CONVERTIU-VOS I CREIEU EN LA BONA NOVA

Dels tres evangelis sinòptics (Mateu, Marc i Lluc), el de Marc és el que ens narra més breument els quaranta dies de Jesús al desert, abans de començar la seva vida pública. Però tot i la brevetat, hi descobrim un gran contingut teològic.

Jesús té necessitat de retirar-se al desert, de dedicar un temps llarg a l’oració per iniciar la missió que el Pare li ha encomanat, i la pregària, com la missió, mai no està exempta de temptacions.

Immediatament després d’aquesta escena inicial, el narra-dor situa Jesús proclamant la Bona Nova de Déu: la proxi-mitat del seu Regne. Davant aquesta situació, enfront d’aquesta novetat els oients no podem romandre indiferents: s’imposa un canvi d’actitud. Això és el que predica Jesús: “Ha arribat l’hora i el Regne de Déu és a prop. Convertiu-vos i creieu en la Bona Nova”.

La disposició a la qual ens convida la Quaresma està en aquesta línia: alegrar-se davant la proximitat de la Pasqua, a la qual aquest temps ens prepara; comprometre’ns en la construcció i dilatació del Regne de Déu; viure la nostra fe fins a les últimes conseqüències; canviar, d’una vegada, les nostres actituds aburgesades i poc cristianes.

De “la Missa de cada dia”

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

Durant la Quaresma som convidats a intensificar la nostra pregària personal i comunitària. A nivell comunitari us oferim:

  • La pregària del Viacrucis: Cada diumenge de Quaresma, a les 6 de la tarda. Aquest primer diumenge serà a la Basílica de Santa Maria.
  • La pregària de Laudes, juntament amb l´Eucaristia : De dilluns a dissabte, a ¼ de 9 del matí, a la Parròquia de la Stma. Trinitat.
  • La pregària de Vespres, juntament amb l´Eucaristia : De dimarts a divendres, a les 8 del vespre, a la Basílica de Santa Maria. I els dimarts, també a les 8 del vespre, a l’església de la Mare de Déu de Montserrat.

Igualment, durant aquest temps de renovació quaresmal, serà bo aprofundir en la nostra formació cristiana.

  • Grups de diàleg : Dilluns, 27 de febrer , de 9 a 2/4 d´11 de la nit, conferència a càrrec del Sr. Jordi Roglà, director de Càritas Diocesana, sobre el tema: “Els cristians i els seus preferits en moments de crisi”.
  • Pastoral de la Salut : Dimarts, 28 de febrer, a ¾ de 7 de la tarda: reunió a la rectoria. Divendres, 2 de març, a 2/4 de 12 del migdia, Eucaristia a la Residència Sant Francesc.

Tots els nens i nenes inscrits a la Catequesi, amb els seus pares, són convidats a l’Eucaristia dominical, especialment durant el temps de Quaresma – Pasqua. Els dissabtes, a les 8 del vespre, a la Basílica de Sta. Maria i els diumenges, a les 11 del matí, a l’església de la Mare de Déu de Montserrat i a les 12 del migdia, a la Basílica de Sta. Maria.