MISSA FAMILIAR FINAL CURS

Després que aquest any per les circumstancies qua han passat, vam haver d’anul.lar la Missa Familiar, però ara que s’acaba el curs i que molts ja estan de vacances, ens agradaria molt poder compartir tots junts una missa familiar a Santa Maria  juntament amb el grup de música  el pròxim dissabte dia 1 de juliol a les 20h  del vespres i després acabar  amb un sopar a la sala Mn Vinyeta.
Tal i com hem fet els altres anys cadascu port sopar que compartirem entre tots i la parroquia portarà el beure.
US ANIMEM A Participar  d’aquest final de curs i compartir tots junts una bona estona.
Per poder saber més o menys quants serem ens ho podeu dir per wassap , @ o telèfon .
Montse Alsina  626513837
Montse Magriñà  666822196

PRIMERA VALORACIÓ DE LA CAMPANYA DE L’AMPOLLA

jcv1Joves Cristians de Vilafranca valora positivament la Campanya de l’Ampolla que tingué lloc, el passat dissabte dia 14 de gener a Vilafranca i a 18 pobles més de l’arxiprestat, i que enguany arribava a la seva 34ª edició. Deixant de banda el nombre d’ampolles buides de cava que s’hagin recollit, la campanya pot considerar-se un èxit quant a organització i participació.

Es van poder cobrir, tal com estava previst, quasi tota la vila amb els equips que van passar porta per porta per la majoria de barris, i posteriorment col·locar totes les ampolles en els palets instal·lats en el lloc de recollida. També, pel matí, es van atendre les trucades de persones que tenien un nombre elevat d’ampolles. Des de l’organització lamentem si en alguna casa o particular no s’han passat a recollir les ampolles per descuit o equivocació. Aquest any, novament, tot i la dificultat d’extreure les etiquetes a les ampolles de cava, es valora com un èxit ja consolidat l’actuació de la ciutadania en aquest sentit. Hem de dir que entorn d’un seixanta-cinc per cent de les ampolles recollides no tenien etiquetes autoadhesives.

També la participació es pot considerar molt positiva respecte els darrers anys. Pel que fa a Vilafranca, malgrat les dificultats per trobar voluntaris, i cobrir una vila que cada vegada és més gran, es va comptar amb els membres dels grups de joves de la parròquia (esplai parroquial, agrupament escolta, postcomunió-Divercat, confirmació, iniciació, JARC, missa jove), també d’altres col·lectius parroquials i no parroquials (voluntaris dels col·legis Sant Josep i Sant Ramon, Voluntaris de l’Alberg de Càritas, Entitats Espirall), i també d’altres col·laboracions més espontànies.

Joves Cristians de Vilafranca vol agrair tota aquesta participació, especialment també a les empreses o particulars que van deixar les furgonetes i als qui les van conduir, als que van col·laborar amb el refrigeri amb què es va obsequiar els voluntaris, amb els elements publicitaris, farmacioles, guants, contenidors, electricitat, i també als ajuntaments, mitjans de comunicació, i d’una manera especial a FECA i LABORE per totes les facilitats.

Es valora també molt positivament la participació dels pobles i parròquies de la comarca, que van organitzar la campanya en els respectius municipis i que després van afegir les ampolles al nostre projecte.

I sobretot l’agraïment a tota la ciutadania que van guardar les ampolles, la majoria van extreure’n les etiquetes, i les van lliurar a la campanya, en el que va constituir una gran acció col·lectiva de solidaritat. Sens dubte una mobilització de tals dimensions ha d’haver servit per conscienciar tothom que val la pena fer quelcom per un objectiu solidari, en aquest cas per al projecte del Centre d’Acollida Abraham de Càritas Interparroquial de Vilafranca.

logo-ca3[1]Quant al nombre d’ampolles recollides i diners obtinguts, ara per ara és difícil donar xifres exactes. Però, restant a l’espera dels resultats definitius, i tenint en compte les que hi puguin haver defectuoses, per la quantitat de palets que es podien veure, podria ser que enguany s’arribés a una quantitat de 65.000 ampolles. Quantitat més o menys similar de la de l’any passat, un bon resultat. De cara a l’any vinent, es convida a tota la ciutadania a col·laborar en la campanya, no només guardant les ampolles buides de cava, si no que a més, anar traient novament, mica en mica, les etiquetes autoadhesives. Així, la Campanya de l’Ampolla podrà continuar essent una realitat durant molts anys.

Tot a punt per la Campanya de l’Ampolla 2017

Tot és a punt per la 34ena edició de la Campanya de l’Ampolla. El proper dissabte 14, al llarg de la tarda, diversos col·lectius de Joves Cristians de Vilafranca i altres entitats es repartiran en les diverses zones de Vilafranca per a fer la recollida solidària d’ampolles. Recordem que si la quantitat és superior a 200 ampolles es pot trucar a Joanjo González (636.146.203), per tal de recollir-les al llarg del matí o del divendres. L’organització ja des d’ara agraeix a tantes entitats i persones que han col·laborat en la realització d’aquest projecte, i anima a continuar fent-ho per tal de poder mantenir aquesta acció solidària molts anys més. Els beneficis d’aquesta edició de la Campanya de l’Ampolla aniran destinats al Centre d’Acollida Abraham que Càritas Interparroquial té a Vilafranca.

campanya-ampolla-20170002campanya-ampolla-20170001