EL COS I LA SANG DE CRIST / C

23 de juny de 2019

Corpus i final de curs

Aquest que llegiu és l’últim full informatiu del curs 2018-2019. El passat dia 12 de juny vam celebrar la missa de final de curs dels diferents col·lectius i serveis pastorals de la parròquia i vam donar gràcies a Déu per tot el treball fet. Especialment cal destacar l’assemblea parroquial i el treball previ. El tema de la sinodalitat, proposat com a objectiu diocesà pel bisbat de Sant Feliu, ens va servir per reforçar la comunió del nostre treball pastoral, prenent consciència que hem de fer camí junts. Aquest últim full parroquial coincideix amb la festa de Corpus, que aquest any ve molt retardada en el calendari donat que la Pasqua també va caure molt tard. En tot cas, aquesta festa d’avui ens recorda el cor de la nostra fe: l’Eucaristia com a presència de Jesús enmig nostre i com a aliment per al nostre camí, i la caritat com a motor i exigència de la nostra vida cristiana. Durant l’estiu no s’aturen les activitats, sobretot amb les colònies i campaments del GEP i de l’agrupament escolta; preguem pel seu bon desenvolupament. Però certament afluixa el ritme del treball pastoral. Que sigui per a tots un espai per reprendre forces de cara al proper curs. Bon estiu a tothom!

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Sant Joan. Dilluns 24 de juny, solemnitat del Naixement de sant Joan Baptista, com és costum, celebrarem la missa a la capella de Sant Joan, a les 12 h. Aquest dia no hi ha missa ni al matí a la Trinitat ni al vespre a Santa Maria. Sí que hi ha missa al Monestir del Carme a les 8:15 h.

Horari misses estiu.

Avui dia 23 és l’últim dia que se celebra la missa dels diumenges a les 9 h a la capella del col·legi Sant Ramon. Es reprendrà el 15 de setembre.

– Tampoc se celebra durant l’estiu la missa dels dimarts a les 20 h a l’església de la Mare de Déu de Montserrat. Es reprendrà també a mitjan setembre.

– La missa a Sant Francesc dels dimarts i divendres a les 10:30 h se celebrarà fins el divendres 28 de juny. Es reprendrà el mes d’octubre.

La pregària del rosari dels dimecres a les 19:30 h a la capella del Santíssim de Santa Maria també deixarà de resar-se durant els mesos de juliol i agost.

Missa del diumenge al vespre. La celebrem de forma habitual a la cripta de la basílica. És un espai més adient per al nombre de fidels que s’hi apleguen, i una oportunitat per celebrar la missa en aquest lloc tan emblemàtic.

Es mantenen durant l’estiu les visites a la cripta i a Sant Francesc els dissabtes al matí. També continua la campanya de recollida de fons per a les obres de rehabilitació de la teulada de la basílica.

Romeria a Montserrat. Aquest any tindrà lloc del 18 al 21 d’octubre. Un cop acabades les obres de remodelació de les cel·les de l’edifici Abat Oliba, la Romeria té places disponibles. Els interessats adreceu-vos als responsables de la Romeria o al despatx parroquial.

Mare de Déu del Carme. Dimarts 16 de juliol. Celebració solemne de la missa i vespres a les 18:30 h al Monestir. Avui s’anul·la la missa de les 20 h a Santa Maria.

Concert d’orgue. Dintre del cicle dels Orgues de Catalunya. Dissabte 13 de juliol a les 21 h a la basílica de Santa Maria, a càrrec de Josep Maria Escalona.

COLÒNIES I CAMPAMENTS PARROQUIALS 2019

“Viu un estiu de GEP”

– Colònies Penyafort 1r torn: del 20 al 29 de juliol. Per a infants de P4 a 4t de Primària. Alguns dels petits de P4, P5 i 1r de Primària hi participen només 5 dies.

– Colònies Penyafort 2n torn: del 29 de juliol al 7 d’agost. Per a infants de 5è i 6è de Primària.

– Colònies Penyafort 3r torn: del 7 al 16 d’agost. Per a nois i noies de 1r i 2n d’ESO.

– Campaments joves I: de l’1 al 8 d’agost, ruta per la Vall de Boí i el Parc d’Aigüestortes. Per a nois i noies de 3r i 4t d’ESO.

– Campaments joves II: del 5 al 15 d’agost, a la Sierra de Guara (Aragó). Per a nois i noies de 1r i 2n de Batxillerat.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 23. Solemnitat del Cos i la Sang de Crist. Col·lecta per Càritas Diocesana a totes les misses. Al final de la missa de les 12 h, processó amb la custòdia per l’interior de la basílica i benedicció amb el Santíssim.

Dilluns 24. Naixement de sant Joan Baptista. Missa a les 12 h a la capella de Sant Joan (vegeu notícia).

Dimarts 25. A les 18:45 h, grup de la Pastoral de la Salut.

Del 27 de juny a l’1 de juliol. Pelegrinatge a Lourdes de l’Hospitalitat de la Mare de Déu. Desitgem bon viatge!

Divendres 28. Sagrat Cor de Jesús. Misses com els divendres feiners. Últim dia de la missa a Sant Francesc.

Dissabte 29. Solemnitat de sant Pere i sant Pau, apòstols. Missa de la solemnitat a les 8:15 h a la parròquia de la Trinitat. La resta de misses seran de vigília. A les 11:30 h, missa al centre sociosanitari Ricard Fortuny.

Diumenge 30. Diumenge XIII del temps de durant l’any.

LA SANTÍSSIMA TRINITAT / C

16 de juny de 2019

Pregària en la festa de la Trinitat

Senyor, Déu nostre,

seguint la revelació de Jesús,

us aclamo com a Pare, Fill i Esperit Sant.

La vostra grandesa és tan immensa

que ultrapassa les categories humanes

i la meva capacitat de comprensió.

Crec en el misteri de la Trinitat,

l’adoro i us glorifico tot dient:

“Glòria al Pare i al Fill i a l’Esperit Sant”.

Proclamant la vostra grandesa,

reconec i anuncio la meva dignitat.

Jesús, el vostre Fill fet home com nosaltres,

ens ha dit que vós ens estimeu com a fills

i ens heu fet els vostres hereus.

Perquè som membres de la vostra família,

ens heu donat l’Esperit Sant

que ens ajuda a dur a terme

la missió que Jesús ens ha confiat.

Gràcies per la vostra confiança i per la vostra generositat.

(Josep Codina i Farrés)

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Horari misses estiu. El proper diumenge dia 23 és l’últim dia que se celebra la missa dominical a les 9 h a la capella del col·legi Sant Ramon. El proper dimarts dia 18 és l’últim dia que se celebra la missa dels dimarts a les 20 h a la capella de la Mare de Déu de Montserrat. Ambdues misses es reprendran a partir del 15 de setembre. La missa a Sant Francesc dels dimarts i divendres a les 10:30 h se celebrarà fins a final de juny.

Presentació de les obres de la teulada de la basílica

La comissió Santa Maria 2020 celebra el proper dimarts 18 de juny, a les 7 de la tarda, un acte obert a tothom a la sala mossèn Vinyeta, per presentar la propera fase de les obres de restauració de la basílica de Santa Maria. En aquesta ocasió es tracta de la fase principal de tot el projecte, i la més important: la coberta de la nau, que protegeix tot l’edifici. A l’acte hi participaran els arquitectes, que explicaran en detall en què consisteix la intervenció. Actualment es disposa d’una part del pressupost per iniciar aquest treballs, provinents de l’administració i de les aportacions de diferents particulars, però encara queda una part per poder assumir el projecte en la seva totalitat. És per això que s’obre la campanya ‘Apadrina una teula’, adreçada tant a particulars com a empreses que vulguin fer aportacions. Així mateix des de la comissió Santa Maria 2020 es continuen programant diferents actes per a l’any vinent amb l’objectiu de continuar recaptant fons, i es presentaran nous elements de marxandatge que estaran disponibles a partir d’aquest estiu.

Mons. Joan Planellas, nou arquebisbe de Tarragona. Aquest 8 de juny ha tingut lloc a la catedral de Tarragona l’ordenació de bisbe de Mons. Joan Planellas i Barnosell i també la seva presa de possessió com a pastor de l’Arxidiòcesi de Tarragona. El papa Francesc va nomenar-lo amb motiu de la renúncia de Mons. Jaume Pujol i Balcells per haver arribat al límit d’edat dels 75 anys i després de 15 anys de servei a la diòcesi. El nou bisbe, nascut a Girona l’any 1955, actualment era degà de la Facultat de Teologia de Catalunya i rector de diverses parròquies de l’Empordà. D’ara endavant presidirà la Conferència Episcopal Tarraconense, que aplega les deu diòcesis amb seu a Catalunya. L’encomanem perquè sigui un bon pastor i doni un nou vigor a les arrels cristianes de Catalunya.

Solemnitat del Cos i la Sang de Crist (Corpus)

Dijous 20 de juny, després de la missa de les 20h. a Santa Maria: pregària amb exposició del Santíssim i benedicció amb la custòdia (últim dia d’aquest curs que celebrem aquest acte de pregària).

Diumenge 23 de juny i vigília, a totes les misses. Col·lecta per Càritas Diocesana. Solemnitzarem especialment la missa de les 12 h a Santa Maria: al final de la missa, processó amb la custòdia per l’interior del temple i benedicció.

Dia de la música (21 juny). Els Amics dels Orgues de Vilafranca programen visites guiades als orgues de Santa Maria i de la Trinitat, de 6 a 7 de la tarda. També hi haurà durant la tarda actuacions de cant coral a la capella dels Dolors.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 16. Solemnitat de la Santíssima Trinitat. Missa solemne a les 10 h a la parròquia de la Santíssima Trinitat amb motiu de la seva festa patronal. A les 12 h a la basílica de Santa Maria, missa de final de curs de la catequesi.

Dimarts 18. A les 19 h a la sala Mn. Vinyeta, presentació de la nova fase d’obres de la basílica (vegeu notícia).

A les 18:45 h, grup bíblic. Tema: Jesús expulsa del temple els venedors i els canvistes (Jn 2,13-22). Última sessió, reprendrem el grup a principis del proper curs.

Dimecres 19. A les 20:30 h, reunió de la comissió parroquial de Festa Major.

Dijous 20. A les 20:30 h, després de la missa diària, pregària amb exposició del Santíssim (vegeu notícia).

Divendres 21. Sant Lluís Gonzaga. Dia de la música. Visites als orgues i actuacions corals (vegeu notícia).

Diumenge 23. Solemnitat del Cos i la Sang de Crist (vegeu notícia).

DIUMENGE DE PENTECOSTA / C

9 de juny de 2019

Esperit de Crist Ressuscitat

En aquestes tres veritats (Déu t’estima, Crist és el teu salvador, Ell viu) hi apareixen Déu Pare i Jesús. Doncs allà on hi ha el Pare i Jesucrist també hi ha l’Esperit Sant. És Ell qui està al darrere, qui prepara i obre els cors perquè rebin aquest anunci, qui manté viva aquesta experiència de salvació, qui t’ajudarà a créixer en aquesta alegria si el deixes actuar. L’Esperit Sant omple el cor de Crist ressuscitat i des d’allà es vessa en la teva vida com una font. I quan el reps, l’Esperit Sant et fa entrar cada vegada més en el cor de Crist perquè t’omplis sempre més del seu amor, de la seva llum i de la seva força. Invoca cada dia l’Esperit Sant, perquè renovi constantment en tu l’experiència del gran anunci. Per què no? No et perds res i et pot canviar la vida, pot il·luminar-la i donar-li un rumb millor. No et mutila, no et treu res, sinó que t’ajuda a trobar el que necessites de la millor manera. Necessites amor? No el trobaràs en la disbauxa, utilitzant els altres, posseint-los o dominant-los. El trobaràs d’una manera que veritablement et farà feliç. Busques intensitat? No la viuràs acumulant objectes, gastant diners, corrent desesperat darrere coses d’aquest món. Arribarà d’una forma molt més bella i satisfactòria si et deixes impulsar per l’Esperit Sant. (De l’exhortació apostòlica del papa Francesc adreçada als joves Crist viu, nn.130-131).

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Acaba el temps de Pasqua. Amb la Pentecosta (Pasqua Granada o Segona Pasqua) acaba la cinquantena pasqual. Jesús Ressuscitat ens fa el do del seu Esperit, l’Esperit de Déu, l’Esperit Sant. A partir de demà, doncs, reprenem el temps litúrgic de durant l’any, tot i que encara en els  propers diumenges celebrarem dues festes litúrgiques importants: la Santíssima Trinitat i Corpus.

Fi de curs dels agents de pastoral. El proper dimecres dia 12 tindrem la celebració de final de curs de tots els fidels que participen en els diferents grups pastorals. Celebrarem la missa a les 20 h a la basílica de Santa Maria i a continuació farem un refrigeri festiu a la sala Mn. Vinyeta. Cal apuntar-se al representant del propi grup en el consell pastoral.

Colònies Penyafort. Inscripcions als locals de Can Trabal (Pl. Jaume I, 13), dimarts i divendres de 19:30 a 21 h.

Resultat Campanya de l’Ampolla. Ja es coneixen els resultats de la campanya realizada el passat 12 de gener. Es van recollir 51.987,25 ampolles buides de cava (la majoria sense etiqueta), que han suposat un benefici de 3.987,25 €. Recordem que els beneficis aquest any s’han lliurat ja a la Fundació l’Espiga, concretament per a la compra d’una grua de bipedestació (per elevar i mobilitzar persones) destinada a millorar la qualitat de vida de les 20 persones que viuen a la Residència del carrer Graupera. Des de l’organització agraïm la col·laboració de tots els que d’una manera o altra ho heu fet possible.

Obres Centre d’Acollida Abraham. Han començat ja les obres de rehabilitació del centre, a càrrec de l’Ajuntament. Càritas es farà càrrec d’algunes despeses posteriors. Mentre duren les obres, continua l’acollida de les persones sense llar les tardes al mateix centre Abraham, i els usuaris són allotjats a l’alberg municipal (La Fassina).

La cripta de la basílica de Santa Maria i l’església de Sant Francesc es poden visitar cada dissabte al matí gràcies a un grup de voluntaris de la parròquia que mantenen oberts aquests espais de gran interès cultural, artístic i religiós. Pel que fa a la cripta de la basílica, la mitjana de visites és de 125 persones cada dissabte, la qual cosa suposa uns 6.000 visitants en el darrer any. Cal destacar la presència d’estrangers, de catalans que visiten Vilafranca els dissabtes (individualment o en grup) i també de vilafranquins i penedesencs que no coneixien (o fa temps que no havien visitat) tant el grup escultòric del Sant Enterrament de Josep Llimona (a la cripta) com el retaule de la Mare de Déu i Sant Jordi (a l’església de Sant Francesc). Des de la parròquia agraïm aquest voluntariat al servei de la promoció i coneixement de la vila.

Recés al Monestir de la Mare de Déu del Carme. Dissabte 15 de juny de 10:30 a 13:30 h (últim del curs).

Déu Pare totpoderós, vós, per mitjà del misteri que avui celebrem, santifiqueu tota l’Església, enmig dels pobles i nacions; vesseu arreu de la terra els dons de l’Esperit Sant i repetiu en els cors dels qui creuen en vós allò que la vostra bondat divina va obrar als mateixos inicis de la predicació de l’Evangeli (oració col·lecta del dia de Pentecosta).

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 9. Solemnitat de la Pentecosta. Obrim Vilafranca (visita lliure a la cripta de Santa Maria, a les esglésies de la Santíssima Trinitat i de Sant Francesc, de 10 a 14 i de 17 a 20 h). A les 10 h a la capella de la Mare de Déu de Fàtima, missa de la Festa del barri del Poble Nou.

Dilluns 10. Memòria de Santa Maria, Mare de l’Església.

Conferència (última del curs), organitzada pels Grups de Diàleg de les parròquies de l’Arxiprestat de Vilafranca: ”Quin futur té la religió a casa nostra”, a càrrec de Ramon M. Nogués, escolapi i doctor en Biologia. A la sala parroquial Mossèn Vinyeta, de 21 a 22:30 h. Entrada lliure.

Dimarts 11. Sant Bernabé, apòstol. A les 16 h, junta de la casa de Penyafort. A les 20:30 h, reunió del grup d’estudi d’evangeli (última del curs).

Dimecres 12. A les 20 h, final de curs dels agents de la pastoral (vegeu notícia).

Dijous 13. Festa de Jesucrist, gran Sacerdot per sempre.

Dissabte 15. Recés al Monestir de la Mare de Déu del Carme (vegeu notícia). Final de curs del GEP.

Diumenge 16. Solemnitat de la Santíssima Trinitat. Missa solemne a les 10 h a la parròquia de la Santíssima Trinitat amb motiu de la seva festa patronal. A les 12 h a la basílica de Santa Maria, missa de final de curs de la catequesi.

L’ASCENSIÓ DEL SENYOR / C

2 de juny de 2019

Que continuï la festa!

No, no és que hàgim anat de festa i no vulguem que s’acabi. Ens referim a una festa on tothom hi estava convidat i que encara no ha acabat. Sí, ens referim a la Pasqua. La vam celebrar el 21 d’abril, i durant els següents dies vam viure amb intensitat la joia pasqual, sobretot en l’anomenada Octava Pasqual, que és com un allargament del diumenge de Pasqua en tota una setmana. Però la Pasqua continua encara després de l’Octava, fins a completar la cinquantena pasqual. La cloenda del temps pasqual és la Pentecosta, el diumenge de Pasqua Granada o Segona Pasqua, en què celebrarem el do de l’Esperit Sant que ens fa Jesús Ressuscitat. I una setmana abans de Pentecosta, l’Ascensió, quan Jesús puja al cel i seu a la dreta del Pare. És el període final de la Pasqua, en què cal reprendre la joia i la festa que ha de motivar tot aquest temps litúrgic. La Pasqua s’ha de notar en les celebracions, però no s’acaba quan creuem la porta de l’església, sinó que s’ha de notar en el nostre dia a dia: per reafirmar el nostre compromís cristià i per fer arribar als que tenim a prop l’alegria, la pau i l’amor que hem experimentat. Així doncs, que continuï la festa!

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Pelegrinatge a Lourdes. Encara som a temps d’apuntar-nos al pelegrinatge que organitza l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes del 27 de juny a l’1 de juliol. Hi ha 3 possibilitats de participació: malalts, hospitalaris (voluntaris per acompanyar els malalts) i pelegrins. Volem explicar especialment aquesta última modalitat, perquè tots els fidels tinguin ocasió de pelegrinar al santuari de Lourdes. Informació i inscripcions al despatx parroquial.

Festa del barri del Poble Nou. Tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de juny, organitzada per l’Associació de Veïns. Entre els actes hi ha programat un concert de l’orquestra Escola Vilafranca i del Grup Coral Kantadenit el dissbte 8 a les 20:30 h a la capella de la Mare de Déu de Fàtima. I el diumenge dia 9 a les 10 h, missa de la Festa del Barri, pregant pel barri i per tots els veïns.

Final curs catequesi. Aquesta setmana hem acabat les sessions de catequesi, també avui acabem els grups de Primera Comunió. Convoquem tots els infants amb les seves famílies a la missa de final de curs que tindrà lloc el diumenge 16 de juny a les 12 h a la basílica de Santa Maria.

Beneficis Musicveu. El passat divendres 23 de maig la Fundació Pinnae va lliurar als responsables de Càritas Interparroquial de Vilafranca els beneficis del cicle de concerts Musicveu. Concretament han estat 6.943 €, destinats a millorar i potenciar els projectes educatius per a infants i adults.

Romeria a Montserrat. Aquest any tindrà lloc del 18 al 21 d’octubre. Un cop acabades les obres de remodelació de les cel·les de l’edifici Abat Oliba, la Romeria té places disponibles. Els interessats adreceu-vos als responsables de la Romeria o al despatx parroquial.

Obrim Vilafranca. Diumenge 9 de juny estaran oberts els edificis més emblemàtics de Vilafranca. Entre ells, les parròquies oferim la visita a la cripta de la basílica de Santa Maria, a l’església de Sant Francesc i a l’església i claustre de la Santíssima Trinitat. De 10 a 14 h i de 17 a 20 h. Calen alguns voluntaris que s’ofereixin per fer aquest servei.

COLÒNIES I CAMPAMENTS PARROQUIALS 2019

“Viu un estiu de GEP”

– Colònies Penyafort 1r torn: del 20 al 29 de juliol. Per a infants de P4 a 4t de Primària. Preu: 280 €. Per als petits de P4, P5 i 1r de Primària hi ha la possibilitat de 5 dies (160 €).

– Colònies Penyafort 2n torn: del 29 de juliol al 7 d’agost. Per a infants de 5è i 6è de Primària. Preu: 280 €.

– Colònies Penyafort 3r torn: del 7 al 16 d’agost. Per a nois i noies de 1r i 2n d’ESO. Preu: 280 €.

– Per als dos grups de campaments per a joves (per a nois i noies de 3r i 4t d’ESO, i de 1r i 2n de Batxillerat) no s’obren inscripcions.

Inscripcions als locals de Can Trabal (Pl. Jaume I, 13), dimarts i divendres de 19:30 a 21 h, a partir del 28 de maig.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 2. Solemnitat de l’Ascensió del Senyor. A les 10 h a la capella de Fàtima, celebració comunitària de la Unció dels Malalts. A les 12 h a Santa Maria, celebració de l’últim grup de les Primeres Comunions.

Dimarts 4. A les 18:45 h, grup bíblic. Tema: Unes noces a Canà (Jn 2,1-12). A les 21 h, comissió d’economia.

Dimecres 5. A les 10 h, reunió de la Junta de Càritas. A les 19 h, reunió del Grup Tercer Món – Mans Unides. A les 20:30 h, reunió de la Comissió Santa Maria 2020.

Dijous 6. A les 20:30 h, després de la missa diària, pregària amb exposició del Santíssim. A les 21 h, reunió del consell pastoral interparroquial.

Dissabte 8 i diumenge 9. Acolliment de parelles que es preparen per al Matrimoni. Festa del barri del Poble Nou (vegeu notícia).

Diumenge 9. Solemnitat de la Pentecosta. Obrim Vilafranca (vegeu notícia).

DIUMENGE VI DE PASQUA / C

26 de maig de 2019

Pasqua del Malalt, Unció dels Malalts

Avui, diumenge VI de Pasqua, l’Església celebra la Pasqua del malalt, un dia especialment dedicat a pregar pels malalts (igual com fem també el dia de la Mare de Déu de Lourdes, 11 de febrer) i a promoure la pastoral de la salut a les nostres parròquies. Precisament aquest any la jornada està dedicada al voluntariat en la pastoral de la salut, amb el lema: “De franc ho heu rebut, doneu-ho de franc”. És avui doncs un bon dia per recordar i agrair tot el treball que fa l’equip de voluntaris de la pastoral de la salut de les parròquies de Vilafranca: portar la comunió als malalts a casa seva, organitzar la missa al centre Ricard Fortuny, trobades de pregària al centre Àgora, a la residència Graupera, romiatge a Montserrat juntament amb l’Hospitalitat, etc. També s’organitza la celebració comunitària de la Unció dels Malalts, que com vam explicar en el full de la setmana passada, aquest any tindrà lloc el diumenge dia 2 de juny dintre de la missa de les 10 h a la capella de la Mare de Déu de Fàtima. Els que hi estiguin interessats poden demanar informació i si s’escau inscriure’s al despatx parroquial encara fins el dilluns dia 27.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Pelegrinatge a Lourdes. L’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de les diòcesis de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa, amb delegació a Vilafranca, organitza cada any aquest pelegrinatge al Santuari de la Mare de Déu. Enguany serà del 27 de juny a l’1 de juliol. Hi ha 3 possibilitats de participació: malalts, hospitalaris (voluntaris per acompanyar els malalts) i pelegrins. Volem explicar especialment aquesta última modalitat, perquè tots els fidels tinguin ocasió de pelegrinar al santuari de Lourdes. Informació i inscripcions al despatx parroquial amb la màxima urgència possible.

Confirmacions 2019. El proper dissabte dia 1 de juny a les 20 h a la basílica de Santa Maria, el bisbe Agustí administrarà el sagrament de la Confirmació a un grup de 17 joves de les parròquies de Vilafranca; un dels quals, a més a més, rebrà també el Baptisme i combregarà per primer cop. En donem gràcies a Déu i els encomanem al Senyor.

Càritas Interparroquial de Vilafranca. Nou horari d’atenció al públic (C/ Font, 35). Dimecres de 9 a 13 h. Telèfon de contacte: 93.652.57.70.

Missa del diumenge al vespre a la cripta. Després de la prova que hem fet durant el temps de Quaresma, establim de forma continuada la missa dels diumenges a les 20 h a la cripta de la basílica de Santa Maria. És un espai més adient per al nombre de fidels que s’hi apleguen, i una oportunitat per celebrar la missa en aquest lloc tan emblemàtic.

Agraïment Mans Unides. El grup Tercer Món de les parròquies de Vilafranca vol agrair la col·laboració desinteressada del grup DUM, del pallasso Òscar Navarro “Anskari” i del pianista Gerard Morató en el festival solidari que va tenir lloc el dissabte 11 de maig a la sala Mn. Vinyeta. La música i la solidaritat van ser protagonistes de l’acte al qual van assistir més de 50 persones. Els donatius recollits (298 €) aniran destinats al projecte de promoció social i desenvolupament de la dona al poble Wayúu, a Colòmbia. Gràcies també a tots els que hi van assistir i col·laborar econòmicament.

COLÒNIES I CAMPAMENTS PARROQUIALS 2019

“Viu un estiu de GEP”

– Colònies Penyafort 1r torn: del 20 al 29 de juliol. Per a infants de P4 a 4t de Primària. Preu: 280 €. Per als petits de P4, P5 i 1r de Primària hi ha la possibilitat de 5 dies (160 €).

– Colònies Penyafort 2n torn: del 29 de juliol al 7 d’agost. Per a infants de 5è i 6è de Primària. Preu: 280 €.

– Colònies Penyafort 3r torn: del 7 al 16 d’agost. Per a nois i noies de 1r i 2n d’ESO. Preu: 280 €.

– Per als dos grups de campaments per a joves (per a nois i noies de 3r i 4t d’ESO, i de 1r i 2n de Batxillerat) no s’obren inscripcions.

Inscripcions als locals de Can Trabal (Pl. Jaume I, 13), dimarts i divendres de 19:30 a 21 h, a partir del 28 de maig.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 26. Diumenge VI de Pasqua. Celebració de les Primeres Comunions a les 11 h a l’església de la Mare de Déu de Montserrat i a les 12 h a Santa Maria.

Dilluns 27. Conferència, organitzada pels Grups de Diàleg de les parròquies de l’Arxiprestat de Vilafranca: “La felicitat i la santedat segons el papa Francesc”, a càrrec de Francesc Romeu, capellà i periodista. A la sala parroquial Mossèn Vinyeta, de 21 a 22:30 h. Entrada lliure.

Dimarts 28. A les 18:45 h, grup de Pastoral de la Salut.

Dijous 30. A les 21 h, reunió de la comissió permanent del consell pastoral interparroquial de Vilafranca.

Dissabte 1 de juny. A les 20 h a la basílica de Santa Maria, celebració de les confirmacions (vegeu notícia).

Diumenge 2. Solemnitat de l’Ascensió del Senyor. A les 10 h a la capella de Fàtima, celebració comunitària de la Unció dels Malalts. A les 12 h a Santa Maria, celebració de l’últim grup de les Primeres Comunions.