“AIXECA’T … I VÉS-TE’N A CASA”

Jesús, en l’escena de la guarició del paralític, apareix proposant la Paraula de Déu, perdonant els pecats, guarint. Un autèntic pla d’acció per a la comunitat creient. Una comunitat que no està arrelada en la Paraula de Déu, que no ha fet del perdó incondicional i de l’amor el seu senyal d’identitat, que no està atenta contínuament a les necessitats del proïsme, no mereix el títol de seguidora de Jesús.

Els que duen el paralític han passat la prova de la fe, es fien plenament de Jesús i de la seva Paraula, confien, sense fissures, que Jesús escoltarà les seves súpliques, tindrà pietat de la necessitat del seu amic. Són capaços d’entrar el seu amic fins on és Jesús, encara que sigui obrint-se camí pel sostre. La fe, l’amistat, l’amor sincer no en coneixen, de barreres ni d’impediments. Potser algun de nosaltres, davant les múltiples dificultats, hagués comentat o pensat: és impossible! És probable que ens falti fe i amor de veritat.

Senyor, davant el sofriment dels altres no podem restar insensibles. Moltes vegades ens sentim impotents. No sabem com respondre a la paràlisi que pateix la nostra societat.

A les teves mans ho posem, Senyor. Inspira’ns la resposta adient.

En temps de vaques grasses hem arribat a pensar que podíem solucionar tots els problemes. T’hem volgut suplantar. Vet ací el nostre gran pecat. Ara no sabem cap a on girar-nos. Ajuda’ns, Senyor.

Senyor, volem viure i actuar comunicant acceptació i acolliment. Volem aprendre a no donar tanta importància als defectes dels altres i a tenir paciència, donant-los l’oportunitat de canviar.

Senyor, volem alegrar-nos del bé dels altres. Encara que pensin diferent. Tots som germans i el bé dels uns sempre ressona en els altres.

De “la Missa de cada dia”

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

22 de Febrer: Dimecres de Cendra

Aquest dia comencem un nou TEMPS DE QUARESMA, un dels anomenats temps forts litúrgics. L’Església ens proposa, en aquest període de quaranta dies, meditar sobre els fonaments de la nostra fe, preparant-nos per a l’esdeveniment pasqual, centre de la nostra vida cristiana, personal i comunitària. Per mitjà de la imposició de la cendra, se’ns convida a sentir la crida a convertir-nos sincerament i a expressar la nostra condició de pecadors i el nostre penediment. L’horari de misses serà l’habitual dels dies feiners. En totes les celebracions hi haurà imposició de cendra.

Curs bíblic

El proper dimarts dia 21, a la rectoria, a 3/4 de 7 de la tarda. Tema: 1Co 15,1-34.

Pastoral de la salut

Dissabte dia 25, a 2/4 de 12 del migdia, al Centre Ricard Fortuny, celebració de l’Eucaristia.

Missa d’Infants

Durant el temps de Quaresma, convidem especialment els nens i nenes de la Catequesi a assistir a la MISSA D’INFANTS. Són les mateixes celebracions de la comunitat, amb algunes adaptacions pensades per a ells, amb l’objectiu que les visquin millor.

  • dissabtes, a les 8 del vespre, a la Basílica de Sta.Maria.
  • diumenges, a les 11 del matí, a l’església de la Mare de Déu de Montserrat i a les 12 del migdia a la Basílica de Sta. Maria.

Viacrucis durant la Quaresma

El Viacrucis és una pregària molt adient per celebrar durant la Quaresma. La farem cada diumenge en una església diferent. Diumenge que ve, que serà primer de Quaresma, serà a la Basílica de Santa Maria. A les 6 de la tarda.