COL·LECTA PARRÒQUIA – JULIOL 2020

Benvolguts:

El passat mes de maig, en plena pandèmia i confinament, amb les esglésies tancades i sense activitats pastorals, vam proposar una col·lecta extraordinària a través de transferència bancària que va tenir una gran acollida entre la feligresia. Gràcies a Déu, hem pogut anar reprenent les celebracions i per tant també les col·lectes dominicals, però el dèficit és encara molt considerable, sobretot perquè es mantenen les despeses i no s’han recuperat el nivell de les col·lectes ni les aportacions per sagraments (batejos, casaments, primeres comunions…).

És per això que, apel·lant a la corresponsabilitat i generositat de tots els fidels, i per tal de mantenir la sostenibilitat de l’economia parroquial, convidem a col·laborar en la col·lecta extraordinària que fem cada primer diumenge de mes. I ja que no podem encara posar sobres als bancs de les esglésies, proposem per a aquest mes de juliol completar-la una altra vegada per via telemàtica al compte de les parròquies de Vilafranca:

ES03 0075 0769 3106 0060 5344.

Us demanem que feu extensiu aquest comunicat a tots aquells fidels que considereu que poden estar sensibilitzats en aquesta col·laboració amb les parròquies de Vilafranca.

Esperant veure acollida la nostra petició, rebeu una afectuosa salutació en el Crist.

Vilafranca del Penedès, 29 de juny de 2020

Xavier Aymerich, en nom del consell d’economia de les parròquies de Vilafranca

TORNEN A OBRIR ELS DISSABTES AL MATÍ LA CRIPTA DE SANTA MARIA I L’ESGLÉSIA DE SANT FRANCESC

Després de gairebé 4 mesos tancats, a partir del proper mes de juliol les parròquies de Vilafranca tornen a obrir aquests espais d’interès cultural: la cripta de la basílica de Santa Maria i l’església de Sant Francesc. Les visites es poden fer els dissabtes al matí, de 11h a 13h a l’església de Sant Francesc, i de 11h a 13:30h a la cripta de Santa Maria, gràcies a un grup de voluntaris de la parròquia que tenen cura de la vigilància.

Recordem que en aquests espais gòtics amb gran interès per ells mateixos, s’hi troben dues de les peces més importants del patrimoni cultural de Vilafranca: el quadre escultòric “El sant enterrament” de Josep Llimona a la cripta; i el “Retaule de la Mare de Déu i sant Jordi” de Lluís Borrassà a l’església de Sant Francesc. En el cas de la cripta, la visita es pot completar amb tot el conjunt de la basílica de Santa Maria; i en el cas de Sant Francesc, es pot completar la visita de l’església amb el claustre.

Les visites a aquests espais oberts per la parròquia són gratuïtes, però es demana que es pugui col·laborar amb algun donatiu o adquirint algun dels elements (postals, estampes, guies, imants…) que hi ha a la venda i els beneficis dels quals es destinen a la neteja, manteniment i a les obres de les esglésies.

Per entrar en aquests espais cal seguir les indicacions sanitàries vigents actualment: mascareta, rentat de mans a l’entrada, i mantenir les distàncies de seguretat. Igualment recorem que no es poden tocar els objectes ni venerar les imatges.

Durant l’any 2019 van visitar la cripta de la basílica els dissabtes al matí un total de 5.000 persones aproximadament.  

Dimecres 24 de juny

Solemnitat del Naixement de

sant Joan Baptista

Missa a les 12h a la basílica de Santa Maria

Aquet any no se celebra la missa a la capella de Sant Joan per no complir les condicions de seguretat exigides en aquest moment.

No hi ha missa a la Trinitat a les 8:15h ni a Santa Maria a les 20h. 

Resultat Campanya de l’Ampolla

Ja es coneixen els resultats de la campanya solidària realizada el passat 11 de gener. Es van recollir 45.029 ampolles buides de cava (la majoria sense etiqueta), que han suposat un benefici de 3.602,32 €. Recordem que els beneficis aquest any s’han lliurat ja a l’Associació Autisme amb Futur, concretament al “Projecte Respir”, destinat al respir familiar i activitats d’oci inclusiu per ajudar a desenvolupar habilitats socials a les persones amb transtorn de l’espectre autista. Des de l’organització agraïm la col·laboració de tots els que d’una manera o altra ho heu fet possible.