Arxiu eclesiàstic de Vilafranca

És un servei de consulta dels llibres parroquials i altres documents custodiats a la parròquia. Per utiliL’Arxiu Eclesiàstic de Vilafranca del Penedès (AEVP) és l’ens de les parròquies de Vilafranca del Penedès encarregat de la custòdia, conservació i difusió de la documentació generada al llarg dels segles per l’Església Catòlica a la ciutat de Vilafranca del Penedès. Els fons documentals bàsicament són dos: l’Arxiu Parroquial de Santa Maria de Vilafranca del Penedès (APSMVP) i l’Arxiu Parroquial de la Santíssima Trinitat de Vilafranca del Penedès (APSTVP).

Per tal de poder realitzar la consulta de la documentació de l’arxiu és necessari acordar dia i hora amb el responsable de l’arxiu a través de l’espai de contacte d’aquest espai web.

Us informem que actualment hi ha un bon nombre d’investigadors que realitzen consultes a l’arxiu i que, per tant, és del tot necessari acordar dia i hora amb el responsable. L’espai físic de consulta és limitat només a dues persones per dia i sessió. Per tant, només és permet una única persona i no es deixarà accedir a la sala als acompanyants. Els dies d’accés a l’arxiu són els dilluns i divendres, de 19h a 21h.

L’arxiu es localitza físicament a l’edifici de la rectoria de la parròquia de Santa Maria de Vilafranca del Penedès, al carrer de Santa Maria número 12 (al costat de la basílica parroquial).

Per demanar fer una consulta cal omplir el següent formulari: http://arxiueclesiasticdevilafranca.blogspot.com/p/contacte.html

Per saber-ne més de l’Arxiu: http://arxiueclesiasticdevilafranca.blogspot.com