Catequesi d’infants

En les darreres sessions del primer trimestre hem celebrat el  Nadal amb els infants de catequesi .

Els de primer van elaborar una postal gegant  explicant els valors de Nadal. Juntament amb les pregàries i el cant de nadales, els infants van compartir  el goig del Nadal cristià.

Els grups de segon van escenificar el misteri del Primer Nadal a través de cançons populars catalanes.

En la celebració de la Missa del Pollet, el dia 24 de desembre moltíssimes famílies van participar omplint l’església de La Trinitat.

L’equip de catequistes volem agrair l’aportació de moltes famílies en la recollida per Càrites.

I darrerament els infants dels grups de segon han visitat l’exposició de pessebres tot observant els petits detalls dels diorames i descobrint d’il·lusió de construir un pessebre a cada llar.

 

Inici Catequesi – curs 2017-2018

Dissabte dia 21 els grups de catequesi de les parròquies de Vilafranca van fer la celebració d’inici de curs 2017-17

Per començar  Mn. Xavier va donar la benvinguda a les famílies a l’hora que es va presentar com a nou rector .

Després els infants , acompanyats de les catequistes , van fer uns jocs a la plaça de Santa Maria i després d’un molt bon berenar vam compartir la celebració de l’Eucaristia on els infants van llegir  les pregàries i les ofrenes.

Esperem que al llarg de l’any puguem compartir més estones de fe i de convivència.

L’equip de mossèns i catequistes.

 

Inscripcions a la catequesi

Quan  ja comença el curs escolar comença també els cursos de catequesi a les parròquies de Vilafranca. Tornem amb ganes d’estar junts , compartir la fe i  gaudir de l’amistat.

Des del dimarts  dia 12 fins el divendres dia 15 s’obren les inscripcions pel infants de catequesi.

L’horari serà de les 17 h. fins les 19 h. a les sales parroquials

Els infants que el curs passat van fer el primer grau de catequesi també han de passar a inscriure’s per tal d’adquirir el material necessari.

Els grups de primer grau  es trobaran el dia 2 d’octubre  i els de 2n grau el dia 3 d’octubre. Tots a Santa Maria, a les 17,30 fins les 18,30.

Preguem als pares es quedin a acompanyar els infants en aquesta estona, ja que és un moment important per a tots.

L’equip de mossèns i catequistes

FINAL DE CURS DE CATEQUESI

Acabat el temps de Pasqua, arribem ja al final de les celebracions de les Primeres Comunions dels infants de segon grau de catequesi.

En les darreres setmanes s’han fet les celebracions de final de curs dels cursos de primer i segon de catequesi .

Iniciant la celebració amb un cant ,els infants de primer grau varen escenificar el miracle la « multiplicació dels pans i els peixos»  tot repartint pa ( de debò ) i peixos (de cartolina) a tots els assistents.

Els grups de segon varen repassar els continguts del catecisme  treballats durant el curs, els manaments, les parts de la missa, etc.

Seguidament unes pregàries es van acompanyar del Pare Nostre.

A l’hora de les ofrenes presentaren les guardioles que els infants han anat omplint  amb donatius per la Infància Missionera, adreçats a infants de països empobrits que també fan catequesi.

En total s’han recollit 266,50 €. Agraïm als infants i famílies la seva generositat. Ens tornarem a retrobar en la segona quinzena de setembre.

L’equip de mossens i catequistes.

Informació catequesi de 1r grau

Durant les properes setmanes hi han modificacions en el calendari de trobades amb els infants de primer grau de catequesi .

Dilluns dia 3 d’abril celebració de Setmana Santa a Santa Maria, a les 17,30-18,30h.

Dilluns dia 10 d’abril, no hi ha trobada amb els infants, ja que és dies de vacances escolars.

Dilluns dia 17 d’abril, tampoc hi ha trobada amb els infants, ja que és dilluns de Pasqua.

A partir del dia 24 d’abril les trobades són a l’hora i els llocs habituals.

Divendres dia 5 de maig es farà la reunió amb els pares , a les 21 h. a la sala Mn Vinyeta, el lloc habitual.

Dilluns 22 de maig és el final de curs. Es farà una celebració a Santa Maria a les 17,30-18,30 h.

Celebració dels infants de catequesi .

Els infants de catequesi s’han trobat per celebrar la «infància Missionera» i el «Berenar de la Fam».

P1030739La presentació d’un vídeo on els protagonistes són infants de catequesi que aprenen a ser «missioners « de la seva fe, va servir per encetar el diàleg amb els infants sobre com compartir la seva experiència amb Jesús.

La pregària pels missioners, junt amb el Pare Nostre acosta els infants a altres grups de catequesi d’arreu del món.

EL «Berenar de la Fam» va consistir amb una peça de fruita. La dinàmica feia reflexionar sobre el lema de Mans Unides: «llencem 1/3 dels aliments». Cal  educar en l’aprofitament dels aliments, compartir-los amb d’altres infants  i una alimentació sana.

Celebració d’inici de curs de la catequesi

Dissabte 22 d’octubre, els infants dels diferents grups de catequesi,1r, 2n i 3r grau, aquests grups de Divercat van fer la celebració d’inici de curs amb els pares, mossens i catequistes.

Malgrat la incipient pluja, a les 7 de la tarda es trobaven a la plaça del campanar per fer un breu berenar, compartint entre tots coques i begudes.

Dins la sala mn. Vinyeta s’organitzaren uns jocs per grups, i desprès tots plegats assistiren a l’Eucaristia d’inici de curs .

Un grup musical va animar les cançons de la missa fent que tothom participés amb més entusiasme.

Els infants oferiren els llibres de la catequesi, la Bíblia , el pa i el vi i les paneres amb els donatius recollits pel Domund.

Al final ens va quedar el gust de compatir la joia, la fe i la il·lusió tots plegats.

L’equip de mossens i catequistes volem agrair la participació de les famílies.

foto-placa    foto-mural

img-20161022-wa0013

Enviament de catequistes del bisbat de Sant Feliu

Diumenge 2 d’octubre, a la casa de l’Església de Sant Feliu de Llobregat el bisbe Mn Agustí Cortés feia l’enviament de catequistes per a iniciar el curs 2016-17.

Amb el lema  “Vés tu i fes el mateix” Mn Agustí animava a les catequistes a fer realitat les obres de misericòrdia en l’atenció, acompanyament i ensenyament dels infants .

Seguint el tema del Pla Pastoral “Estimeu-vos els uns al altres”, cal portar a la pràctica l’atenció a les famílies, els infants i el mateix grup de catequistes per tal que tothom se senti estimat per Déu.

Mn Carles Muñiz proposava mesurar el nostre grau de compliment de les obres de misericòrdia per conèixer en quina “mida del regle” som deixebles de Jesús.

Cal presentar les eucaristies dominicals com una celebració de la Pasqua.

El nou volum de catecisme “Testimonis del Senyor” va adreçat a grups d’infants de post-comunió i joves que segueixen l’itinerari de creixement en la fe fins arribar a la catequesi de confirmació.

L’Eucaristia va ser el moment per unir la pregària a través de la litúrgia de la Paraula i la fracció del Pa , tot plegat acompanyat per la música del grup de joves.

p1030669-2

Celebració d’inici de curs amb els infants de catequesi

Els grups de catequesi de 1r i de 2n grau iniciaven el curs el dilluns dia 3 i dimarts dia 4 a la basílica de Santa Maria.

p1030677-1Els infants de primer grau presentaven la Bíblia, el catecisme i el quadern d’activitats com la base de treball que inicien enguany.

Els grups de segon grau presentaven la pregària del Pare Nostre, el Credo i els Deu Manaments, continguts en el catecisme i el quadern de segon.

Mn Jaume va fer participar els infants amb diverses preguntes.

El Pare Nostre i la cançó “Agermanats” van cloure les celebracions .

Aquest dissabte  dia 8 a les 19,45 h s’inicien les sessions amb els grup de Post comunió > “Divercat”

El dissabte  22d’octubre s’invita d’una forma especial a les famílies dels infants de la catequesi a la celebració de la “ Missa d’infants” d’inici de curs.