Cinquantè aniversari de l’inici del Concili Vaticà II  (i 9)

El proppassat 11 d’octubre va fer 50 anys que s’inicià el Concili Vaticà II, que convocà el Papa Joan XXIII. Per aquest motiu, ens va semblar oportú llegir, els dies de la Novena a Sant Fèlix, alguns fragments de dos dels principals documents conciliars.

Tot seguit podeu llegir el corresponent al novè i darrer dia.

De la Constitució pastoral de l’Església en el Món contemporani del Concili Vaticà II:

«Ignorem el temps de la consumació de la terra i de la humanitat, i no sabem tampoc de quina manera l’univers serà transformat. Certament la figura d’aquest món, deformada pel pecat, passa, però sabem que Déu prepara un nou estatge i una nova terra, on habita la justícia, i que la felicitat omplirà i superarà tots els desigs de pau que neixen en el cor de l’home. Aleshores un cop vençuda la mort, els fills de Déu ressuscitaran en Crist, i allò que fou sembrat en la feblesa i la corrupció serà revestit d’incorruptibilitat; i, tot restant la caritat i els seus fruits, tota la creació, que Déu va fer a causa de l’home, serà alliberada de tota esclavitud.

Els béns de la dignitat humana, de la comunió fraterna i de la llibertat, és a dir, tots aquests béns que són fruit de la natura i del nostre treball, després que els hàgim propagat a la terra, els tornarem a trobar, però nets de tota taca, il·luminats i transfigurats, quan Crist retornarà al Pare “el regne etern i universal: regne de veritat i de vida, regne de santedat i de gràcia, regne de justícia, d’amor i de pau”. El regne ja és present en aquesta terra, en el misteri: però quan el Senyor vindrà, arribarà a la seva perfecció». 

Feliços vosaltres quan us insultaran i us perseguiran

i diran falsament tota mena de mal contra vosaltres,

per causa meva;

alegreu-vos i celebreu-ho

perquè la vostra recompensa és gran en el cel.

CELEBRACIONS I ACTIVITATS 

Missa Familiar destinada a famílies joves amb infants petits. Aquest dissabte dia 3 de novembre, a les 7 de la tarda, a la Parròquia de la Santíssima Trinitat.

Consell d’economia: En reunirà dilluns dia 5, a les 9 del vespre, a la rectoria.

Curs bíblic: El proper dimarts dia 6 de novembre, a ¾ de 7 de la tarda, a la rectoria.

Consell pastoral parroquial: La reunió corresponent a aquest mes serà dijous dia 8, a les 9 del vespre, a la rectoria.

III Trobada d’animadors de la Litúrgia: Dissabte, 17 de novembre, de 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia, a la Casa de l’Església del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat. La ponència, sota el títol “La Litúrgia, lloc d’expressió i de foment de la fe” anirà a càrrec de Mns. Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona. Els convocats són tots els animadors i animadores que fan algún servei relacionat amb fer més vives i participades les celebracions litúrgiques (organistes, animadors dels cants, monitors, lectors, donadors de la Comunió, encarregats de passar a recollir la col·lecta, etc.).

Els interessats que no hàgiu rebut el full d’inscripció directament, podeu passar a recollir-lo per la rectoria. Els qui vulgueu anar en l’autocar que organitzarem, us heu d’inscriure, també a la rectoria.

Trobades “Vine i veuràs” : Les reemprendrem properament. Amb motiu de l’ANY DE LA FE, hi convidem a tots aquells que:

  • es pregunten si és possible creure en Déu en el segle XXI…
  • necessiten trobar-se a si mateixos i cerquen un ambient propici…
  • continuen anant a missa, però els agradaria trobar-hi més sentit i més vida…
  • tenen fe, però també tenen molts dubtes…
  • creuen, però desitgen conèixer més a fons el missatge de l’evangeli…
  • potser passen una mala temporada i voldrien trobar una ajuda…

PROPERES TROBADES:

Dijous dia 22 de novembre i dijous dia 13 de desembre, de 9 a 10 del vespre, a la sala Mn. Vinyeta, a la rectoria de Santa Maria.

Són trobades obertes, de lliure assistència.