18 DE MAIG DE 2014

 

L’EUCARISTIA FA L’ESGLÉSIA

La celebració de l’Eucaristia és acció de gràcies de Crist i del poble de Déu. Per a tota la comunitat eclesial i per a cadascun dels fidels, és el centre de tota la vida cristiana. Tota la vida cristiana, i totes les altres celebracions de l’Església, procedeixen de l’Eucaristia i ens hi porten.

Jesucrist és qui ens reuneix entorn de l’altar,  ens alimenta amb el seu Cos i la seva Sang, i ens fa un sol Poble.

La comunitat dels fidels cristians reunida en la celebració, presidida pel bisbe o el prevere en nom de Crist, és l’expressió més clara i visible de la unitat dels fidels en el Crist. Tots ells, tant els de la terra com els del cel, són membres d’un sol Cos.

Escoltar la Paraula de Déu, menjar el Cos de Crist i beure la seva Sang ens compromet a viure com Jesús. Sant Joan Crisòstom, al segle IV, recordava: «Has tastat la sang del Senyor i no arribes ni a reconèixer el teu germà. Fins i tot deshonres aquesta taula, si no consideres digne de compartir el teu aliment el qui ha estat considerat digne de participar en aquesta taula. Déu t’ha alliberat de tots els teus pecats i t’hi ha convidat. I tu, ni tan sols aleshores no t’has tornat més misericordiós».

Crist ens surt a l’encontre en totes aquelles persones i circumstàncies que esdevenen al llarg de la nostra vida. En la celebració de l’Eucaristia, Crist mateix es fa realment present entre nosaltres: en el nostre aplec, en la persona que ens presideix, en la seva Paraula proclamada i explicada, i sobretot en el pa i el vi que posem sobre l’altar.

————————————————————————————————————— 

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

 

A l’evangeli d’aquest diumenge escoltem una de les revelacions més profundes sobre la identitat de Jesús. Ell és «el camí, la veritat i la vida» i el qui ens permet d’arribar al Pare. Arribar al Pare és compartir amb Jesús la condició de filles i fills. Jesús pronuncia aquestes paraules durant el darrer sopar amb els deixebles, en un ambient d’intimitat familiar. I, als qui creiem en ell, ens convida a viure en la serenor, la confiança i fent les obres que ell fa.

 TROBADA PASQUAL. Continuant la tradició de molts anys, les parròquies dels arxiprestats de Garraf, Vilafranca, Anoia i Piera – Capellades ens trobem aquest diumenge per celebrar conjuntament la Pasqua, presidits pel nostre Bisbe, enguany sota el lema “HI HA LLOC PER A TOTS”. Aquest any el lloc de la TROBADA és Capellades, i comença a les 6 de la tarda.

Fi de curs de la Catequesi. Dilluns dia 19, a 2/4 de 6 de la tarda, el primer curs. Dimarts dia 20, a la mateixa hora, el segon. Hi són convidats, també, els pares.

Curs bíblic. El proper dimarts dia 20, a ¾ de 7 de la tarda, a la rectoria. Tema: Gn 4,17-24.

Conferència. La Comissió Sant Jocund organitza una conferència sobre el tema “Sant Jocund i Vilafranca”, a càrrec de l’historiador Daniel Sancho París. Serà divendres dia 23, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala Mn. Vinyeta. És un dels actes organitzat amb motiu de la campanya “Una rajola per a Sant Jocund”.

Pastoral de la salut. Dissabte dia 24, a 2/4 de 12 del migdia, al Centre sanitari Ricard Fortuny, celebració de l’Eucaristia.

Campanya de l’Ampolla  2014. S’han entregat 5.263,00 € al Grup Tercer Món de Vilafranca, pel projecte d’enguany de Mans Unides.