9 DE FEBRER 2014

 LA JOIA DE L’EVANGELI

Aquest és el títol de l’Exhortació apostòlica escrita recentment pel papa Francesc sobre l’anunci de l’Evangeli en el món actual. En transcriurem diversos fragments en successius fulls informatius.

 L’ALEGRIA QUE ES RENOVA I ES COMUNICA

El gran risc del món actual, amb la seva múltiple i aclaparadora oferta de consum, és una tristesa individualista que brota del cor còmode i avar, de la recerca malaltissa de plaers superficials, de la consciència aïllada. Quan la vida interior es tanca en els propis interessos, ja no hi ha espai per als altres, ja no hi entren els pobres, ja no s’hi escolta la veu de Déu, ja no s’hi gaudeix de la dolça joia del seu amor, ja no hi batega l’entusiasme per fer el bé. Els creients també corren aquest risc, cert i permanent. Molts hi cauen i es converteixen en éssers ressentits, queixosos, sense vida. Aquesta no és l’opció d’una vida digna i plena, aquest no és el desig de Déu per a nosaltres, aquesta no és la vida en l’Esperit que brota del cor de Crist ressuscitat.

LA JOIA DE L’EVANGELI omple el cor i la vida sencera dels qui es troben amb Jesús. Els qui es deixen salvar per ell són alliberats del pecat, de la tristesa, del buit interior, de l’aïllament. Amb Jesucrist sempre neix i reneix la joia.

                                                         (La joia de l’evangeli 1 i 2)

——————————————————————————————————————-

  CELEBRACIONS I ACTIVITATS

Mans unides

55ª Campanya contra la Fam

 

Aquest cap de setmana celebrem aquesta campanya, amb el lema: UN MÓN NOU, PROJECTE COMÚ. El projecte d’aquest any dels arxiprestats de Garraf, Vilafranca, Anoia i Piera – Capellades és: Enfortiment de mètodes sostenibles de producció agropecuària en terres de secà, a San Carlos Alzatate (Guatemala).

El nombre de beneficiaris directes  del projecte seran 350 persones, més les seves famílies, en total 1.750.

Els pressupost és de 55.406 €.

Dissabte 8 i diumenge 9 de febrer, a tots els centres de culte: pregària i col·lecta extraordinària per al finançament del projecte.

Diumenge dia 9, Sant Jocund: A les 12 del migdia, missa solemne a la Basílica. Acabada la celebració, concert d’orgue i flauta travessera a càrrec de Berenguer Montserrat i Neus Santesmases, respectivament.

Amb el lema UNA RAJOLA PER A SANT JOCUND, uns devots promouen una campanya econòmica amb l’objectiu de poder col·locar un plafó de ceràmica representant el sant, en una capella lateral de la nau de la Basílica, concretament la primera a mà dreta, entrant per la porta principal.

El preu unitari de cada rajola del plafó és de 50.00 €.

Grups de diàleg: Dilluns dia 10, de 9 a 2/4 d’11 del vespre, a la sala Mn. Vinyeta, conferència a càrrec del vilafranquí Raimon Ribera, sobre el tema “Espiritualitat sense religió”.

Pastoral de la  salut: Dissabte dia 15, a 2/4 de 12 del migdia, celebració de l’Eucaristia al Centre Ricard Fortuny.

Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes: Amb motiu de la festa de la Mare de Déu que es celebra  el dia 11 de febrer, els membres de l’Hospitalitat participaran en la missa de les 12 del migdia, el proper diumenge  dia 16.