INFANTS MISSIONERS 2019

Els grups de catequesi de les parròquies de Vilafranca han fet una trobada conjunta per celebrar el dia Dels Infants Missioners.

S’han trobat a la sala parroquial Mn Vinyeta per fer una breu reflexió d’introducció i han vist un vídeo on se’ls invitava a observar com els infants poden transmetre la seva fe pregant, compartint i ajudant.

Després han escenificat el conte «L’escudella de pedra» amb el qual es veu el resultat de compartir encara que sigui ben poca cosa.

Catequesi d’infants

«Deixeu que els infant s’acostin a Mi»

A les parròquies de Vilafranca va començar la catequesi d’infants amb una reunió amb les famílies . Dilluns dia 1 i dimarts dia 2 d’octubre els infants dels diferents centre de catequesi de la vila s’agrupaven a Santa Maria per fer la celebració d’inici de curs tots plegats, seguin el lema : »Deixeu que els infants s’acostin a Mi «

Dissabte 6 es tornaven a trobar en l’Eucaristia d‘inici de curs, també a Santa Maria on van ser protagonistes de la celebració .

L’equip de mossens i catequistes vol animar les famílies a que acompanyin els seus fills cada dissabte a la Missa d’infants, a les 20 h. a Santa Maria , o els diumenges a les 11 a la capella de la Mare de Déu de Montserrat ,o a les 12 també a santa Maria.

A partir d’aquesta setmana ja s’inicien les trobades de grup amb cada catequista, tot recordant que, dilluns dia 15 no hi ha catequesi.

PRIMERES COMUNIONS I FINAL DE CURS DE LA CATEQUESI

En els diumenges del temps de Pasqua, Pentecosta i la Santíssima Trinitat els infants han celebrat la Primera Comunió acompanyats per les seves famílies i catequistes. Les celebracions han estat reixides.

Dilluns 28 i dimarts 29 de maig es van fer les darreres celebracions amb els infants de catequesi. Els infants de primer grau varen fer un recull de les activitats i temes del curs. A la celebració dels de segon grau es va fer una escenificació del miracle de la multiplicació del pans i els peixos. Les pregàries dels infants, pares i catequistes amb el cant de comiat van cloure la darrera celebració del curs.

Diumenge dia 3 de juny, festivitat del Corpus, es farà la celebració d’aquesta diada amb una missa de final de curs i una processó per l’interior de la basílica amb tots els infants que han participat en la catequesi aquest curs. Esperem la participació de moltes famílies.

L’equip de mossens i catequistes.

Resultat d'imatges de primeres comunions

Catequesi d’infants

En les darreres sessions del primer trimestre hem celebrat el  Nadal amb els infants de catequesi .

Els de primer van elaborar una postal gegant  explicant els valors de Nadal. Juntament amb les pregàries i el cant de nadales, els infants van compartir  el goig del Nadal cristià.

Els grups de segon van escenificar el misteri del Primer Nadal a través de cançons populars catalanes.

En la celebració de la Missa del Pollet, el dia 24 de desembre moltíssimes famílies van participar omplint l’església de La Trinitat.

L’equip de catequistes volem agrair l’aportació de moltes famílies en la recollida per Càrites.

I darrerament els infants dels grups de segon han visitat l’exposició de pessebres tot observant els petits detalls dels diorames i descobrint d’il·lusió de construir un pessebre a cada llar.

 

Inici Catequesi – curs 2017-2018

Dissabte dia 21 els grups de catequesi de les parròquies de Vilafranca van fer la celebració d’inici de curs 2017-17

Per començar  Mn. Xavier va donar la benvinguda a les famílies a l’hora que es va presentar com a nou rector .

Després els infants , acompanyats de les catequistes , van fer uns jocs a la plaça de Santa Maria i després d’un molt bon berenar vam compartir la celebració de l’Eucaristia on els infants van llegir  les pregàries i les ofrenes.

Esperem que al llarg de l’any puguem compartir més estones de fe i de convivència.

L’equip de mossèns i catequistes.