FESTA MAJOR 2019

Fèlix… feliç

 Tots sabem que la paraula “Fèlix” vol dir feliç. Sant Fèlix va ser feliç perquè va seguir Jesús, fins al punt de donar la vida com a màrtir. Aquest any hem buscat al Nou Testament alguns llocs on apareix la paraula “feliç”, on se’ns diu que podem ser feliços si actuem o vivim de determinades maneres. A semblança de les benaurances, hi ha altres llocs on Jesús ens proposa uns valors, un estil de vida, de fer i d’actuar, que ens faran feliços. Cada dia de la novena anirem reflexionant una d’aquestes cites del Nou Testament, per intentar ser nosaltres també feliços de debò, com sant Fèlix. I que ell mateix ens hi ajudi.

Avancem el text que hem reproduït en l’estampa que repartirem a la missa solemne del dia 30, extret d’una de les catequesis del papa Francesc sobre el Parenostre:

A les Benaurances (Mateu 5,1-11), Jesús corona amb felicitat una sèrie de categories de persones que en el seu temps (però també en el nostre!) no eren ben considerades. Feliços els pobres, els humils, els misericordiosos, les persones de cor senzill… Aquesta és la revolució de l’Evangeli. On hi ha l’Evangeli, hi ha la revolució. L’Evangeli no deixa indiferent, ens empeny: és revolucionari. Totes les persones capaces d’amor, els pacificadors que fins aleshores havien quedat al marge de la història, són en canvi els constructors del Regne de Déu. A partir d’aquest portal d’entrada, que capgira els valors de la història, floreix la novetat de l’Evangeli (Papa Francesc, catequesis sobre el Parenostre n.3, 2 gener 2019).

CELEBRACIONS I ACTES A LA PARRÒQUIA

Del dijous 22 al dimecres 28 d’agost:

* A les 20 h. Celebració de l’Eucaristia a la cripta

– excepte el dissabte 24 (a l’altar major)

– el dilluns 26 la missa no serà exequial

* A les 20:45 h. Novena a sant Fèlix i cant dels goigs

– la comissió Santa Maria 2020 obre el cor per la novena

Divendres 23, a les 19:30 h a l’església de Sant Francesc: concert del cor DaCapo (organitzat per l’Agrupació Polifònica de Vilafranca): “Correspondències”. Entrada lliure, taquilla inversa

Dissabte 24, a la porta lateral de Santa Maria, de 11 a 13:30 i de 19:30 a 21:30 h. Venda de butlletes del número de loteria de Nadal de Santa Maria 2020

Dijous 29 d’agost:

* A les 20 h. Celebració de l’Eucaristia a la cripta

* En arribar la processó a la basílica, novena i cant dels goigs

Divendres 30 d’agost:

* A les 7 h. Obertura de les relíquies i repic de campanes

* A les 8 h. Missa a la cripta

* A les 10 h. MISSA SOLEMNE, presidida per Mn. Josep Pausas, vilafranquí, rector de Sitges

* En arribar la processó a la basílica, novena i cant dels goigs

Dissabte 31 d’agost:    * A les 10 h. Missa pels difunts

Els dies 30 i 31 d’agost: NO hi ha missa al matí a la parròquia de la Santíssima Trinitat. La missa al monestir del Carme serà a les 8:15 h, com tots els dies feiners.

Les misses del cap de setmana (dissabte 31 d’agost i diumenge 1 de setembre) seguiran els horaris habituals.

BONA FESTA MAJOR !!

Festivitat de Sant Joaquim i Santa Anna

El proper divendres dia 26 de juliol, al finalitzar la missa de les 20h a la Basílica de Santa Maria   es cantaran els goigs adreçats als pares de la Verge Maria.

Descarregar (PDF, 966KB)

Segons informa Gogistes Penedesencs , “Hem volgut reproduir uns goigs de sant Joaquim i santa Anna que, tot i no ser una advocació amb molta anomenada a casa nostra, manté la il.lusió en bona part de les persones que porten aquest nom, a la vegada que homenatgem aquell gran artista, humil i bona persona que va ser en Pau Boada tot reproduint l’escena del seu vitrall central a l’absis de la basílica de Santa Maria.

Col·lecta per recollir fons per la teulada de Santa Maria

Dissabte 27 i diumenge 28 de juliol es farà una col·lecta extraordinària a les misses que s’oficiaran a les diverses esglésies de Vilafranca: Santa Maria, la Trinitat, Fàtima, Montserrat i Clausura. Aquesta col·lecta anirà destinada a les obres de la teulada de la Basílica de Santa Maria que s’han d’iniciar el proper mes de setembre. Aquestes obres són la part mes important de tot el projecte de restauració Santa Maria 2020 i també la fase mes costosa, valorada en uns 550.000€.

Si bé fins ara s’han anat recollint diverses aportacions dels actes organitzats des de la comissió Santa Maria 2020 i subvencions d’organismes oficials, ara està en marxa la campanya ‘Apadrina una pedra’ per tal d’assolir la quantitat total de la intervenció i poder finalitzar les obres sense cap aturada i aprofitant les infraestructures un cop ja estan muntades.
La intervenció de la teulada té com a objectiu la renovació de tota la coberta de santa Maria i el seu aïllament. A la vegada inclou una passarel·la que permetrà anar des del campanar fins a la façana principal creuant els diversos trams de la nau caminant pel sostre.

Això permetrà veure les restes de la teulada i el sostre anteriors a l’esfondrament de finals del segle XVIII i que van portar a construir la teulada tal com la coneixem actualment. També veure quin és el funcionament actual de la teulada i dels diversos elements que s’hi trobem com els accessos als contraforts on hi ha les gàrgoles i els diferents esdeveniments que hi ha succeït des del segle XVIII fins a l’actualitat.

Les aportacions es poden fer domiciliant una quota fixa regular, ingressant un donatiu (aquestes fórmules permeten obtenir els avantages fiscals propis dels donatius a la declaració de la renda) o bé fent un donatiu en efectiu a la col·lecta esmentada, a la caixeta de Santa Maria, o al despatx parroquial. Trobareu més informació en els tríptics que s’han editat amb motiu d’aquesta campanya econòmica.

Campanya Madrina a l’Índia

Com altres anys ens ha visitat el Pare Díaz Garris, jesuïta missioner al Gujerat, Índia,des de fa 48 anys i promotor entre moltes altres coses de la Campanya Madrina.

Els infants «apadrintas», principalment «dalits», o sigui , els més pobres , reben , a través de la Campanya Madrina ,atenció mèdica i educació a càrrec dels jesuïtes missioners.

A Vilafranca vàries famílies tenim infants apadrinats i rebem regularment noticies de les activitats i del progrés dels infants amb les seves famílies.

Davant una cultura i religió majoritàriament hindú moltes persones descobreixen, a través del testimoni dels missioners, que l’hinduisme condueix a Déu, però el cristianisme ensenya a trobar Déu en els germans més desfavorits.

El sentit religiós dels habitants de l’Índia es culturitza molt bé amb la religiositat cristina i es fonen en una devoció profunda expressada en danses i rituals que ens apropen a l’Únic Déu.

Per rebre informació sobre la «Campanya Madrina es poden posar en contacte amb el telf. 93 8902317 o 93 8901274 o amb algun membre del Grup Tercer Món Mans Unides, Parròquies de Vilafranca

Festa de la Mare de Déu del Carme.

Imatge relacionada

 

 

Dimarts 16 de juliol. 

Celebració solemne de la missa i vespres a les 18:30 h al Monestir, presidida per Mons. Sergi Gordo.

Avui s’anul·la la missa de les 20 h a Santa Maria.