Joves Cristians de Vilafranca valora positivament la Campanya de l’Ampolla que tingué lloc, el passat dissabte dia 14 de gener a Vilafranca i a 21 pobles més de l’arxiprestat, i que enguany arribava a la seva 29ª edició. Deixant de banda el nombre d’ampolles buides de cava que s’hagin recollit, la campanya pot considerar-se ja un èxit quant a organització i participació.

Així, l’organització va poder cobrir, tal com estava previst, quasi tota la vila amb els equips que van passar porta per porta per la majoria de barris, i posteriorment col·locar totes les ampolles en els palets instal·lats en el lloc de recollida. També, pel matí, es van atendre les trucades de persones que tenien un nombre elevat d’ampolles. Des de l’organització lamentem si en alguna casa o particular no s’han passat a recollir les ampolles per descuit o equivocació. Aquest any, novament, tot i la dificultat d’extreure les etiquetes a les ampolles de cava, es valora com un èxit ja consolidat l’actuació de la ciutadania en aquest sentit. Hem de dir que entorn d’un seixanta per cent de les ampolles recollides no tenien etiquetes autoadhesives.

També la participació es pot considerar molt positiva respecte els darrers anys. Pel que fa a Vilafranca, malgrat les dificultats per trobar voluntaris, i cobrir una vila que cada vegada és més gran, es va comptar amb els membres dels grups de joves de la parròquia (esplai parroquial, agrupament escolta, confirmació, iniciació, JARC, missa jove), també d’altres col·lectius parroquials i no parroquials (voluntaris dels col·legis Sant Josep i Sant Ramon, Associació Creixent, Castellers Xicots de Vilafranca, la Moixiganga de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Vilafranca), i també d’altres col·laboracions més espontànies.

Joves Cristians de Vilafranca vol agrair tota aquesta participació, especialment també a
les empreses o particulars que van deixar les furgonetes i als qui les van conduir, als que
van col·laborar amb el refrigeri amb què es va obsequiar els voluntaris, amb els elements
publicitaris, farmacioles, guants, contenidors, electricitat, i també als ajuntaments, mitjans de comunicació, i d’una manera especial a FECA i LABORE per totes les facilitats.

Es valora també molt positivament la participació dels pobles i parròquies de la comarca, que van organitzar la campanya en els respectius municipis i que després van afegir les ampolles al nostre projecte. Concretament han estat: Els Monjos, la Granada, Santa Fe, Lavern, Ca l’avi, Can Cartró, el Pla, Sant Miquel d’Olèrdola, Pacs, Vilobí, Moja, Ordal, l’Arboçar, Sant Pere Molanta, Guardiola de Font-rubí, Cantallops, Sant Sebastià dels Gorgs, Pontons, Torrelles de Foix, Olesa de Bonesvalls, i les Cabanyes.

I sobretot l’agraïment a tota la ciutadania que van guardar les ampolles, la majoria van
extreure’n les etiquetes, i les van lliurar a la campanya, en el que va constituir una gran acció col·lectiva de solidaritat. Sens dubte una mobilització de tals dimensions ha d’haver servit per conscienciar tothom que val la pena fer quelcom per un objectiu solidari, en aquest cas per al projecte “Cisternes d’aigua per Haití” presentat pel Grup Mans Unides – Tercer Món de les Parròquies de Vilafranca, just el dia en que es compleixen dos anys del terrible terratrèmol que va succeir a aquest país americà.

Quant al nombre d’ampolles recollides i diners obtinguts, ara per ara és difícil donar xifres
exactes. Però, restant a l’espera dels resultats definitius, i tenint en compte les que hi puguin haver defectuoses, per la quantitat de palets que es podien veure, podria ser que enguany s’arribés a una quantitat de 70.000 ampolles. Quantitat més o menys similar de la de l’any passat, un molt bon resultat. De cara a l’any vinent, es convida a tota la ciutadania a col·laborar en la campanya, no només guardant les ampolles buides de cava, si no que a més, anar traient novament, mica en mica, les etiquetes autoadhesives. Així, la Campanya de l’Ampolla podrà continuar essent una realitat durant molts anys.