4 DE MAIG DE 2014

 TORNEN LES PRIMERES COMUNIONS

Durant els mesos de maig i juny seran molts els nens i nenes que faran la primera comunió. Els acollirem amb goig i pregarem per ells.

En la darrera reunió que vàrem tenir amb els pares, els vàrem llegir una carta que, resumida, transcrivim:

En primer lloc volem felicitar-vos, perquè per a una parròquia o comunitat cristiana és una gran alegria veure que els nens i les nenes s’acosten per primera vegada a rebre l’Eucaristia. Volem felicitar-vos també perquè molts de vosaltres heu fet un esforç notable per a acompanyar els vostres fills a la catequesi i sobretot per a esdevenir també uns bons catequistes per a  ells. No podem felicitar tan cordialment els pares que poc o molt s’han desentès de la catequesi dels seus fills.

També volem dir una paraula sobre el dia de la primera comunió, que heu preparat amb tanta il·lusió, perquè creiem que algunes famílies posaran molt l’accent en els detalls externs (vestits, fotografies i vídeos, regals, àpats costosos… que comporten una exagerada despesa econòmica) quan de fet el que cal, fugint de pressions de tipus social, és que els nens visquin l’Eucaristia dominical amb goig i senzillesa, lluny de tot el que els pugui distreure.

Acompanyar un fill a la primera comunió és un compromís per a continuar-lo acompanyant –almenys de tant en tant o millor cada diumenge- a la missa dominical.

Feu tot el que sigui al vostre abast perquè la vostra família sigui com una “petita Església” on els vostres fills aprenguin a conèixer l’amor de Déu Pare, aprenguin a estimar-se els uns als altres i, a poc a poc, es preparin també per al sagrament de la Confirmació.

 

 ——————————————————————————————————————–

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

L’evangeli d’aquest diumenge el podem llegir com una paràbola de com Jesús acompanya la vida de cada persona i de l’Església. I també de com la comunitat creient ha de ser present enmig de la societat d’avui. Es destaca, en primer lloc, el valor de fer-se company de camí. Immediatament la capacitat d’entrar en diàleg i en especial de saber escoltar.

Celebració de la Santa Unció: Aquest diumenge 4 de maig, a la missa de les 8 del vespre, a Santa Maria, hi haurà la celebració comunitària del sagrament de la santa Unció. Les persones inscrites que desitgen rebre el sagrament hauran de ser a l’església mitja hora abans de començar la celebració.

La Unció dels Malalts no és per als qui es troben inconscients i a punt de morir, i menys encara per als qui ja han mort. La finalitat de la Unció és ajudar a viure cristianament la malaltia i la vellesa.

Grups de diàleg. Dilluns dia 5 de maig, de 9 a 2/4 d’11 del vespre, a la sala Mn. Vinyeta, el Dr. Gaspar Mora presentarà el tema: DESCOBRIR L’ESPERANÇA, EN EL NOU TESTAMENT.

Curs bíblic. El proper dimarts dia 6 de maig, a ¾ de 7 de la tarda, a la rectoria. Tema: Gn 4,9-16.

Presentació del llibre “TRETZE”, on es relaten tretze històries sense sostre. Divendres dia 9 de maig, a les 7 de la tarda, a l’auditori del Vinseum. Hi intervindran Joan Solé Bordes (filòleg), Manel Pousa (el pare Manel), Joan Maria Arenas (autor del llibre) i Paquita Pascual (coordinadora de Càritas Interparroquial Vilafranca). Tots els beneficis del llibre estan destinats al Centre Abraham de Càritas, per a persones en situació de sense llar.