16 DE MARÇ DE 2014

LA JOIA DE L’EVANGELI

Aquest és el títol de l’Exhortació apostòlica escrita recentment pel papa Francesc sobre l’anunci de l’Evangeli en el món actual. Us en continuem oferint un resum.

 LA DIMENSIÓ SOCIAL DE L’EVANGELITZACIÓ

“Ningú no pot exigir-nos que releguem la religió a la intimitat secreta de les persones, sense cap influència en la vida social i nacional, sense preocupar-nos per la salut de les institucions de la societat civil, sense opinar sobre els esdeveniments que afecten els ciutadans. Qui pretendria tancar en un temple i fer callar el missatge de sant Francesc d’Assís i de la beata Teresa de Calcuta? Ells no podrien acceptar-ho. Una autèntica fe –que mai no és còmoda ni individualista- sempre implica un profund desig de canviar el món, de transmetre valors, de deixar alguna cosa millor darrere del nostre pas per la terra.

La necessitat de resoldre les causes estructurals de la pobresa no pot esperar, no sols per una exigència pragmàtica d’obtenir resultats i d’ordenar la societat, sinó per guarir d’una malaltia que la torna fràgil i indigna i que només podrà dur-la a noves crisis. Els plans assistencials, que atenen certes urgències, només s’haurien de pensar com respostes passatgeres. Mentre no es resolguin radicalment els problemes dels pobres, renunciant a l’autonomia absoluta dels mercats i de l’especulació financera i atacant les causes estructurals de la desigualtat, no es resoldran els problemes del món i en definitiva cap problema.

La desigualtat és arrel dels mals socials.

———————————————————————————————–

CELEBRACIONS I ACTIVITATS 

Diumenge II de Quaresma

Déu vol que ens anem transfigurant o transformant fins arribar a ser plenament fills, compartint la vida ressuscitada de Jesucrist. Aquesta confiança en el projecte de Déu ens porta a escoltar i a seguir els passos de Jesús. Hi haurà situacions conflictives, sofriment i mort, però aquest camí porta a la resurrecció.

Viacrucis quaresmal: Aquest diumenge serà a la Parròquia de la Santíssima Trinitat, a les 6 de la tarda.

Horari de confessions: Us recordem que, sempre que no hi hagi una causa que ho impedeixi, els dissabtes, de 7 a ¾ de 8 del vespre, atendrem les persones que vulguin celebrar el sagrament del Perdó. La Quaresma és un bon temps per a fer-ho.

Conferència Quaresmal, organitzada pels Grups de diàleg: Dilluns dia 17, de 9 a 2/4 d’11 del vespre, a la sala Mn. Vinyeta. Tema: “El Déu que perdona incondicionalment”, a càrrec del professor Sr. Joaquín Menacho.

Curs bíblic: El proper dimarts dia 18 de març, a la rectoria, a 3/4 de 7 de la tarda. Tema: Gn 3,21-24.

Dimecres dia 19: SANT JOSEP: Horari de misses com els dies feiners. A les 8 del vespre, a Santa Maria: Missa solemne, i cant dels Goigs, que s’estrenaran aquest dia.

Dia del Seminari: El celebrarem el proper diumenge. Pregària per les vocacions i col·lecta a favor del Seminari.

WEB: www.parroquiesdevilafranca.org

Hi trobareu diverses informacions.