ELS DIUMENGES DE PASQUA ASPERSIÓ BAPTISMAL

L’Eucaristia dels diumenges, i en especial dels vuit diumenges del Temps Pasqual, el Missal recomana que s’iniciï, no amb l’acte penitencial normal i el “Senyor, tingueu pietat”, sinó amb l’aspersió, en record del Baptisme.

Amb aquest ritu, no tant renovem les nostres “promeses baptismals”, sinó que demanem a Déu que renovi ell la gràcia amb la qual ens omplí el dia del nostre baptisme, el dia en què vam ser incorporats per primer cop a Crist i a la seva Església.

El gest simbòlic de l’aspersió amb aigua és una bona expressió del desig de purificació que tots necessitem per poder celebrar bé l’Eucaristia. I, sobretot, ens recorda que si som aquí, començant la nostra Eucaristia dominical, és perquè som cristians, poble de batejats. Pecadors, però cristians. Som a casa nostra. I com a poble de batejats, poble de Crist i del seu Esperit, poble de fills de Déu Pare, ens disposem a escoltar la Paraula, a elevar a Déu les nostres pregàries i cants, a intercedir pel món sencer, a oferir un cop més el sacrifici perenne de Crist a la Creu, i a participar del seu Cos i la seva Sang, que ell ens ha volgut donar com aliment per al camí.

Victòria és la nostra fe,
la fe d’un poble de batejats!

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

Grups de Diàleg : Dilluns dia 7 de maig, a les 9 del vespre, a la sala Mn. Vinyeta, penúltima trobada d’aquest curs dels “Grups de Diàleg”. Tema: DELS MANAMENTS A LES BENAURANCES, a càrrec de la Gna. Regina Goberna, monja benedictina del Monestir de Sant Benet de Montserrat.

Curs bíblic : Dimarts dia 8 de maig, a ¾ de 7 de la tarda, a la rectoria. Tema: 2 Co 3.

Itinerari Diocesà de Renovació Cristiana : Les primeres trobades estan programades pels dies 10 (dijous) i 26 (dissabte) de maig. Feu arribar el DÍPTIC informatiu a les persones que els pugui interessar. Recordeu-los que són trobades obertes, de lliure assistència.

Pregària Jove de Pasqua : Divendres dia 11, a les 9 del vespre, a la Cripta de la Basílica de Santa Maria.

Unció dels malalts : Diumenge 13 de maig, durant la missa de les 12 del migdia. Les persones interessades cal que siguin a l’església mitja hora abans. Caldrà haver-s’hi inscrit prèviament  al despatx parroquial o per telèfon (93 892 06 46).

Festa de la Mare de Déu de Fàtima : S’escau el proper diumenge. A les 10 del matí, missa a la seva capella i cant dels goigs.

Primeres Comunions : Durant els mesos de maig i juny, molts nens i nenes de les nostres parròquies fan la Primera Comunió. Preguem per ells : que visquin cada dia més units a Jesús i que els seus pares i familiars sàpiguen ajudar-los a créixer com a cristians.