1 DE JUNY DE 2014

PERLES DE SAVIESA (II)

Aquestes darreres setmanes del curs, en plena primavera, us oferim un recull de “perles de saviesa”que ens poden ajudar a reflexionar i enfocar la vida més sàviament.

No hi ha res que Déu no sigui capaç de comprendre.

Veig l’amor de Déu en els ulls de l’ésser que estimo. Percebo l’amor de Déu en l’oreig fresc de l’estiu. Escolto l’amor de Déu en el cant d’un ocell.

Renova la teva energia interior. Simplement dedica uns moments cada dia a reflexionar sobre la bellesa i la perfecció del que ha creat Déu.

L’amor té màgia: és l’idioma que parlen els sords; el so que ballen els paralítics; la posta de sol que veuen els cecs.

En els moments en què creus estar sol, que ningú no adverteix la teva presència, que a ningú no li interesses, recorda que Déu et veu. Ell et comprèn i pot millorar la situació.

De tant en tant va bé riure’s d’un mateix.

Si dius quelcom que no hauries d’haver dit, quelcom que en realitat no vas voler dir, algun comentari desagradable, demana perdó de seguida. Com més temps esperis més difícil et serà.

Un sol acte heroic no defineix qui som. El que veritablement compta són els petits fets quotidians.

 —————————————————————————————————————-

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

 L’Ascensió ens diu que la resurrecció de Jesús suposa la seva entrada en la vida de Déu. Hi entra («hi puja») com a primogènit i representant de tota la família humana, de tot l’univers i com a cap de l’Església. Això vol dir que l’Ascensió ens toca de prop, perquè la gran esperança de tothom i de tota la creació és compartir amb Jesús aquesta plenitud de l’amor i la vida de Déu.

Primeres comunions: Cada diumenge dels mesos de maig i juny, a Santa Maria i tres diumenges a l’església de Montserrat (l’Espirall).

Celebració del sagrament de la Confirmació: Aquest dissabte dia 31 de maig, el Sr. Bisbe confirma amb el do de l’Esperit un grup de nois i noies de les nostres parròquies. Preguem per ells perquè visquin ben fondament el goig de ser cristians i sàpiguen ser-ne testimonis.

Pregària comunitària: Aquest diumenge dia 1 de juny tindrem una nova “Trobada de Pregària”. Ens trobarem a les 6 de la tarda, a l’església de la Mare de Déu de Montserrat, a l’Espirall.

Grups de diàleg: La darrera conferència d’aquest curs serà aquest proper dilluns dia 2 de juny, de 9 a 2/4 d’11 del vespre, a la sala Mn. Vinyeta. Tema: “Esperem la resurrecció dels morts”. Conferenciant: Josep Lligadas, teòleg.

Curs bíblic: El proper dimarts, dia 3 de juny, a la rectoria, a 3/4 de 7 de la tarda. Tema: Gn 4,25-26; 5,21-24; 6,1-4.

Conferència: “La basílica de Santa Maria, un projecte inacabat. La Junta d’Obra fins el 1936”, a càrrec de Joan Solé Bordes. Divendres dia 6 de juny, a 2/4 de 7 de la tarda, a la sala Mn. Vinyeta.

Monestir del Carme: A partir del mes de juny, els dies feiners, la missa al Monestir del Carme es celebra a ¼ de 9 del matí.