DIUMENGE III DE QUARESMA/ A

15 de març de 2020

Aigua, llum, vida

En el nostre camí cap a la Pasqua, els tres darrers diumenges de Quaresma del cicle A (el que seguim enguany) se’ns proclamen tres fragments de l’evangeli de Joan: la dona samaritana, la guarició d’un cec de naixement, i la resurrecció de Llàtzer. Són tres evangelis molt significatius, perquè en l’Església antiga aquests evangelis servien (i encara serveixen) per a la preparació immediata dels adults que han de rebre el Baptisme en la Vetlla Pasqual o en algun dels diumenges de Pasqua. A través d’aquests relats evangèlics es convida els catecúmens a acostar-se i acollir Jesús que és aigua, llum i vida (tres imatges que prendran un significat especial en la Pasqua), identificant-se amb aquestes tres persones que a l’evangeli es troben amb el Crist i queden transformades en la seva existència. Però aquest acostar-se i acollir Jesús com a aigua, llum i vida no és només una tasca dels catecúmens, sinó de tota la comunitat. Som tots nosaltres, amb un camí més curt o més llarg com a cristians, que som convidats a renovar la nostra experiència d’homes i dones que s’han trobat amb Jesús i, d’una manera o altra, hem quedat transformats per Ell.

APADRINA UNA TEULA

Continuen a bon ritme les obres de la teulada (una tercera part de tota la coberta), que està previst que acabin el mes d’abril. I també seguim buscant recursos: juntament amb la recerca de subvencions i les aportacions per quotes fixes domiciliades, continua la campanya “apadrina una teula”. Tota la informació de les obres i la campanya a http://santamariavilafranca.blogspot.com. Els noms de les persones i empreses que hi participin apareixeran al plafó explicatiu de les obres que hi ha a l’absis de la basílica i també en aquest web, igual com es va fer en la campanya “apadrina una pedra” de la primera fase de les obres.

Dissabte 21 de març, de 10:30 a 13:30 h, a la porta lateral de Santa Maria, hi haurà una PARADETA per poder fer aportacions (en efectiu o omplint la butlleta). Els que apadrinin aquell dia una teula se’ls obsequiarà amb un fragment de les teules velles que s’han tret i no s’han pogut aprofitar. Són teules del 1760 (tenen 260 anys).

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Resultat Campanya contra la fam 2020. A la col·lecta realitzada a les diferents esglésies els dies 8 i 9 de febrer es van recollir 1.904 €, al sopar de la fam del dia 15 les aportacions van ser de 1.367 €. Afegits altres donatius, dona un total de 3.533’70 €, que s’han lliurat a la Delegació de Mans Unides de Sant Feliu. Moltes gràcies a tothom.

QUARESMA 2020. Recordem:

– el nou horari de Confessions: dijous a les 19:30 h a la capella del Santíssim de la basílica Sta. Maria.

– el recés de Quaresma: dissabte 28 de març al Monestir de la Mare del Carme, de 10:30 a 13:30 h.

– el diorama de Setmana Santa que l’Associació de Pessebristes de Vilafranca ha instal·lat a la capella del baptisteri de la basílica amb una imatge de la tomba buida.

Congrés de laics. Els 5 participants en el Congrés que va tenir lloc a Madrid els passats dies 14, 15 i 16 de febrer (“Pueblo de Dios en salida”) ens convoquen a una sessió per compartir amb tota la comunitat la seva experiència. Serà el dimarts 17 de març a les 20:45 h a la sala mossèn Vinyeta.

Trobada laics bisbat. Adreçat als que participen en algun grup de formació, en la línia de l’objectiu diocesà “Créixer”. Dissabte 21 de març a la Casa de l’Església de Sant Feliu, de 10 a 13:30 h, recés: “Preguem junts, creixem junts”.

Formació litúrgica. La propera sessió estava programada el 28 de març, però per un problema d’agenda s’avança al 21 de març, de 18:30 a 19:30 h, aquesta vegada a la cripta.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 15. Diumenge III de Quaresma. A les 18 h a la parròquia de la Santíssima Trinitat, pregària del Viacrucis.

Dimarts 17. A les 18:45 h, grup bíblic. Tema: Jesús vindrà a la festa de les cabanes? (Jn 7,1-13). A les 20:45 h, sessió oberta sobre el congrés de laics (vegeu notícia).

Dijous 19. Solemnitat de sant Josep, espòs de la Verge Maria. Misses com els dijous feiners.

Divendres 20. A les 20:45 h a la sala Mossèn Vinyeta, sessió formativa per als membres del Cos de Portants del Sant Crist i les portadores de la Mare de Déu dels Dolors.

Dissabte 21. Trobada de laics del bisbat (vegeu notícia). Paradeta de la campanya “Apadrina una teula” (vegeu notícia). Sessió de formació litúrgica (vegeu notícia). Avui i demà, acolliment de parelles (preparació del Matrimoni).

Diumenge 22. Diumenge IV de Quaresma. Dia del Seminari (pregària i col·lecta a totes les misses). A les 13 h, al davant del col·legi Sant Josep (Rambla Sant Francesc), benedicció dels animals amb motiu dels Tres Tombs. A les 18 h a l’església Mare de Déu de Montserrat, pregària del Viacrucis.

DIUMENGE II DE QUARESMA/ A

8 de març de 2020

25 anys del Concili Provincial Tarraconense

Aquest any 2020 es compleix el 25è aniversari del Concili Provincial Tarraconense, celebrat entre els mesos de gener i juny de 1995. Convocat per l’aleshores arquebisbe de Tarragona, Mons. Ramon Torrella, hi van participar gairebé 200 persones, provinents de les 8 diòcesis de Catalunya (en aquell temps encara no existien els bisbats de Terrassa i Sant Feliu de Llobregat, que pertanyien a Barcelona). La inauguració i la clausura es van celebrar a la catedral de Tarragona, i les sessions conciliars, durant 8 caps de setmana, al Casal Borja de Sant Cugat del Vallès. Hi va haver una etapa prèvia de preparació, en la qual van participar més de 42.000 persones en grups de treball a les parròquies i comunitats, a partir d’uns documents i qüestionaris de reflexió. Els 4 temes van ser: anunciar l’evangeli a la nostra societat; la Paraula de Déu i els sagraments a les nostres Esglésies; la sol·licitud pels més pobres i marginats; i la comunió eclesial i la coordinació interdiocesana. El fruit van ser 170 resolucions, que mantenen tota la seva vigència. Un gran esdeveniment eclesial, pastoral i evangelitzador; una experiència de renovació, d’impuls, de compromís de tots els cristians de casa nostra, que val la pena recordar i reprendre en tants aspectes.

UNA BONA PROPOSTA

Em  refereixo clarament al temps quaresmal que estem a punt de començar. Ja sé que molta gent estarà enfeinada en la rua de Carnaval, però també hi ha gent que vol viure la quarantena de dies que ens portaran als dies sants de la passió, mort i resurrecció de Jesús.

Cada any, l’evangeli del Dimecres de Cendra ens recorda aquelles tres pràctiques usuals entre els jueus: la pregària, l’almoina i el dejuni. Ben enteses, també ens poden ajudar a viure la Quaresma, però jo us vull parlar d’una nova proposta que ens fa el papa Francesc. Després d’haver celebrat el “Diumenge de la Paraula” (el diumenge 3 durant l’any) i la Setmana de la Bíblia (la setmana següent), ens convida a fer d’aquest any “l’Any de la Bíblia”.

Doncs bé, per a seguir aquesta invitació del Papa, em plau fer-vos una senzilla proposta. Es tracta, simplement, de llegir sencer i sense pressa, durant aquesta Quaresma, l’evangeli de sant Mateu, que és el que correspon en aquest cicle A de lectures. Sols cal que tingueu el Nou Testament a mà. A mi, em plau fer ús del NT de la BCI (Bíblia Catalana Interconfessional), no sols per la versió sinó per les introduccions i les notes.

I a continuació us ofereixo un senzill programa o mètode de treball de cara a una bona lectura. Com que l’evangeli de Mateu té 28 capítols, en tenim prou de llegir cada dia un sol capítol. I com que fins a 40 ens sobren uns quants dies, abans de començar la lectura del text, podem esmerçar uns dies a llegir la instructiva introducció que hi ha abans del text. I quan comencem a llegir el text, convé no oblidar-nos de les notes a peu de pàgina.

I com que es tracta sobretot d’una lectura espiritual, sempre es pot acompanyar (abans de començar o en acabar) amb una breu pregària. Per a una bona lectura cal no oblidar de fer-se algunes preguntes: a) Què diu el text que acabo de llegir? b) Quin és el context (el text anterior o posterior)? c) Què ens vol dir l’evangelista? d) Què “em” diu, a mi, el text que acabo de llegir? e) Què em suggereix, aquest text, que he de canviar en la meva vida personal i comunitària?

No cal dir que la millor manera d’arrodonir aquesta lectura serà compartir l’Eucaristia dominical amb la comunitat parroquial. Santa Quaresma!

Mn. Miquel Raventós

Article publicat a el3devuit (21 febrer 2020)

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Exposició de Mans Unides. A la sala d’actes de l’Escorxador, del 2 al 19 de març: “El món en femení”.

Congrés de laics. Va tenir lloc a Madrid els passats dies 14, 15 i 16 de febrer amb el títol: “Pueblo de Dios en salida”. Hi van participar 12 representants del bisbat de Sant Feliu, dels quals 5 de la nostra parròquia i arxiprestat. Convoquem ara una sessió perquè puguin compartir amb tota la comunitat la seva experiència. Serà el dimarts 17 de març a les 20:30 h a la sala mossèn Vinyeta. Tothom hi és convidat.

Recordem el nou horari de Confessions: dijous a les 19:30 h a la capella del Santíssim de la basílica Sta. Maria.

Recordem també el recés de Quaresma. Dissabte 28 de març al Monestir de la Mare del Carme, de 10:30 a 13:30 h.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 8. Diumenge II de Quaresma. Trobada de famílies a Ordal. A les 18 h a l’església de Sant Francesc, pregària del Viacrucis.

Dimarts 10. A les 18:30 h, grup d’estudi d’evangeli. Obert a tothom. A les 20:30 h, reunió de la comissió de litúrgia per preparar la Setmana Santa.

Dijous 12. A les 18:30 h, reunió de la comissió Santa Maria 2020. A les 19:30 h a la capella del Santíssim de Santa Maria, confessions.

Divendres 13. A les 22 h al Monestir de la Mare de Déu del Carme, Pregària jove de Quaresma.

Dissabte 14. Al monestir de la Mare de Déu del Carme, de 10:30 a 13:30 h, recés d’iniciació (per als que és la primera vegada que hi participen).

Diumenge 15. Diumenge III de Quaresma. A les 18 h a la parròquia de la Santíssima Trinitat, pregària del Viacrucis.

DIUMENGE I DE QUARESMA/ A

1 de març de 2020

Quaresma, temps de conversió

Comencem la Quaresma, temps destinat especialment a revisar la nostra vida i millorar-la. Dimecres de cendra se’ns va dir: “Converteix-te i creu en l’evangeli”. Avui anem amb Jesús al desert, i durant quaranta dies ens esforcem per vèncer el mal i reprendre el camí del bé. Intensificar la pregària, exercitar amb esforç alguna mena de dejuni, i accentuar la dimensió de caritat són els mitjans clàssics que, adaptats a cada persona i situació, ens ajudaran en aquest camí de conversió. La parròquia ofereix algunes propostes durant la Quaresma que expliquem en aquest full. Però hi ha altres espais de pregària (laudes del dissabte, rosari del dimecres…) i de formació (grups de diàleg, formació litúrgica, grup bíblic, grup d’estudi d’evangeli…), que poden servir-nos també; a més dels propòsits personals que cadascú es plantegi en aquests àmbits. Voldria destacar el nou horari de confessions que iniciem a partir d’ara (dijous a la tarda) per animar i facilitar la recepció del sagrament del Perdó, com una forma privilegiada d’experimentar la conversió. Que cadascú, doncs, busqui els mitjans per viure amb intensitat aquesta Quaresma.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Quotes fixes domiciliades. El diumenge 16 de febrer  donàvem a tothom la informació de l’economia parroquial, i demanàvem un esforç corresponsable de tots els fidels per col·laborar en l’autofinançament de l’Església. Recordem en aquest sentit la col·lecta extraordiària que fem a totes les misses el primer diumenge de cada mes. I també la proposta de domiciliar una quota fixa en favor de la parròquia, que a més a més dona al fidel la possibilitat de desgravar el donatiu a la Declaració de la Renda amb el certificat corresponent. Trobareu les fitxes corresponents a les tauletes de les diferents esglésies o al despatx parroquial.

Trobada de famílies. Diumenge 8 de març a Ordal. Adreçat a totes les famílies amb infants que hi vulguin participar. Horari: 10 h, acollida. Excursió a “la fonteta”. 13 h, Eucaristia. Dinar (cadascú se’l porta) i sobretaula. 15:30 h, Comiat. Inscripcions a la rectoria de Vilafranca o a Mn. Jordi Tres (600 35 03 70).

Cos de Portants del Sant Crist. El proper dissabte 7 de març a les 5 de la tarda tindrà lloc a la rectoria l’assemblea anual del Cos de Portants del Sant Crist de Vilafranca, començant a preparar el centenari d’aquesta entitat que s’escau el 2021 i també la participació en els propers actes de Quaresma i Setmana Santa. Per altra banda, s’ha constituït el grup de Portadores de la Mare de Déu dels Dolors, que participa també en el Viacrucis del Divendres Sant. Tots dos grups estan oberts a persones interessades a formar-ne part; informació a la rectoria.

QUARESMA 2020

– Els dies feiners resem Laudes (8:15 h, Stma. Trinitat) i Vespres (20 h, Santa Maria) juntament amb la missa.

– Cada diumenge a les 18 h, pregària del Viacrucis:

1 de març (I Quaresma): Basílica de Santa Maria.

8 de març (II Quaresma): Església de Sant Francesc.

15 de març (III Quaresma): Parròquia Santíssima Trinitat.

22 març (IV Quaresma): Església M. de Déu de Montserrat.

29 de març (V Quaresma): Capella Mare de Déu de Fàtima.

5 d’abril (Diumenge de Rams): Basílica de Santa Maria.

– Diorama de Setmana Santa. L’Associació de Pessebristes de Vilafranca ens ofereix un diorama sobre un tema relacionat amb el misteri pasqual; enguany és una escena de resurrecció (la tomba buida). Exposat a la capella del baptisteri de la basílica de Santa Maria. L’inaugurarem i beneirem el diumenge 1 de març a les 12:45 h.

– Nou horari de Confessions: dijous a les 19:30 h a la capella del Santíssim de la basílica de Santa Maria.

Recés de Quaresma. Dissabte 28 de març al Monestir de la Mare de Déu del Carme, de 10:30 a 13:30 h.

Contes de Santa Maria i Missa jove. Cada primer dissabte de mes, a les 19:15 h a la sala Mn. Vinyeta, acollim els més petits de casa (infants que encara no tenen edat de catequesi) per cantar i aprendre coses de Jesús. Tot seguit, a les 20 h, missa amb la participació dels joves dels grups de confirmació i postconfirmació. Proper dia: 7 de març.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 1 de març. Diumenge I de Quaresma. A les 12:45 h, inauguració i benedicció del diorama de Setmana Santa de la basílica de Santa Maria. A les 18 h a la basílica de Santa Maria, Viacrucis. A partir de les 17 h a l’església de Sant Joan de Sitges, recés de Quaresma per a joves.

Dimarts 3. A les 18:45 h, grup bíblic. Tema: Una paraula dura de sentir (Jn 6,60-71).

Dimecres 4. A les 19 h, reunió del grup Tercer Món.

Dijous 5. A les 19:30 h, confessions (vegeu notícia). A les 20:30 h, pregària amb exposició del Santíssim (primer dijous de mes). A les 21 h, reunió del consell pastoral.

Dissabte 7. A les 17 h, assemblea del Cos de Portants del Sant Crist de Vilafranca. A les 19:15 h, contes de Santa Maria. A les 20 h, missa jove (vegeu notícia).

Diumenge 8. Diumenge II de Quaresma. Trobada de famílies a Ordal (vegeu notícia). A les 18 h a l’església de Sant Francesc, Viacrucis.

DIUMENGE VII DE DURANT L’ANY/ A

23 de febrer de 2020

Créixer com a laïcat format i compromès

Recordem una vegada més l’objectiu diocesà que ens proposa el bisbat de Sant Feliu de Llobregat per aquest curs 2019-2020: “Créixer”. Créixer com a cristians, créixer en autenticitat, coneixement, experiència, vida, profunditat. Potenciar l’enfortiment i el creixement dels laics i laiques, dels fidels batejats, membres del Poble de Déu, que tenen una missió específica en el món. Es tracta, doncs, de potenciar el laïcat, especialment en la seva formació, vivència i missió. N’hem parlat en el consell pastoral parroquial, constatant tot el treball que ja es fa: formació litúrgica, grups de diàleg, grups bíblics, grups de formació, recessos… També recentment s’ha celebrat a Madrid un congrés de laics titulat “Poble de Déu en sortida”. Procurem, doncs, en aquest curs accentuar el nostre interès per treballar la formació i l’espiritualitat, cadascú a nivell individual, i també aprofitant totes les possibilitats que se’ns ofereixen des de la parròquia, des de l’arxiprestat i des del bisbat. Estem a punt de començar la Quaresma, i aquest és un temps propici per subratllar aquestes dimensions i també per fer algun propòsit per créixer com a cristians.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Calendari Baptismes. Hem concretat ja el calendari de celebracions del Baptisme durant aquest any 2020, que començarà amb el temps de Pasqua. També hem fet la reunió preparatòria amb l’equip d’acollidors de baptismes, format per 3 matrimonis, a qui agraïm el seu servei.

Trobada de famílies. Diumenge 8 de març a Ordal. Adreçat a totes les famílies amb infants que hi vulguin participar. Horari: 10 h, acollida. Excursió a “la fonteta”. 13 h, eucaristia. Dinar (cadascú se’l porta) i sobretaula. 15:30 h, Comiat. Inscripcions a la rectoria de Vilafranca o a Mn. Jordi Tres (600 35 03 70).

Vitrall restaurat. Hem acabat ja la restauració d’aquest element artístic de la capella del Santíssim de la basílica de Santa Maria. Ara es pot contemplar amb més detall la simbologia de l’Esperit Sant: el colom i la inscripció “Virtus Spiritus Sancti” (la força de l’Esperit Sant).

Grups de diàleg. Segona conferència: “La dimensió missionera de l’Església”, a càrrec de mossèn Joan Soler, prevere del bisbat de Girona i exmissioner al Togo. Dilluns 24 de febrer de 21 a 22:30 h a la sala Mn. Vinyeta.

Dimecres 26 de febrer. DIMECRES DE CENDRA. Comença el temps de QUARESMA.

Horaris de les misses amb imposició de la cendra:

8:15 h. Parròquia Santíssima Trinitat.

8:15 h. Monestir de la Mare de Déu del Carme.

12:15 h. Residència Inglada Via (obert a tothom).

20 h. Església Mare de Déu de Montserrat.

20 h. Basílica Santa Maria.

Recordem que avui és dia d’abstinència i de dejuni.

Viacrucis durant la Quaresma. Com cada any, els diumenges de Quaresma a les 18 h celebrarem la pregària del Viacrucis, cada diumenge en una església diferent. La setmana que ve donarem el calendari. Començarem el diumenge dia 1 de març a la basílica de Santa Maria.

Celebracions dominicals en absència de prevere (ADAP). El passat 20 de gener vam tenir la primera sessió dels grups de diàleg sobre aquest tema. Hem fet ja la formació d’algunes religioses i laics i laiques que es preparen per portar-les a terme; en algunes parròquies de l’arxiprestat ja fa temps que es realitzen, dirigides per 5 religioses i laics amb la corresponent “autorització” del bisbat. Avui us oferim una catequesi explicativa sobre la naturalesa i estructura de les ADAP, perquè tots els feligresos tinguin la informació i estiguin preparats per quan calgui començar-les també a Vilafranca.

Descarregar (PDF, 90KB)

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 23. Diumenge VII del temps de durant l’any.

Dilluns 24. Conferència Grups de diàleg (vegeu notícia).

Dimarts 25. A les 16 h, reunió de la junta de la Casa de colònies de Penyafort. A les 18:45 h, reunió del grup de Pastoral de la salut. No hi ha missa a l’Espirall (serà demà).

Dimecres 26 de febrer. DIMECRES DE CENDRA. Vegeu horaris de les celebracions a la notícia corresponent.

Dijous 27. A les 18:30 h, reunió de la comissió Santa Maria 2020. A les 21 h, reunió de l’equip pastoral de joves.

Dissabte 29. De 10:30 a 13:30 h al monestir de la Mare de Déu del Carme, recés d’aprofundiment. A les 11:30 h, missa al centre sociosanitari Ricard Fortuny.

Diumenge 1 de març. Diumenge I de Quaresma. A les 18 h a la basílica de Santa Maria, pregària del Viacrucis. A partir de les 17 h a l’església de Sant Joan de Sitges, recés de Quaresma per a joves.

DIUMENGE VI DE DURANT L’ANY/ A

16 de febrer de 2020

L’economia parroquial

Avui, juntament amb aquest full informatiu parroquial, en trobareu un altre d’extraordinari amb el resum econòmic de l’any 2019, el qual fa referència als ingressos i despeses de les parròquies de Vilafranca, incloent no només les diverses esglésies (Sta. Maria, Stma. Trinitat, Fàtima, Montserrat, St. Francesc, els Dolors), sinó també els altres edificis de titularitat parroquial, i sobretot les activitats pastorals que es porten a terme. Una tasca complexa que gestiona la comissió d’economia, que es fa càrrec també de les obres, manteniment i reparacions. Des d’aquí volem agrair el servei d’aquests voluntaris que porten a terme una tasca poc visible però molt necessària i gens fàcil. Mireu amb atenció la informació i també el comentari per abastar la situació actual i les dificultats per a l’autofinançament. Finalment, fem una crida a la consciència dels fidels, ja que entre tots hem de fer front a les necessitats econòmiques de la parròquia.

També oferim una fitxa per subscriure (o revisar) una quota fixa en favor de la parròquia, una de les millors formes de col·laborar econòmicament.

LA LLIÇÓ D’UNA NOTÍCIA: EL TESTIMONI D’UN GRAN ESPORTISTA

El passat 26 de gener va morir en un accident d’helicòpter el llegendari jugador de bàsquet Kobe Bryant, la seva filla Gianna de 13 anys i 7 persones més. El que no s’ha dit gaire és que, aquell mateix matí, ell i la seva filla havien participat de la missa dominical a la seva parròquia, ja que eren catòlics practicants.

Bryant, jugador durant tota la seva carrera de Los Ángeles Lakers, formava part d’una família catòlica i va ser educat com a tal. Consta que la seva fe el va ajudar en moments difícils de la seva vida, concretament quan va ser acusat d’una violació; tot i ser innocent, va reconèixer que havia estat infidel a la seva esposa. L’acompanyament d’un prevere el va ajudar a superar la crisi i salvar el seu matrimoni, del qual ha tingut 4 fills. Des d’aleshores, la seva fe cristiana es va enfortir i va ser un element central a la seva família.

De mica en mica es van coneixent els detalls del trist accident, i ara se sap que abans de dirigir-se al partit que havia de jugar la Gianna, com que era diumenge, van participar a la missa de les 7 del matí a la seva parròquia de Nostra Senyora Reina dels Àngels, al comptat d’Orange, de la qual eren feligresos habituals; els testimonis confirmen que tots dos van combregar. Acabada la missa, van sortir de l’església i poc després van agafar l’helicòpter que va tenir l’accident. Kobe Bryant i la seva familia eren molt estimats per la feligresia. També tenien, amb la seva esposa Vanessa, una fundació benèfica dedicada a millorar les condicions de vida de famílies sensesostre.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Catalunya Religió. Aquest interessant diari digital ofereix gratuïtament cada mes una edició en paper; la podeu trobar a la tauleta de publicacions de la basílica. Podeu consultar i subscriure-us al butlletí diari: https://www.catalunyareligio.cat

Congrés de laics. Els propers dies 14, 15 i 16 de febrer tindrà lloc a Madrid, organitzat per la Conferència Episcopal Espanyola, el congrés de laics amb el títol “Pueblo de Dios en salida”. Hi participaran 12 representants del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, entre els quals 5 de l’arxiprestat de Vilafranca. És un tema molt interessant, en la línia de l’objectiu de la nostra diòcesi d’aquest curs, dedicat al creixement del laïcat. Preguem pel bon desenvolupament i pels fruits d’aquest congrés.

Litúrgia de les Hores. Sovint hem parlat de la importància de la pregària de la Litúrgia de les Hores, la pregària de l’Església, que es pot resar en comunitat o individualment; ens referim sobretot al res de Laudes i Vespres.

A la parròquia resem comunitàriament Laudes els dissabtes al matí (9:30 h a la capella del Santíssim de Santa Maria).

Recordem que existeix una aplicació per al telèfon mòbil promoguda pel Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona i que es pot descarregar gratuïtament, amb la qual podem tenir a mà els textos de la Litúrgia de les Hores de cada dia.

També recordem que Ràdio Estel emet cada dia Laudes (7:30 h) i Vespres (18:45 h) des de Montserrat, i Completes des de Solius (23:30 h). I encara, es poden seguir en directe totes les pregàries i celebracions del monestir a través d’internet des de TV Montserrat.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 16. Diumenge VI del temps de durant l’any. A les 12 h a la basílica de Santa Maria, missa amb la participació de l’Hospitalitat de la M. de Déu de Lourdes.

Dilluns 17. A les 20:45 h, reunió dels acollidors de baptismes. 

Dimarts 18. A les 18:45 h, grup bíblic. Tema: El discurs del pa de vida (Jn 6,22-59).

Dissabte 22. La Càtedra de sant Pere apòstol.

A les 18:30 h a la sala mossèn Vinyeta, SESSIÓ DE FORMACIÓ LITÚRGICA. Aquest dia farem la segona sessió del CURS DE LECTORS que vam començar el 18 de gener. No cal haver assistit a la primera sessio. Obert a tots els feligresos de les parròquies de l’arxiprestat, especialment als que col·laboren en les celebracions litúrgiques, i més encara als que exerceixen el ministeri de lectors, monitors, directors de cant…

Diumenge 23. Diumenge VII del temps de durant l’any.