DIUMENGE II DE DURANT L’ANY / C

20 de gener de 2019

Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians

Com cada any, del 18 al 25 de gener se celebra aquest Octavari en què se’ns convida a pregar per la unitat dels cristians. Aquest any el lema de la Setmana és “Cerca la justícia i només la justícia” (Deuteronomi 16,20). Les delegacions diocesanes d’ecumenisme ens ofereixen uns materials que utilitzarem per pregar per aquesta intenció en totes les misses que celebrarem aquests dies. Pregarem per la unitat de les diferents confessions cristianes (catòlics, ortodoxos, evangèlics, anglicans…), segons el desig de Jesús: “Que tots siguin u”. I també pregarem pels germans cristians de diferents esglésies presents a la nostra vila.

Aquest any, a més a més, tindrem una PREGÀRIA ECUMÈNICA, el diumenge 20 de gener a les 18 h a l’església de Sant Francesc, organitzada pel Grup Estable de Diàleg i Consell Ecumènic, que es reuneix habitualment a Vilafranca, i en el qual participen catòlics i evangèlics de diferents indrets del nostre bisbat i de Catalunya (Vilafranca, Begues, Gavà, Sant Climent de Llobregat, Barcelona, Cambrils…). Oberta a tothom que lliurement hi vulgui participar.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Assemblea parroquial i treball preparatori. Els grups ja estan treballant la fitxa que hem elaborat a partir dels materials que ens proposa el bisbat sobre el tema de la “sinodalitat” (fer camí junts) i que ens serviran per preparar l’Assemblea Parroquial del 24 de febrer. És un estudi d’evangeli a partir del text bíblic Èxode 3,1-10, amb l’ajut d’unes preguntes. Podeu trobar aquesta fitxa al web de la parròquia, i també la podeu demanar impresa al despatx parroquial. Per a tots aquells que no treballaran aquest material en cap grup, oferim una sessió oberta el dissabte 26 de gener a les 18:30 h a la sala parroquial Mn. Vinyeta.

Els Tres Tombs. Avui diumenge dia 20, benedicció dels animals a les 13 h a l’entrada de l’església de Sant Francesc. Organitza l’Associació Amants dels Cavalls Sant Antoni Penedès.

Aplec de Sant Pau. Com cada any, el celebrem  el diumenge més proper a la festa de la Conversió de sant Pau. Serà, doncs, el diumenge dia 27. A les 11 h eucaristia al davant de l’ermita. Tot seguit, actuació de l’Esbart Rocasagna de Gelida, sardanes i vermut popular.

Visites a la cripta de Santa Maria i a l’església de Sant Francesc. Cada dissabte d’ 11 h a 13:30 h (cripta) i d’ 11 h a 13 h (Sant Francesc) gràcies a un grup de voluntaris.

Pelegrinatge a Terra Santa. Un grup de 49 feligresos pelegrinarem al país de Jesús del 28 de gener al 3 de febrer. Encomanem a Déu ja des d’ara aquest viatge.

 

PROGRAMACIÓ GRUPS DE DIÀLEG

CURS 2019

Aquesta setmana comencen les conferències, obertes a tot l’arxiprestat. Us oferim el programa complet, que inclou sessions i ponents d’alta qualitat i que cal aprofitar.

21 de gener: “PAU VI  i  ÓSCAR ROMERO”, per Bernabé Dalmau, monjo de Montserrat.

25 de febrer: “COM ACOMPANYAR LA FAMÍLIA EN LA MALALTIA I EN EL DOL. QUÈ FER?, QUÈ DIR?”, per Clara Gomis Bofill, professora de Psicologia de la Universitat Ramon Llull.

25 de març: “ECOPARRÒQUIES: parròquies amb compromís ecològic”, per Maria Bargalló, responsable de la comissió d’Ecologia i Justícia, de Justícia i Pau.

29 d’abril: “EVANGELI DE JOAN”, per Oriol Tuñí, jesuïta, doctor en teologia.

27 de maig: “LA FELICITAT I LA SANTEDAT SEGONS EL PAPA FRANCESC”, per  Francesc Romeu, capellà i periodista.

10 de juny: “QUIN FUTUR TÉ LA RELIGIÓ A CASA NOSTRA?”, per  Ramon M. Nogués, escolapi i doctor en Biologia.

Totes les conferències són en dilluns de 9 a 2/4 d’11 del vespre a la sala parroquial Mn. Joan Vinyeta.

________________________________________________

CALENDARI  I  AGENDA 

Diumenge 20. Els Tres Tombs. A les 13 h al davant de l’església de Sant Francesc, benedicció dels animals. A les 18 h a l’església de Sant Francesc, Pregària Ecumènica organitzada pel Grup Estable de Diàleg i Consell Ecumènic

Dilluns 21. Sant Fructuós, bisbe, i sant Auguri i sant Eulogi, diaques, màrtirs. A les 21 h a la sala parroquial, primera conferència dels grups de diàleg (vegeu notícia).

Dimarts 22. Sant Vicenç, diaca i màrtir.  A les 21 h, reunió de la comissió d’economia.

Dimecres 23. Sant Ildefons, bisbe. A les 19 h, reunió del grup Tercer Món – Mans Unides.

Dijous 24. Sant Francesc de Sales, bisbe i doctor de l’Església. A les 18 h, reunió de la junta de la casa de colònies de Penyafort.

Divendres 25. La Conversió de sant Pau, apòstol.

Dissabte 26. Sant Timoteu i sant Titus, bisbes. A les 11:30 h, missa al centre sociosanitari Ricard Fortuny. A les 18:30 h, sessió oberta per treballar el qüestionari preparatori de l’assemblea parroquial (vegeu notícia).

Diumenge 27. Aplec de sant Pau. A les 11 h, missa davant de l’ermita.

Full informatiu parroquial. Curs 2018-2019, n.18

BAPTISME DEL SENYOR / C

13 de gener de 2019

Sinodalitat, fer camí en comunió

La sinodalitat és una qualitat de l’Església, que forma part d’una de les crides més freqüents en el magisteri papal després del Concili Vaticà II, especialment del papa Francesc. Els papes ens han recordat sovint que una condició per assolir una renovació veritablement eclesial és viure caminant “sinodalment”. “Sinodalitat” en sentit estricte (teològic) significa la participació del col·legi dels bisbes, com a tal, en el govern de l’Església universal, en comunió amb el bisbe de Roma, el Papa. Nosaltres fem servir aquesta expressió en un sentit ampli, és a dir, essencialment com “aquella propietat de l’Església que la fa existir com a Poble de Déu pelegrinant en comunió d’Esperit, amb Déu i entre els germans, al llarg de la seva història”. Allò que es relaciona més sovint amb la sinodalitat és la participació de tots el fidels, cadascú des del seu lloc, en la tasca comuna de caminar com a Poble de Déu. També aquest tema està molt relacionat amb el de la vocació cristiana. Tots els fidels, pel nostre Baptisme, hem esdevingut fills i filles de Déu, compartim un “sacerdoci comú” que ens fa membres actius de l’Església. Tots estem

cridats a participar i a sentir-nos compromesos en aquest fer camí junts. ¿Com aprofundir i portar a la vida personal i comunitària la sinodalitat de la nostra Església? Aquest és el tema que el bisbe Agustí ens proposa per treballar a tota la diòcesi en aquest curs, i que a Vilafranca ens servirà també per preparar l’Assemblea Parroquial del proper 24 de febrer.

La setmana que ve en donarem més detalls.

_________________________________________

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians. Té lloc del 18 al 25 de gener, amb el lema: “Cerca la justícia, i només la justícia” (Dt 16,18-20). En aquests dies pregarem especialment pel treball ecumènic a casa nostra i arreu.

Exposició de pessebres. Continua oberta a la capella dels Dolors, fins el 20 de gener. Els pessebres de la parròquia de la Santíssima Trinitat i de la basílica de Santa Maria estaran exposats fins el dia de la Candelera.

Sant Antoni Abat. Missa a Santa Maria el dijous 17 de gener a les 20h. La festa dels Tres Tombs tindrà lloc el diumenge dia 20, amb la benedicció dels animals a les 13 h a l’entrada de l’església de Sant Francesc. Organitzats per l’Associació Amants dels Cavalls Sant Antoni Penedès.

Laudes els dissabtes. Recordem aquest espai de pregària comunitària que oferim des de fa un temps. Tots els dissabtes a les 9:30 h a la capella del Santíssim de Santa Maria, els que ho desitgeu resarem junts la pregària de Laudes. Obert a tothom.

Sessions de formació litúrgica. Adreçades a les persones que participen o exerceixen algun servei en les misses de les nostres parròquies, i a tots els feligresos interessats a conèixer els elements centrals de la litúrgia, aprofundir en el sentit de les celebracions, resoldre dubtes… Un dissabte al mes a la sala Mn. Vinyeta de Vilafranca, de 18:30 h a 19:30 h. Calendari: 19 gener, 16 febrer, 16 març, 18 maig.

Altres propostes de formació:

* Grup bíblic. Aquest curs tractem sobre el llibre del Gènesi. Primer i tercer dimarts de cada mes, de 18:45 h a 19:45 h, a la rectoria de Vilafranca: 15 gener, 5 i 19 febrer, 5 i 19 març, 2 i 16 abril, 7 i 21 maig, 4 i 18 juny.

* Recessos espirituals “Aixeca’t”. A l’església de Castellet. Un dissabte al mes de 10:30 h a 13:30 h: 19 gener, 16 febrer, 30 març, 11 maig, 15 juny. Oberts a tothom. No cal apuntar-se, només ser puntuals a l’inici.

Anar posant les propostes de formació

Oració col·lecta pròpia de la festa del Baptisme del Senyor:

Déu omnipotent i etern, vós declaràreu solemnement que Crist era el vostre Fill estimat quan, en ser batejat en el Jordà, davallà damunt d’ell l’Esperit Sant; concediu als vostres fills d’adopció, que han renascut de l’aigua i de l’Esperit Sant, de ser sempre dignes de la vostra benvolença.

___________________________________________

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 13. Baptisme del Senyor. Acaba el temps litúrgic de Nadal i es reprèn el temps de durant l’any.

Dilluns 14. A les 20:30 h a la sala Mn. Vinyeta, trobada de catequistes de l’arxiprestat. Tema: catequesi i litúrgia.

Dimarts 15. A les 18:45 h a la rectoria, grup bíblic. Tema: Gn 41,1-8.25-30. “Set vaques i set espigues”. Obert a tothom que tingui ganes d’aprofundir en la Bíblia.

A les 21 h, reunió de l’equip de pastoral de joves.

Dimecres 16.  A les 18 h, reunió dels voluntaris que obren la cripta i Sant Francesc els dissabtes al matí.

Dijous 17. Sant Antoni abat. Missa a Sta. Maria a les 20 h. A les 20:30 h, reunió de la comissió Santa Maria 2020.

Dissabte 19. Recés a Castellet (vegeu notícia). A les 18:30 h a la sala Mn. Vinyeta, sessió de formació litúrgica.

Diumenge 20. Els tres tombs. A les 13 h al davant de l’església de Sant Francesc, benedicció dels animals.

EPIFANIA DEL SENYOR / C

6 de gener de 2019

Beneïu-nos, Senyor!

En aquest primer full informatiu parroquial del 2019, comencem amb una pregària encomanant a Déu el nou any, especialment pensant en cadascun de nosaltres, les nostres famílies, i també la nostra comunitat parroquial, la nostra Església, la nostra societat: la nostra vila i comarca, el nostre país…

Senyor,

quan encetem aquest nou any, sentim la responsabilitat

de col·laborar en la construcció d’una humanitat que,

vivint d’acord amb el vostre projecte,

obri camins de solidaritat i de pau en el món.

Beneïu cada un dels 365 dies de l’any nou;

beneïu les nostres famílies;

beneïu el nostre treball.

Que el vostre Esperit il·lumini la nostra mirada

i ompli d’amor i de generositat el nostre cor.

Que Maria, mare de Jesús i mare nostra,

vetlli per tots nosaltres i ens ajudi

a descobrir, estimar i seguir Jesús.

(Josep Codina i Farrés)

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Temps litúrgic de Nadal. Avui celebrem la solemnitat de l’Epifania, però el temps litúrgic de Nadal encara s’allargarà fins el diumenge que ve, dia 13 de gener, amb la festa del Baptisme del Senyor.

Sant Raimon de Penyafort. Celebrarem la seva festa el dilluns dia 7 de gener, a la missa de les 20 h a la basílica de Santa Maria, amb la participació de la Schola Gregoriana. Al final, cant dels goigs a la seva capella. La missa exequial queda ajornada al dilluns 14.

Campanya de l’Ampolla. Arriba ja a la 36ª edició, que tindrà lloc el dissabte 12 de gener, a Vilafranca i altres pobles de l’arxiprestat. Aquest any els beneficis van destinats a la Fundació l’Espiga, dedicada al suport de persones amb discapacitat. La destinació concreta és la compra d’una grua de bipedestació per a la Residència del carrer Graupera, que donarà servei a 20 persones. Aquest aparell permet elevar i moure les persones per facilitar la seva mobilitat i trasllat, millorant així la seva qualitat de vida. Intentem aportar les ampolles de cava sense etiqueta! Recollida a partir de les 3 de la tarda. Si en teniu una quantitat important (més de 250), porteu-les a FECA o aviseu l’organització. S’agrairà tota la col·laboració.

Pregària jove. Tal com és habitual, la vigília de la Campanya, el divendres dia 11 a les 9 del vespre a la cripta de la basílica de Santa Maria, tindrem una pregària que ens ajudi a preparar i encomanar l’acció solidària de l’endemà.

Trobada europea de joves. S’ha celebrat els dies del 28 de desembre a l’1 de gener a Madrid. Hi han participat 10 joves de Vilafranca, acompanyats pel vicari Mn. Jordi Tres. Properament els demanarem un testimoni de la seva experiència.

Resultat col·lecta Càritas Diocesana. Es va realitzar a totes les misses dels dies 15 i 16 de desembre, i s’han lliurat a Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat 1.173’28€.

Assemblea parroquial i treball preparatori. Recordem que tindrà lloc el diumenge 24 de febrer, i que els diversos grups han començat a treballar un qüestionari a partir del treball proposat pel bisbat sobre el tema de la sinodalitat (fer camí junts). Oferirem també una reunió oberta per treballar el tema als fidels que no estan en cap grup parroquial. El dia de l’assemblea es votaran els 2 representants triats pels fidels per assistir al consell pastoral interparroquial; podem començar a pensar en persones que hi estiguin disposades.

Exposició de pessebres. Continua oberta a la capella dels Dolors, fins el 20 de gener. Els pessebres de la parròquia de la Santíssima Trinitat i de la basílica de Santa Maria estaran exposats fins el dia de la Candelera.

Paraula i Vida 2019.  En queda encara algun exemplar, a la sagristia de Santa Maria i al despatx parroquial, al preu de 3€, en català i en castellà.

Horari obertura de la basílica de Santa Maria. Cada dia, de dilluns a diumenge, de 9 h a 13 h del matí (els dissabtes a les 13:30 h) i de 18:30 h a 20:30 h del vespre.

CALENDARI  I  AGENDA

 Diumenge 6. Epifania del Senyor.

Dilluns 7. Sant Raimon de Penyafort, copatró de Vilafranca. Missa solemne a les 20 h a la basílica de Santa Maria, i cant dels goigs al davant del seu altar. Amb la participació de la Schola Gregoriana.

Dimarts 8. A les 20:30 h, grup d’estudi d’evangeli.

Dimecres 9. A les 19 h, grup Tercer Món – Mans Unides.

Dijous 10. A les 18:30 h, reunió dels voluntaris que obren la cripta i l’església de Sant Francesc els dissabtes al matí. Es poden oferir nous voluntaris per fer aquest servei.

Divendres 11. A les 21 h a la cripta de Santa Maria, pregària jove preparatòria de la Campanya de l’Ampolla.

Dissabte 12. CAMPAYA DE L’AMPOLLA.

Diumenge 13. Baptisme del Senyor. Acaba el temps litúrgic de Nadal.

DIUMENGE III D’ADVENT / C

16 de desembre de 2018

Consell pastoral i assemblea parroquial

El consell pastoral de les parròquies de Vilafranca ha treballat les propostes del bisbat per al curs 2018-2019. Per una banda, dintre dels 7 objectius que continuen el pla pastoral dels últims anys, hem triat aprofundir el tema de “la vocació cristiana”. Per altra banda, hem acollit el material que ens ofereix el bisbe Agustí per tractar la qüestió de “la sinodalitat: fer camí junts en comunió”. A més a més, el consell pastoral ja havia decidit celebrar durant aquest curs una Assemblea Parroquial. És per això que es proposa treballar aquests dos temes, molt relacionats entre ells, com a preparació de l’Assemblea Parroquial, que tindrà lloc el diumenge 24 de febrer de 2019 a la tarda. Es tractarà de reflexionar personalment i en grup sobre com ens sentim fills i filles de Déu, membres de l’Església, com exercim el “sacerdoci comú” de tots els batejats, com vivim en comunió i com ens comprometem en la corresponsabilitat; és a dir, com fem camí junts, sinodalment. Des del consell pastoral prepararem uns materials, a partir de les propostes del bisbat, per anar-hi reflexionant a partir del gener, i que aquest treball ens dugui a compartir-lo en l’assemblea.

______________________________

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Col·lecta Càritas Diocesana. Aquest cap de setmana 15-16 de desembre té lloc la col·lecta prèvia a Nadal que porta per lema: “Sigues part de la solució contra la pobresa”. Es farà a totes les misses de les diferents esglésies.

Sant Josep Manyanet. Se celebra la seva memòria avui, 16 de desembre. Felicitem de tot cor la comunitat religiosa i educativa del col·legi Sant Ramon.

Celebracions comunitàries del sagrament del perdó:

* dilluns 17 de desembre a les 19 h a Sant Francesc

* dilluns 17 de desembre a les 21 h a Santa Maria

* dimarts 18 de desembre a les 20 h a l’Espirall

Confessions individuals (capella Santíssim Santa Maria):

            * dissabte 22 de desembre de 19 h a 20 h

* dilluns 24 de desembre de 10 h a 11 h

Paraula i Vida 2019. Tenim a disposició de tothom a qui interessi aquest llibret amb l’evangeli de cada dia de l’any amb un breu comentari. Una bona eina per a la reflexió i pregària personal. El podeu adquirir al despatx parroquial o a la sagristia de Sta. Maria al preu de 3€ (català o castellà).

Capelles Sagrada Família. Sabem que hi ha algunes capelletes que segueixen passant per les cases en els tradicionals cors de la “visita mensual domiciliària”. Ens agradaria tenir-ne notícia concreta. Podeu informar al despatx parroquial. El dia de la festa de la Sagrada Família (diumenge 30 de desembre) a la missa de 12h. us demanem que les porteu i les exposarem totes a l’altar major.

Missa a Sant Francesc. Se suprimeix durant les festes de Nadal. Per tant, no se celebrarà fins el dimarts 8 de gener.

Vespres amb el cant de les antífones de la O. La Schola Gregoriana de Vilafranca promou la pregària de Vespres, les fèries privilegiades d’Advent (del 17 al 23 de desembre), en què el Càntic de Maria ve acompanyat d’unes antífones pròpies conegudes amb el nom d’antífones de la O. Resarem Vespres amb el cant d’aquestes antífones cada dia després de la missa de les 20 h a la capella del Santíssim.

Concert d’orgue del dia de Sant Esteve. Dimecres 26 de desembre a les 12:45 h a la basílica de Santa Maria, a càrrec d’Andreu Diport. Entrada lliure, aportació voluntària.

Noces d’or i de plata. Les parelles que celebreu 25 o 50 anys de matrimoni us convidem a celebrar-ho junts el dia de la Sagrada Família (diumenge 30 de desembre) a la missa de 12 h. Podeu comunicar-ho al despatx parroquial.

Vetlla de pregària de cap d’any. Una nova proposta: dilluns 31 de desembre a les 22:30 h a la capella del Santíssim de Santa Maria. Tot seguit, compartirem un petit refrigeri i celebrarem junts l’entrada del nou any.

Exposició de pessebres. A la capella dels Dolors, fins el 20 de gener. Organitzada per l’Associació de Pessebristes de Vilafranca. Oberta cada dia de 18 h a 20 h i els dissabtes, diumenges i festius també de 12 h a 14 h. També hi ha un pessebre a la parròquia de la Trinitat i un altre a Santa Maria.

Concerts rocieros de Nadal a l’Espirall. 23 de desembre amb el Coro Arenas del Camino (Vilafranca). 30 de desembre amb el Coro Aire de las Marismas (Santa Margarida i els Monjos). Després de la missa de les 11 h.

Concert de Nadal del grup DUM. Dissabte 29 de desembre,  20:45 h a la sala Mn. Vinyeta. Entrada gratuïta, aportació lliure.

___________________________________

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 16. Diumenge III d’Advent. St. Josep Manyanet. Col·lecta de Càritas Diocesana, prèvia al Nadal.

Dilluns 17. A les 17:30 h, celebració de Nadal de la catequesi. A les 19 h a Sant Francesc i a les 21 h a Santa Maria, celebracions comunitàries del perdó. A les 20:30 h, Vespres amb el cant de les antífones de la O (cada dia fins el 23).

Dimarts 18. A les 17:30 h, celebració de Nadal catequesi.

A les 18:45 h a la rectoria, grup bíblic. Tema: Gn 39,7-20. “L’amo de Josep el va fer agafar i el tancà a la presó”. Obert a tothom que tingui ganes d’aprofundir en la Bíblia.

A les 20 h a l’església de la Mare de Déu de Montserrat de l’Espirall, celebració comunitària del perdó.

Dissabte 22. A les 11:30 h, missa de Nadal al centre sociosanitari Ricard Fortuny. De 19 a 20 h, a la capella del Santíssim de Santa Maria, confessions individuals.

Diumenge 23. Diumenge IV d’Advent.

DIUMENGE II D’ADVENT / C

9 de desembre de 2018

Sinodalitat: fer camí en comunió

El passat 25 de novembre, durant la missa de cloenda del Pla Pastoral Diocesà 2015-2018, el bisbe Agustí va presentar el tema de reflexió per a aquest curs 2018-2019. Es basa en dues paraules molt relacionades, que es reclamen mútuament: Sinodalitat i Comunió. La “sinodalitat” és apropiada per ser tractada en el marc de l’Advent, perquè els seus continguts coincideixen amb el missatge dels profetes: encoratjar el poble de part de Déu, perquè fos fidel a Déu i visqués un nou alliberament. La sinodalitat és una qualitat de l’Església, molt esmentada en el magisteri papal després del Concili Vaticà II: és aquella propietat de l’Església que la fa existir com a Poble de Déu pelegrinant en comunió d’Esperit, amb Déu i entre els germans, al llarg de la seva història. La sinodalitat demana participació de tots els fidels, cadascú des del seu lloc, en la tasca comuna de caminar com a Poble de Déu. ¿Com aprofundir i portar a la vida personal i comunitària la sinodalitat de la nostra Església? El bisbe ens proposa un material basat en uns textos bíblics (de l’Èxode i del profeta Jeremies) per treballar aquesta qüestió. Al consell pastoral en parlarem i farem propostes concretes.

_____________________________

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Visquem amb intensitat l’Advent!

Des de la parròquia us oferim alguns mitjans:

– la missa diària, que en aquest temps va unida a la pregària de Laudes (8:15 h a la Trinitat) o de Vespres (20 h a Santa Maria).

– la pregària de Laudes dels dissabtes (9:30 h a Sta. Maria).

– la pregària del rosari els dimecres (19:30 h a Sta. Maria), durant l’Advent i el Nadal resem els misteris de goig.

– evidentment, la pregària personal, la lectura i reflexió de la Paraula de Déu, la formació individual…

participar en accions solidàries. Recordem la col·lecta per a Càritas Diocesana que té lloc abans de Nadal. I tantes campanyes que s’organitzen durant aquestes setmanes.

– rebre el sagrament del perdó. Recordem les celebracions comunitàries amb absolució individual:

* dilluns 17 de desembre a les 19 h a Sant Francesc

* dilluns 17 de desembre a les 21 h a Santa Maria

* dimarts 18 de desembre a les 20 h a l’Espirall

Pregària jove d’Advent. Divendres 14 de desembre a les 22 h al Monestir de la Mare de Déu del Carme.

Capelles Sagrada Família. Sabem que hi ha algunes capelletes que segueixen passant per les cases en els tradicionals cors de la “visita mensual domiciliària”. Ens agradaria tenir-ne notícia concreta. Podeu informar al despatx parroquial. El dia de la festa de la Sagrada Família (diumenge 30 de desembre) a la missa de 12h us demanem que les porteu i les exposarem totes a l’altar major.

Recés espiritual “Aixeca’t”. Una interessant proposta, oferta per Mn. Valentí Alonso, rector de Santa Margarida i els Monjos, oberta a tothom que hi estigui interessat. Un dissabte al matí de cada mes (de 10:30 h a 13:30 h), a l’església de Castellet. Proper recés: 15 de desembre.

Loteria de Nadal. Encara podeu trobar participacions del número 06.062, al preu de 5 € (despatx parroquial, sagristia de Santa Maria i en algunes botigues).

Exposició de pessebres. Del 6 de desembre al 20 de gener. Organitzada per l’Associació de Pessebristes de Vilafranca. Oberta cada dia de 18 h a 20 h i els dissabtes, diumenges i festius també de 12 h a 14 h.

Noces d’or i de plata. Les parelles que celebreu 25 o 50 anys de matrimoni us convidem a celebrar-ho junts el dia de la Sagrada Família (diumenge 30 de desembre) a la missa de 12h. Podeu comunicar-ho al despatx parroquial.

Paraula i Vida 2019. Tenim a disposició de tothom a qui interessi aquest llibret amb l’evangeli de cada dia de l’any amb un breu comentari. Una bona eina per a la reflexió i pregària personal. El podeu adquirir al despatx parroquial o a la sagristia de Santa Maria al preu de 3€, en català o en castellà.

Vetlla de pregària de cap d’any. Una nova proposta pastoral per a qui pugui interesar. Dilluns 31 de desembre a les 22:30 h a la capella del Santíssim de Santa Maria. Tot seguit, compartirem un petit refrigeri i celebrarem junts l’entrada del nou any.

________________________________________

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 9. Diumenge II d’Advent.

Dilluns 10. A les 20:30 h, reunió de la comissió Santa Maria 2020.

Dimarts 11. A les 20:30 h, grup d’estudi d’evangeli. Reflexionarem sobre l’evangeli del proper diumenge.

Dijous 13. Santa Llúcia, verge i màrtir. Misses a la basílica de Santa Maria (on es venera la seva imatge) a les 12 h i a les 20 h. A les 21 h, reunió del consell pastoral.

Divendres 14. Sant Joan de la Creu, prevere i doctor de l’Església. A les 22 h al monestir de la Mare de Déu del Carme, pregària jove d’Advent.

Dissabte 15. Recés a Castellet. A les 18 h a la sala Mn. Vinyeta, pregària de Nadal del GEP.

A les 18:30 h a la cripta: SESSIÓ DE FORMACIÓ LITÚRGICA, oberta a tothom.

Diumenge 16. Diumenge III d’Advent. St. Josep Manyanet.