DIUMENGE I D’ADVENT / B

3 de desembre de 2023

Una Església sinodal en missió

Aquest és el títol de l’informe de síntesi de la primera sessió del Sínode que s’ha celebrat a Roma del 4 al 29 d’octubre. El document recull l’esperit i les aportacions dels 464 pares i mares sinodals, no només bisbes sinó també preveres, religiosos i religioses i laics i laiques. Els tres grans capítols del document ja donen idea dels continguts: I- El rostre de l’Església sinodal; II- Tots deixebles, tots missioners; III- Teixir lligams, construir comunitat. La gran intuïció és “l’experiència d’una Església que està aprenent l’estil de la sinodalitat i busca les formes més idònies per realitzar-la… Tota l’Església rep els fruits de la consulta per discernir, en la pregària i el diàleg, els camins que l’Esperit ens demana que seguim”. S’ha insistit en la comunió, ja que tots els fidels tenim la dignitat basada en el Baptisme, malgrat les diferències; en la participació, buscant nous camins per al protagonisme del laïcat, de les dones, amb possibles nous ministeris, revisant les formes de govern…; i en la missió, per a la qual cal formació, renovació del llenguatge… Tot plegat posant l’accent en l’escolta, el diàleg, el discerniment… D’aquí a un any tindrà lloc la segona sessió on es concretaran els fruits de tot aquest treball.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Comença el temps d’Advent. Amb goig celebrem aquest temps litúrgic destinat a preparar la vinguda del Senyor. Els dies feiners resem Laudes i Vespres incorporades a la missa del matí i del vespre. Potenciem la pregària personal i comunitària (rosari dels dimecres, laudes del dissabte…).

Recés d’Advent. “Els llaços d’amor de Déu”. Dissabte 9 de desembre de 10:30h a 12:30h (o 13:30h) al monestir de la Mare de Déu del Carme. Obert a tothom.

Missa d’infants. Durant l’Advent, la missa del dissabte compta amb unes dinàmiques especialment pensades per als infants. Motivem especialment a la participació.

Posa llum al món. Aquest cap de setmana (2 i 3 de desembre), a totes les misses, el grup Tercer Món oferirà a tothom qui vulgui unes espelmes que, fent un donatiu mínim de 3 €, es podran encendre al final de la missa. A benefici dels projectes de Mans Unides.

Mercadet solidari. Els dies 6, 7, 8, 9 i 10 de desembre es farà a la sala Mn Vinyeta el Mercadet Solidari amb Mans Unides. Horari: de 11:30h a 14h i de 18:30 a 21h (el dia 7 sols estarà obert a la tarda). Aquest any hi ha novetats: dues sessions d’Art&Wine el dia 6 a les 17:30h i el dia 8 a les 12h a la mateixa sala. A l’instagram de la parròquia es podran fer les inscripcions. També a la sala es podran adquirir números de loteria de Santa Maria i del Cos de Portants. Els donatius aniran també pels dos projectes de l’Índia. Comptem amb la vostra solidaritat i participació.

Resultat Germanor. En la col·lecta realitzada els dies 11 i 12 de novembre es van recollir 1.383’81€, que han estat enviats al Fons Comú Diocesà del bisbat de Sant Feliu. Gràcies a tots per la corresponsabilitat en l’economia de l’Església.

Calendaris Santa Maria i Loteria de Nadal. La comissió recorda aquestes dues campanyes per recollir fons per continuar les obres de rehabilitació de la basílica:

– calendaris del 2024 amb fotos de Santa Maria, preu 10€.

– loteria de Nadal, participacions número 63.966, preu 5€.

Es poden adquirir al despatx parroquial, a les sagristies de les esglésies i en diversos establiments.

Exposició de pessebres. Del 6 de desembre al 7 de gener. Horari: feiners de 18h a 20h, dissabtes/diumenges i festius també matí de 12h a14h.

Aquest any se celebren els 800 anys del primer pessebre que va fer sant Francesc d’Assís a Greccio (1223). En farem esment en els nostres pessebres i també en la felicitació de Nadal de les parròquies.

Virgen de la Puerta. Amb motiu de la festa de la Immaculada Concepció de Maria, la comunitat peruana celebrarà la seva festa el dissabte dia 9 a les 12h a l’església de Sant Francesc, on es venera la seva imatge.

CALENDARI I AGENDA

Diumenge 3. Diumenge I d’Advent. Pujada del pessebre a la muntanya de Sant Pau (activitat per a les famílies). Al final de totes les misses, encesa d’espelmes de Mans Unides (vegeu notícia).

Dimarts 5. A les 17h, reunió de la comissió Sta Maria 2020. Inauguració de l’exposició de pessebres (vegeu notícia).

Dimecres 6. Festa civil. Misses com els dies feiners. Mercadet solidari, fins diumenge (vegeu notícia).

Dijous 7. Sant Ambròs, bisbe i doctor de l’Església. La missa del vespre és de vigília de la Puríssima. La pregària amb exposició del Santíssim passa al dijous dia 14.

Divendres 8. La Immaculada Concepció de Maria. Misses com els diumenges. A l’altar major de la basílica exposarem les capelletes de la Puríssima.

Dissabte 9. A partir de les 10:30h al Monestir del Carme, matí de recés (vegeu notícia). A les 12h a l’església de Sant Francesc, missa en honor a la Virgen de la Puerta.

Diumenge 10. Diumenge II d’Advent.

JESUCRIST, REI DE TOT EL MÓN / A

26 de novembre de 2023

Protocol i manual de bones pràctiques davant l’abús sexual de menors i persones vulnerables

Davant la trista realitat que ens hem trobat, i seguint la decidida voluntat expressada pel papa Francesc i per totes les instàncies de l’Església d’actuar davant aquesta situació i per prevenir nous casos, el bisbat de Sant Feliu de Llobregat, com estan fent totes les diòcesis i institucions, ha establert un protocol i un manual de bones pràctiques adreçat a parròquies, grups pastorals, centres de formació, entitats i persones que treballen en l’àmbit educatiu i en la pastoral ordinària amb menors o persones vulnerables, per tal que disposin d’uns criteris orientadors i uns procediments d’actuació davant de possibles casos d’abús. Durant aquest curs es difondrà aquest document entre tots els agents de pastoral que treballen pastoralment amb menors (catequistes, monitors…), i se’ls demanarà la signatura d’una declaració personal responsable, de la mateixa manera que se’ls demana ja des de fa temps un certificat negatiu de delictes sexuals. Tot plegat per garantir que l’Església i tots els seus àmbits siguin un espai segur, asssegurant un tracte digne i un ambient positiu de creixement integral a tots els menors i adults vulnerables.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Vilafranca sardanista. Diumenge 26 de novembre a les 12h participarà a la missa l’Associació Vilafranca sardanista amb motiu de la Diada del soci. A l’ofertori es ballarà una sardana. Al final de la missa, concert a la mateixa basílica a càrrec de la cobla Reus jove.

Concert d’orgue. Diumenge 26 de novembre a les 18:30h a la basílica de Santa Maria. Homenatge al compositor alemany Max Reger, amb motiu del seu 150è aniversari. A càrrec d’Óscar Candendo, professor d’orgue de l’Escola superior de música de Catalunya (ESMUC) i organista de la catedral del Buen Pastor de Donostia.

Calendaris Santa Maria i Loteria de Nadal. La comissió recorda aquestes dues campanyes per recollir fons per continuar les obres de rehabilitació de la basílica:

– calendaris del 2024 amb fotos de Santa Maria, preu 10€.

– loteria de Nadal, participacions número 63.966, preu 5€.

Es poden adquirir al despatx parroquial, a les sagristies de les esglésies i en diversos establiments.

Pastoral de joves. Està ja en marxa el curs amb gran il·lusió dels que formen l’equip. Han començat els 2 grups de primer de confirmació, el grup de segon de confirmació, un grup de postconfirmació i el grup de joves adults. Han programat també activitats com les misses joves, pregàries, cinefòrums, trobades… dels quals us anirem informant en aquest full parroquial. Preguem pel bon fruit d’aquest treball pastoral. Aquest proper divendres dia 1 de desembre a les 22h al Monestir del Carme, Pregària jove d’Advent.

LA TEVA LLUM ÉS LA SEVA ESPERANÇA

Com cada any, Mans Unides organitza la Campanya “Posa llum al món”. Dissabte 2 i diumenge 3 de desembre, a totes les misses, es repartiran unes espelmes i, fent un donatiu mínim de 3€, es podran encendre al final de la missa. Un cop enceses, qui vulgui es podrà fer una foto de grup per enviar-la a Mans Unides i es penjarà a la web. Així ho fan durant aquests dies moltes persones arreu del món. El nostre donatiu s’unirà als dos projectes en què col·labora aquest any la delegació del nostre bisbat: desenvolupament d’agricultors i joves a Amravati, i accés a la feina i a l’educació de dones i joves a Bophal, tots dos a l’Índia.

MERCADET SOLIDARI

Els dies 6, 7, 8, 9 i 10 de desembre es farà a la sala Mn Vinyeta el Mercadet Solidari de Mans Unides. L’horari és de 11:30 a 14h i de 18:30 a 21h (el dia 7 sols estarà obert a la tarda). Aquest any hi ha novetats: dues sessions d’Art&Wine el dia 6 a les 17:30h i el dia 8 de desembre a les 12h a la mateixa sala. A l’Instagram de la parròquia es podran fer les inscripcions. També a la sala es podran adquirir números de loteria de Santa Maria i del Cos de Portants. Tots els donatius aniran també pels dos projectes de l’Índia. Comptem amb la vostra solidaritat i participació.

Activitats familiars: – dissabte 2 de desembre a les 19:45h, contes de Santa Maria: elaborarem un pessebre.

diumenge 3: pujada del pessebre a la muntanya de Sant Pau. Ens trobem a les 10h a la missa de la Trinitat i tot seguit comencem l’excursió, que durarà fins al migdia. No cal inscripció. Activitat oberta a totes les famílies.

CALENDARI I AGENDA

Diumenge 26. Diumenge XXXIV de durant l’any. Solemnitat de Jesucrist, Rei de tot el món (últim diumenge de l’any litúrgic). A les 12h, Vilafranca sardanista (vegeu notícia). A les 17h, reunió de la pastoral de joves. A les 18:30h, concert d’orgue (vegeu notícia).

Dimarts 28. A les 18:30h, reunió de la pastoral de la salut. A les 20:45h, reunió dels pares/mares de 1r de catequesi.

Dimecres 29. Sant Sadurní, bisbe. A les 19:30h, rosari.

Dijous 30. Sant Andreu, apòstol. A les 19:30h, confessions

Divendres 1 de desembre. A les 22h al monestir de la Mare de Déu del Carme, Pregària jove d’Advent.

Dissabte 2. A les 19:45h, contes de Santa Maria (per als més petits de la casa). Al final de la missa de les 20h, encesa d’espelmes de Mans Unides (vegeu notícia).

Diumenge 3. Diumenge I d’Advent. Pujada del pessebre a Sant Pau (vegeu notícia). Al final de totes les misses, encesa d’espelmes de Mans Unides (vegeu notícia).

DIUMENGE XXXIII DE DURANT L’ANY/ A

19 de novembre de 2023

Som cridats. Cridats a ser Poble

Aquest és el lema de l’objectiu diocesà del nostre bisbat de Sant Feliu de Llobregat per a aquest curs 2023-2024. Un objectiu que vol estar en continuïtat amb el Sínode “Per una Església sinodal: comunió, participació i missió”, del qual s’ha celebrat a Roma la primera sessió aquest passat mes d’octubre, i la segona que tindrà lloc l’octubre del 2024. Durant els últims cursos hem anat treballant aquest sínode, i ara, en aquesta mateixa línia, se’ns proposa un aprofundiment en el tema vocacional, que tant ens afecta a tots els cristians. Efectivament, tots els cristians som cridats pel Senyor, i hem de fer camí junts i esdevenir Poble de Déu en marxa, Poble de batejats. Amb la finalitat d’ajudar a la reflexió dels fidels s’ofereixen uns materials organitzats en 3 fitxes: 1- Recordem el nostre baptisme; 2- La vocació cristiana a la llum de la Paraula de Déu; 3- Discernir la crida de Déu. Aquests materials, que s’han presentat ja al consell pastoral parroquial, els anirem treballant en els grups, i oferirem també espais perquè tots els fidels els puguin reflexionar. Preguem que siguin una eina útil per aprofundir en aquesta dimensió vocacional inherent a la fe cristiana que ens serveixi per enfortir la nostra fe a nivell personal i comunitari.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Acte en record de Mn. Jaume-Patriç  Sayrach. Divendres 24 de novembre a les 19h a la sala Mn.Vinyeta. Amb motiu de la seva defunció el passat 1 de gener als 93 anys, es recordarà el que fou vicari de Vilafranca els anys 1958-1961, i posteriorment mossèn i regidor de Santa Coloma de Gramenet. Va publicar alguns llibres, i ara es presenta el seu llibre pòstum Enllà. L’acte està organitzat i serà conduït per amics de Mn. Sayrach de Vilafranca i Santa Coloma.

Vilafranca sardanista. Diumenge 26 de novembre a les 12h participarà a la missa l’Associació Vilafranca sardanista amb motiu de la Diada del soci. A l’ofertori es ballarà una sardana. Al final de la missa, concert a la mateixa basílica a càrrec de la cobla Reus jove.

Concert d’orgue. Diumenge 26 de novembre a les 18:30h a la basílica de Santa Maria. Homenatge al compositar alemany Max Reger, amb motiu del seu 150è aniversari. A càrrec d’Óscar Candendo, professor d’orgue de l’Escola superior de música de Catalunya (ESMUC) i organista de la catedral del Buen Pastor de Donostia. Organitza Amics dels orgues. Entrada gratuïta amb donatiu voluntari.

Calendaris Santa Maria i Loteria de Nadal. La comissió continua amb aquestes dues campanyes per recollir fons per continuar les obres de rehabilitació de la basílica:

– calendaris del 2024 amb fotos de Santa Maria, preu 10€.

– loteria de Nadal, participacions número 63.966, preu 5€.

Es poden adquirir al despatx parroquial, a les sagristies de les esglésies i en diversos establiments.

Consell pastoral. Hem reprès les reunions d’aquest òrgan de participació i correponsabilitat de la parròquia, on hi ha una representació dels grups i fidels de la comunitat. Aquest curs ens hem plantejat tres objectius per treballar al consell i amb tota la comunitat:

Reprendre el tema de l’acollida. És una qüestió que va sortir a l’assemblea parroquial del febrer del 2022 i va ser una de les conclusions de la reflexió parroquial sobre el Sínode: fomentar l’acollida per acostar i integrar nous fidels a la comunitat, amb un interès especial pels nouvinguts. Reflexionarem sobre propostes concretes per fer-ho.

Continuar el coneixement dels grups parroquials en el consell. També fruit de les conclusions del Sínode i de l’assemblea parroquial, que demanava fomentar el coneixement i la intregració entre els grups per donar a conèixer els serveis que fan. En aquest sentit, continuaran venint a cada reunió del consell algun dels grups que no hi tenen representació per explicar les seves activitats.

Seguiment dels treballs del Sínode i del bisbat. Per “mantenir la tensió sinodal”, donarem informació de les conclusions de la primera sessió del sínode que s’ha celebrat a Roma l’octubre del 2023, en espera de la segona sessió l’octubre del 2024. I treballarem en tots els grups i amb tots els fidels l’objectiu diocesà que ens proposa aquest curs el nostre bisbat, que precisament avui presentem en el davantal d’aquest full i del qual anirem informant oportunament.

El treball del consell es completa amb la pastoral ordinària, al llarg del curs, de la comunitat i dels seus grups, amb un especial ressò dels esdeveniments importants, com són aquest curs els 30 anys del Centre d’Acollida Abraham i els 40 anys del Grup Esplai Parroquial.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 19. Diumenge XXXIII de durant l’any. Jornada Mundial dels Pobres, amb el lema: “No treguis la mirada del pobre” (Tb 4,7). Dia especialment dedicat a la pregària per les vocacions al nostre bisbat de Sant Feliu.

Dilluns 20. A les 18:30h, Invitació a la Bíblia: El llibre dels Nombres: una parròquia “avant la lettre”, per M. Melero.

Dimarts 21. Presentació de la Benaurada Verge Maria. A les 20:45h, reunió dels pares/mares dels infants del 2n curs de catequesi.

Dimecres 22. Santa Cecília, verge i màrtir.

Divendres 24. Sant Andreu Dung-Lac, prevere, i companys màrtirs al Vietnam. A les 19h, acte en record de Mn. Sayrach (vegeu notícia).

Diumenge 26. Diumenge XXXIV de durant l’any. Solemnitat de Jesucrist, Rei de tot el món (últim diumenge de l’any litúrgic). A les 12h, Vilafranca sardanista (vegeu notícia). A les 18:30h, concert d’orgue (vegeu notícia).

DIUMENGE XXXII DE DURANT L’ANY/ A

12 de novembre de 2023

La Vocació, font de nova vida

Hem de reconèixer que vivim en general uns temps no fàcils pel que fa al tema de les vocacions. Són molt pocs els qui es plantegen què és el que Déu vol per a ells, quina és la seva vocació. Un fet, fruit sobretot de la secularització, és a dir, de la manca de fe al nostre món. Però, precisament per això, és un temps per exercitar i créixer en la fe i l’esperança, i per perseverar en la pregària. Certament, les estadístiques parlen, però el misteri de l’amor de Déu va molt més enllà, i nosaltres no ens podem desanimar, no tenim dret al desànim, confiem en Aquell que és font de vida nova, en Aquell en qui hem cregut. La cadena de pregària per les vocacions ens recorda que Déu vol que li demanem pastors per a la seva Església: “La collita és abundant, però els segadors són pocs. Pregueu, doncs, a l’amo dels sembrats que hi enviï més segadors” (Lc 10,2). Volem pregar, un any més durant aquest mes de novembre, per aquells que el Senyor crida a treballar als seus sembrats. I aquesta ha de ser una pregària contínua de tot el poble fidel.

Salvador Cristau, bisbe de Terrassa

Al nostre bisbat de Sant Feliu preguem especialment amb aquesta intenció els dies 9, 19, 29.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Jornada de Germanor. Recordem que avui se celebra la Jornada de Germanor, destinada a conscienciar els fidels de la necessitat de l’autofinançament de l’Església, amb el lema “Orgullosos de la nostra fe”. La col·lecta va destinada al Fons comú diocesà.

Calendaris Santa Maria i Loteria de Nadal. La comissió continua amb aquestes dues campanyes per recollir fons per a les obres de rehabilitació de la basílica:

– calendaris del 2024 amb fotos de Santa Maria, preu 10€.

– loteria de Nadal, participacions número 63.966, preu 5€.

Es poden adquirir al despatx parroquial, a les sagristies de les esglésies i en diversos establiments.

Dades catequesi. En aquest curs 2023-2024 s’han inscrit:

– 60 infants de 1r curs de preparació de la Primera Comunió, repartits en 7 grups (un d’ells a l’Espirall).

– 63 infants de 2n curs de Primera Comunió, repartits 8 grups (un d’ells a l’Espirall). La catequesi de Primera Comunió es fa els dilluns, dimarts o dissabtes.

– 13 nois i noies del Divercat (dissabtes a la tarda alterns).

– 29 nois i noies de 1r curs de preparació de la Confirmació, en 2 grups (divendres o dissabte tarda); recordem que aquest any s’han apuntat els joves de 3r i també de 2n d’ESO.

– 7 nois i noies de 2n curs de Confirmació (divendres tarda).

– hi ha un grup de postconfirmació i el grup de joves adults.

– 2 joves adults que fan el catecumenat (un per a preparar la Confirmació i un altre per rebre els tres sagraments de la Iniciació cristiana: Baptisme, Eucaristia i Confirmació).

INFORMACIONS D’ECONOMIA

Coincidint amb la jornada de Germanor que celebrem avui, aprofitem per recordar les diverses formes de col·laborar econòmicament amb la parròquia:

– amb la col·lecta que es fa a totes les misses els dissabtes i diumenges, o bé dipositant el donatiu a les caixetes de les esglésies. Aquesta forma clàssica de col·laborar té la dificultat de l’ingrés de moneda, que cada vegada està més restringit per les entitats bancàries. Per això demanem que prioritzem els donatius en bitllets i no tant en monedes.

– recordem que el primer diumenge de cada mes posem sobres als bancs per motivar una aportació extraordinària.

– per transferència bancària al compte corrent de la parròquia: ES03 0075 0769 3106 0060 5344.

– per internet, podeu fer el vostre donatiu a través del portal donoamiiglesia.es. Heu de fer clic al botó donar a la meva parròquia.

– domiciliant una quota fixa a favor de la parròquia. En aquest cas cal omplir una fitxa que podeu demanar a les sagristies o al despatx parroquial, en la qual hi ha l’autorització a l’entitat bancària perquè aboni una quota fixa del vostre compte a favor de la parròquia.

– amb targeta de crèdit, utilitzant el faristol per a donatius que hi ha a l’entrada de la basílica de Santa Maria. A través d’un mecanisme digital, podeu fer un donatiu de 5€, 10€, 25€ o 45€, seleccionables a través de la pantalla tàctil.

En tots aquests casos la parròquia us farà un rebut perquè pugueu deduir els donatius en la vostra declaració de la renda. Al web de les parròquies de Vilafranca trobareu tota la informació a l’apartat DONATIUS.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 12. Diumenge XXXII de durant l’any. Jornada de Germanor (vegeu notícia).   

Dimarts 14. A les 17h, reunió de la junta de la Casa de colònies de Penyafort. A les 18:30h, grup d’estudi d’evangeli, obert a tothom. A les 20:45h, reunió de l’equip organitzador de les sessions de formació i diàleg.

Dimecres 15. A les 19:30h, pregària del rosari.

Dijous 16. A les 18:30h, primera reunió del curs del consell pastoral arxiprestal (representants de les diverses parròquies), amb el nou arxiprest Mn. Joan Ramon Bullit.

Divendres 17. Santa Isabel d’Hongria, religiosa.

Dissabte 18. A les 9:30h a la capella del Santíssim de la basílica, pregària de Laudes (cada dissabte).

Diumenge 19. Diumenge XXXIII de durant l’any. Jornada Mundial dels Pobres. Dia especialment dedicat a la pregària per les vocacions al nostre bisbat de Sant Feliu.

DIUMENGE XXXI DE DURANT L’ANY/ A

5 de novembre de 2023

Els beats Maria Ràfols i Marçal de Vilafranca

Aquesta setmana celebrem la memòria litúrgica dels dos beats originaris de Vilafranca: Maria Ràfols (5 de novembre) i Marçal de Vilafranca (6 de novembre, amb els altres màrtirs de la persecució religiosa dels anys 1936-39).

Maria Ràfols Bruna (Molí d’en Rovira, 5 de novembre de 1781 – Saragossa, 30 d’agost de 1853). L’any 1804 fundà a l’Hospital “Nuestra Señora de Gracia” de Saragossa la Congregació de les Germanes de la Caritat de Santa Anna, molt present a la nostra vila. “Heroïna de la Caritat” al setge de Saragossa durant la Guerra del Francès. Beatificada a Roma el 16 d’octubre de 1994.

Carles Cañas Santacana nasqué el 16 d’abril de 1917. Frare caputxí amb el nom de fra Marçal de Vilafranca. Essent estudiant de Filosofia al convent de Sarrià, va ser assassinat el 20 d’agost de 1936. Beatificat a Barcelona el 21 de novembre de 2015 amb altres 25 caputxins màrtirs de Catalunya.

Recordem que tenim un espai de memòria d’aquests dos beats vilafranquins en una capella lateral de l’església de Sant Francesc.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Pelegrinatge a Roma. Del 6 al 13 de novembre un grup de feligresos de les parròquies de Vilafranca realitzen aquest pelegrinatge a Roma, Assís i regió Emília Romanya (Bolonya, Ravenna, Comacchio, Ferrara…). Preguem pel seu bon desenvolupament i, des de Vilafranca, mantinguem-nos en comunió amb la seu de Pere.

Calendaris Santa Maria. A l’espera de la continuació de les obres de restauració de la basílica de Santa Maria en una nova fase, i per tal de seguir recaptant fons, la Comissió Santa Maria 2020 posa a la venda un calendari per a l’any 2024 al preu de 10€. El calendari mostra imatges amb diferents vistes exteriors de la basílica per a cada mes de l’any. Les imatges són del fotògraf Blai Verge, i d’altres preses amb un dron durant la inspecció dels danys patits per l’àngel del campanar durant l’esclafit del 2022. S’ha fet una edició de 500 exemplars del calendari i es pot trobar a la venda a les sagristies de les diferents esglésies, al despatx parroquial, i també a Cal Pujol (carrer de la Cort). Recordem que també està a la venda la loteria de Nadal.

Jornades de formació per a catequistes. Organitzades pel SIC (Secretariat Interdiocesà de Catequesi) tindran lloc els dies 10, 11 i 12 de novembre al Santuari de la Mare de Déu del Collell (Girona), amb el tema: “Testimoni, mestre i acompanyant”. Hi participen cinc catequistes de les nostres parròquies.

Trobada dels animadors de la litúrgia. La Delegació de pastoral sacramental i litúrgia del bisbat de Sant Feliu organitza un any més aquesta trobada, que arriba enguany a la seva XII edició. Dissabte 11 de novembre de 10h a 13h. Inclourà una ponència titulada “La importància de la música per a la vida i per a la pregària litúrgica”, a càrrec del monjo de Montserrat Andreu Martínez. Després es comentaran algunes aplicacions pràctiques de la ponència. Des de les parròquies de Vilafranca s’ofereix un autocar que sortirà a les 9h de la plaça Penedès. Els interessats us podeu apuntar al despatx parroquial. Obert a tot l’arxiprestat.

Resultat Domund. Fruit de la col·lecta realitzada els dies 21 i 22 d’octubre, s’han lliurat a la Delegació Diocesana de Missions 2.336,39 €. Un agraïment especial de part del Grup Tercer Món – Mans Unides.

Grup d’oració. Aquest grup, d’inspiració carismàtica, es reuneix cada dilluns, de 18:45h a 19:45h, a la capella del Santíssim Sagrament de l’església de Sant Francesc. Un espai de pregària al Pare, al Fill i a l’Esperit Sant amb cants de lloança, pregària, acció de gràcies i lectura bíblica, en català, castellà i francès. Grup obert a tothom qui se senti cridat a pregari amb aquesta espiritualitat.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 5. Diumenge XXXI de durant l’any.

Dilluns 6. Beat Marçal de Vilafranca i companys màrtirs.

Dimecres 8. A les 10h, reunió de la junta de Càritas Interparroquial. A les 18h, reunió del Grup Tercer Món – Mans Unides. A les 19:30h, pregària del rosari.

Dijous 9. Dedicació de la basílica del Laterà. Després de la missa de les 20h, pregària amb exposició del Santíssim.

Divendres 10. St.Lleó el Gran, papa i doctor de l’Església.

Dissabte 11. Sant Martí de Tours, bisbe. Matí de recés al monestir del Carme, a partir de les 10:30h.

Diumenge 12. Diumenge XXXII de durant l’any.