15 DE JUNY DE 2014

 

LA BASÍLICA DE SANTA MARIA

DECLARADA BÉ D’INTERÈS NACIONAL

Fa uns dies que els mitjans d’informació local es feien ressò  d’aquesta notícia. L’esmentada DECLARACIÓ és el resultat d’una colla de gestions dutes a terme per la Parròquia de Santa Maria juntament amb la Comissió Santa Maria 2020, aconsellats per l’arquitecte que dirigeix les obres de restauració i que ha elaborat el Pla Director.

Feta la sol·licitud al corresponent departament de la Generalitat de Catalunya, els seus responsables varen fer diverses visites a la Basílica amb la finalitat de poder informar sobre la seva idoneïtat. Després de realitzar tot el que se’ns va demanar, que va comportar un determinat cost, VÀREM TORNAR A PRESENTAR LA SOL·LICITUD, amb el recolzament de l’Ajuntament.

Aquesta declaració de BÉ D’INTERÈS NACIONAL és un afegit important per a valorar la Basílica i esperem que sigui beneficiós a l’hora de poder rebre les subvencions necessàries per a anar executant les obres que assenyala el Pla Director de restauració arquitectònica, previstes en diverses etapes i que tenen un pressupost de més de 3 milions d’euros.

La restauració, totalment necessària i cada vegada més urgent, permetrà aturar la progressiva degradació de la BASÍLICA,  donar a conèixer els valors patrimonials de l’edifici i obrir-lo a la societat per a potenciar i millorar el seu ús social i cultural. Ens cal estar a l’espera de possibles subvencions -algunes ja demanades- i de les aportacions d’empreses i particulars.

—————————————————————————————————————-

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

Ens fa bé reflexionar i aprendre de la Trinitat en una època en què ens sedueix la temptació de l’individualisme. La celebració subratlla que és propi de Déu bolcar-se cap enfora i ser misericordiós. Ell és el Déu de l’amor i de la pau que vol comunicar-nos, en la mesura que som capaços de rebre-ho, tot allò que és i té. És el Déu i Pare que vol el bé i la felicitat (la salvació) de tota la família humana.

Festa titular de la Parròquia de la Stma. Trinitat. La celebrem aquest  diumenge. A les 10.00 h Missa solemne i cant dels Goigs que s’estrenaran aquest dia, interpretats per la Coral Cantaires de Pontons i la Coral Tívoli de Vilafranca del Penedès.

Perquè sempre heu estimat tot aquell qui en vós confia: Dels creients sou llum i guia, Santíssima Trinitat.

Curs bíblic. El proper dimarts dia 17 de juny, a la rectoria, a ¾ de 7 de la tarda. Tema: Gn 6,5-12.

Pastoral de la salut. Tota vegada que el quart dimarts serà festa, els voluntaris es reuniran el proper dimarts, a 2/4 de 7 de la tarda, a la rectoria.

Celebració de final de curs dels agents de pastoral. Aquesta celebració serà el proper dijous dia 19 de juny, a partir de les 8 del vespre.

Conferència sobre el Gujerat (Índia). A càrrec del P. Manuel Díaz. Organitzada pel Grup Tercer Món. Dissabte dia 21, a les 6 de la tarda, a la sala Mn. Vinyeta.

Solemnitat del Cos i la Sang de Crist. La celebrarem el diumenge dia 22 de juny. La missa solemne, seguida d’una estona d’adoració a l’Eucaristia, serà a les 8 del vespre, a la Basílica de Santa Maria. Us hi convidem especialment.