2 DE FEBRER 2014

LA PRESENTACIÓ DEL SENYOR (LA CANDELERA)

Quaranta dies després de Nadal, recordem el fet que narra l’evangeli de Lluc (2,22-38); Maria i Josep porten Jesús al temple per complir el que mana la Llei: la purificació de les mares després del part, i la presentació dels fills primogènits al Senyor. Però aquell ritu pren tot un nou significat per les profecies de Simeó i Anna, que proclamen aquell infant com a Messies i llum de les nacions. Les candeles que recorden aquest anunci de Simeó, han fet que aquest dia sigui anomenat també «festa de la Candelera».

De moment, aquell infant de poques setmanes és acollit com a Salvador per dos ancians que simbolitzen el poble humil i pobre que guarda la fe i no perd l’esperança. Tots dos lloen Déu perquè no s’han vist decebuts.

Els pares de Jesús el portaren a Jerusalem per presentar-lo al Senyor.

Presentar un nounat al Temple és una bella manera d’iniciar el camí vital del nadó. Els pares creients saben que aquest nen no és possessió seva. És un encàrrec de confiança del Senyor. En la vida dels cristians Déu es fa present al món. Aquesta presència és motiu de goig per a molts i de gran desencís per a d’altres. Maria serà testimoni d’aquestes contradiccions. Acompanyarà el fill com saben acompanyar els pares: adés aconsellant, adés bo i callant perquè no entenen res, però sempre amatents per donar suport en els moments difícils.

 —————————————————————————————————————–

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

Mans unides

55ª Campanya contra la Fam

El proper cap de setmana celebrarem la campanya d’enguany, que té com a lema: UN MÓN NOU, PROJECTE COMÚ. El projecte d’aquest any dels arxiprestats de Garraf, Vilafranca, Anoia i Piera-Capellades és: Enfortiment de mètodes sostenibles de producció agropecuària en terres de secà, a San Carlos Alzatate (Guatemala). Aquest municipi té els nivells de desnutrició més elevats del departament. Les famílies camperoles tenen parcel·les inferiors a una hectàrea, i produeixen grans bàsics per a la seva subsistència, amb escàs rendiment a causa de la poca qualitat i la degradació de la terra, les males pràctiques agrícoles i l’ús estès de fertilitzants químics.

Guatemala encapçala els països d’Amèrica amb més desnutrició, afectant principalment la població infantil.

Actes programats:

*Divendres 7 de febrer, a les 9 del vespre, al Col·legi Sant Ramon: 30è SOPAR SOLIDARI CONTRA LA FAM. La Sra. Cristina Coma, seglar, que ha treballat a Madagascar un projecte contra la malària, ens parlarà de: “Madagascar, dues realitats”. Inscripcions per al sopar, fins el dia 6, als telèfons 938920245 (Frederic Cuscó) i 938903762 (Maria Rovira).

*Dissabte 8 i diumenge 9 de febrer, a tots els centres de culte: pregària i col·lecta extraordinària per al finançament del projecte.

Curs bíblic: El proper dimarts dia 4 de febrer, a ¾ de 7 de la tarda, a la rectoria. Tema: Gn 3,1-7.

Diumenge dia 9, Sant Jocund: A les 12 del migdia, missa solemne a la Basílica. Acabada la celebració, concert d’orgue i flauta travessera, a càrrec de Berenguer Montserrat i Neus Santesmases, respectivament.

Grups de diàleg: Dilluns dia 10, de 9 a 2/4 d’11 del vespre, a la sala Mn. Vinyeta. “Espiritualitat sense religió”, a càrrec de Raimon Ribera, llicenciat en ciències polítiques i en filosofia i lletres, i professor d’ESADE.