El Grup Tercer Món de les parròquies de Vilafranca és un grup inspirat en la lluita contra les injustícies de l’anomenat “tercer món”, tant per la manca de les necessitats bàsiques ,com de la seva integritat i dignitat humana.

En quant a Ong pertany a la Delegació de Mans Unides a Vilafranca.
Ens reunim a la rectoria cada primer dimecres de mes a les 20 h, per tal de tirar endavant les col·laboracions amb diferents Ong’s ( Mans Unides, Intermón ) .
Enguany hem treballat pel projecte presentat per Mans Unides adreçat a un barri de Bo, una ciutat de Sierra Leone amb una gran pobresa , per construir una sala taller de formació professional .

Una de les activitats mes importants que porta a terme el grup per tal de col.laborar amb Mans Unides, és l’organització de “El sopar de la fam” en el que algun missioner o voluntari d’Ong ens explica la seva experiència . Després fem el sopar, molt breu, però solidari.També hi ha, el 2n cap de setmana de febrer ,una pregària i una col.lecta per finaçar el projecte que Mans Unides adjudica a la zona de l’arxiprestat de Garraf, Anoia i Penedès.

També es participa en el col·lectiu “Vilafranca Solidària “ promocionat per l’ajuntament de Vilafranca .En aquests dies el Grup Tercer Món ha presentat un projecte a la convocatòria de l’ajuntament d’ajut a la cooperació i el desenvolupament a Guatemala.El projecte va adreçat al foment de la sobirania alimentaria i l’organització de la salut comunitària en comunitats Quechís en el municipi de Raxruhá, de Alta Verapaz.

El grup esta obert a noves incorporacions.
Cal contactar amb Joaquim Masdeu tel 93 890 23 17