16 DE FEBRER 2014

LA JOIA DE L’EVANGELI

Aquest és el títol de  l’Exhortació apostòlica escrita recentment pel papa Francesc sobre l’anunci de l’Evangeli en el món actual. En transcriurem diversos fragments en successius fulls informatius.

 LA DOLÇA JOIA D’EVANGELITZAR (10 i 11)

La proposta és viure en un nivell superior, però no amb menor intensitat: «La vida creix donant-la i s’afebleix en l’aïllament i la comoditat. De fet, els qui més gaudeixen de la vida són els qui  deixen la seguretat de la riba i s’apassionen en la missió de comunicar vida als altres». Quan l’Església convoca a la tasca evangelitzadora, no fa més que indicar als cristians el veritable dinamisme de la realització personal: «Aquí descobrim una altra llei profunda de la realitat: que la vida s’aconsegueix i madura a mesura que la lliurem per donar vida als altres. Això és, en definitiva, la missió». Per consegüent, un evangelitzador no hauria de tenir permanentment cara de funeral. Recobrem i acresquem el fervor, «la dolça i confortadora joia d’evangelitzar, fins i tot quan cal sembrar entre llàgrimes (…). I tant de bo que el món actual –que busca a vegades amb angoixa, a vegades amb esperança- pugui així rebre la Bona Nova, no a través d’evangelitzadors tristos i descoratjats, impacients o ansiosos, sinó a través de ministres de l’Evangeli, la vida dels quals irradia el fervor dels qui han rebut, primerament en ells mateixos, la joia de Crist.

Si bé aquesta missió ens reclama un lliurament generós, seria un error entendre-la com una heroica tasca personal, ja que l’obra és abans que res d’Ell, més enllà del que puguem descobrir i entendre. Jesús és «el primer i el més gran evangelitzador».

 —————————————————————————————————————

 CELEBRACIONS I ACTIVITATS

Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes: El passat dimarts va ser la festa de la Mare de Déu de Lourdes. Les imatges que ens la representen volen acostar-se a la narració que en fa la jove Santa Bernadeta Soubirous en la primera aparició de l’11 de febrer de 1858: «Vaig aixecar el cap mirant la gruta; vaig veure una Senyora vestida de blanc; portava un vestit blanc, un vel blanc, una cintura blava i una rosa groga a cada peu». El santuari de Lourdes s’ha convertit en un centre de fe i de pregària, i un miracle constant d’atenció als malalts.

Amb motiu d’aquesta festa, els membres de l’Hospitalitat de Lourdes de Vilafranca participaran aquest diumenge en la missa de les 12 del migdia.

Curs bíblic: El proper dimarts dia 18 de febrer, a ¾ de 7 de la tarda, a la rectoria. Tema: Gn 3,8-15.

Trobada de Pregària: Havent ja celebrat la primera, amb l’assistència d’una seixantena de persones, celebrarem la segona “Trobada de Pregària” el proper diumenge dia 23 de febrer, a les 6 de la tarda, a la capella del Santíssim de la Parròquia de la Santíssima Trinitat. En aquesta ocasió, i havent celebrat els dies 8 i 9 de febrer la Campanya contra la Fam, pregarem perquè s’acabi la fam en el món, i tothom pugui viure d’acord amb la seva dignitat.

Estadística any 2013: El passat any 2013, a les Parròquies de Vilafranca es celebraren :

  • Baptismes: 109  (l’any 2012, 100).
  • Confirmacions: 25 (l’any 2012, 34).
  • Primeres Comunions: 141 (l’any 2012, 119).
  • Matrimonis: 13 (l’any 2012, 16).
  • Exèquies: 263 (l’any 2012, 253).