FESTA MAJOR

2023

Diumenge 21 d’agost

– A les 19h, concert de celebració del 80è aniversari de l’orgue de Santa Maria. A càrrec de Jordi Vergés, organista de la catedral de Tarragona i professor del Conservatori de Tarragona. Taquilla inversa. Organitza: Amics dels orgues de Vilafranca i Associació catalana de l’orgue.

Del dilluns 22 al diumenge 28 d’agost

– A les 20h, celebració de l’Eucaristia a la cripta (excepte el dissabte 27 que se celebrarà a l’altar major i el diumenge 28 que se celebrarà a la capella de Fàtima).

– A les 20:45h, NOVENA I GOIGS en honor a sant Fèlix màrtir. Entrada lliure, retransmissió a través de Penedès TV.

– De 19:30 a 21:30h, a la porta de la sala mossèn Vinyeta: venda de butlletes de la loteria de Nadal de Santa Maria 2020. També es vendran postals, imants (se n’ha fet un nou model amb la imatge de l’últim vitrall), i es podran apadrinar teules, per ajudar a sufragar les obres de rehabilitació de la basílica.

– Del 22 al 27 d’agost s’obrirà el cor de la basílica per tal de poder escoltar i veure la novena i els goigs des d’aquest indret privilegiat. Entrada lliure, donatiu voluntari. Organitza: Comissió SM 2020.

Dimarts 23 d’agost

– A les 21h aproximadament (en acabar el cant dels goigs), estrena de l’obra del compositor i pianista Carles Sanz sobre les llibertats d’orgue de la novena a sant Fèlix, coincidint amb el dia del 80è aniversari de l’orgue de Santa Maria (23 d’agost de 1942). Organitza: Amics dels orgues de Vilafranca.

Dilluns 29 d’agost

– A les 20h, celebració de l’Eucaristia a la cripta.

– En arribar la processó a la basílica, novena i goigs.

Dimarts 30 d’agost, sant Fèlix màrtir

– A les 7h, obertura de les relíquies i repic de campanes.

– A les 8h, missa a la cripta.

– A les 10h, MISSA SOLEMNE presidida pel P. Manel Gasch, abat de Montserrat. Ofrena dels balls. Entrada lliure, retransmissió a través de Penedès TV.

– La cripta estarà oberta tot el dia per venerar les relíquies de sant Fèlix en la seva nova urna.

– En arribar la processó a la basílica, novena i goigs.

Dimecres 31 d’agost.

– A les 10h, MISSA DE DIFUNTS. Entrada lliure.

Els dies 30 i 31 d’agost no hi ha missa al matí a la Santíssima Trinitat ni al vespre a Santa Maria. Missa al Monestir de la Mare de Déu del Carme a les 8:15h.

 

 

 

 

BONA FESTA MAJOR !!