’estat de Karnataka, a l’oest de l’Índia, zona de conreu de cafè, per l’obtenció d’una unitat mòbil sanitària on atendre els naixements, les vacunacions, la nutrició, controlar l’alcoholisme. Engegar plans de formació sanitària i acadèmica, tot negociant amb les autoritats per tal d’obtenir els permisos pertinents, ja que de vegades les autoritats neguen permisos als cristians.

El Grup de Tercer Món Mans Unides de Vilafranca per tal de col·laborar amb el projecte de Mans Unides, organitza diferents actes.

  • Dissabte 13 de febrer i diumenge 14 a totes les misses, pregària i col·lecta extraordinària per Mans Unides, per tal de finançar el projecte sanitari a Karnataka.
  • Divendres dia 19 de febrer, a les 21h. al col·legi Sant Ramon: Sopar de la Fam. Mn Agustí Roig compartirà amb els assistents la seva experiència a República Dominicana l’estiu passat.

Tothom està invitat a participar en aquets actes. Estem segurs de la vostra generositat envers el més pobres.

Les inscripcions pel sopar es poden fer als telf; 930076086- Mª Rosa V.. al 93 890 37 62, Maria R. i al 93 890 12 74 Maribel G. a partir de les 20 h. i fins el dia 18 de febrer.

El preu orientatiu és de 8 €.MANS UNIDES ONG Catalunya i Balears

POSA LLUM AL MÓN. MANS UNIDES

Dissabte 27 de juny el Grup de Tercer Món de les parròquies de Vilafranca va organitzar una «encesa d’espelmes» per tal de participar en el projecte de Mans Unides «Posa llum al món».

Una cinquantena de persones, a la sortida de l’Eucaristia, a les escales de la basílica de Santa Maria, vàrem encendre candeles per unir-nos simbòlicament a la cadena de molts  països del món, tot participant amb la campanya de Mans Unides.

Es varen recollir  557,50 € que s’han entregat a Mans Unides perquè els destini a l’ajuda als damnificats del terratrèmol al Nepal.

La foto del grup es publicarà  a la web de Mans Unides:  www.mansunides.org

Agraïm a totes les persones que han col·laborat en benefici del Nepal.

POSA LLUM AL MON