5 D’OCTUBRE DE 2014

 ELS DESAFIAMENTS PASTORALS DE LA FAMÍLIA

EN EL CONTEXT DE LA NOVA EVANGELITZACIÓ

Aquest és el tema que tractarà el Sínode extraordinari que es reuneix a Roma, durant el mes d’octubre, convocat pel papa Francesc. És un sínode dividit en dues etapes. La primera vol recollir i aprofundir en la situació de la família a partir de les dades i suggeriments arribats des de tots els episcopats d’arreu del món. I la segona etapa, d’aquí a un any, el 2015, per a arribar a conclusions operatives i a propostes pastorals. No és només per l’amplitud del tema que el papa Francesc ha establert aquest calendari, segurament que també ho és per donar més espai a l’aprofundiment i a la reflexió de les dades rebudes en un tema tan canviant i complex.

L’altra característica especial que ha tingut aquest sínode ha estat, des de bon començament, el mètode de treball seguit des de la convocatòria. Una enquesta àmplia, una mirada a la realitat. És cert que tot sínode proposa una consulta a partir de les línies de treball inicials, però mai com ara no hi havia hagut una demanda tan explícita d’informació i participació adreçada al poble de Déu perquè fes arribar les seves reflexions.

Moltes conferències episcopals ja han fet pública la pròpia síntesi d’aquesta consulta. Per exemple, la Conferència episcopal francesa constata que els textos del magisteri «són normalment llargs i complexos»; apunta que «Jesús té paraules més dures sobre el diner i el seu ús que sobre la sexualitat», i a més, fa notar que, segons la societat civil, l’Església ofereix una imatge negativa de la sexualitat.

 ——————————————————————————–

                          CELEBRACIONS I ACTIVITATS

Catequesi parroquial curs 2014-2015

INICI DE LA CATEQUESI:

Primer curs: Dilluns 6 d’octubre, a 2/4 de 6 de la tarda.

Segon curs:  Dimarts 7 d’octubre, a 2/4 de 6 de la tarda.

Enviament de les catequistes per part del Bisbe Agustí: Aquest diumenge 5 d’octubre, a la tarda, a la Casa de l’Església, de Sant Feliu de Llobregat. A 2/4 de 6: Ponència de Mons. Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona, sobre la carta pastoral del papa Francesc “La Joia de l’Evangeli”. A les 7: celebració de l’Eucaristia, presidida pel Bisbe Agustí.

Diumenge 12 d’octubre, festivitat de la Mare de Déu del Pilar: A les 10 del matí, Missa a l’església de la Mare de Déu del Pilar, de la residència Mare Ràfols, al Molí d’En Rovira.

Misses a l’església de Sant Francesc: A partir del proper dimarts dia 7, els dimarts i els divendres no festius, a 2/4 d’11 del matí, es celebrarà l’Eucaristia a l’església de Sant Francesc.

Curs bíblic: Primer dia de curs. Dimarts dia 7 d’octubre, a ¾ de 7 de la tarda, a la rectoria. Tema: Gn 6,13-22.

Romeria a Montserrat: Les persones interessades a pujar a Montserrat en l’autocar que organitza la Parròquia el diumenge de la Romeria (dia 19 d’octubre), ho han de comunicar a la G. Rosa (telèfon 93 8922495) abans del dijous dia 16.

Santa Maria 2020: Els donatius a benefici de les obres de restauració de la Basílica es poden ingressar al compte del Banco Popular:

ES58 0075 0769 3706 0060 8716

O fer-los arribar a la Parròquia de santa Maria / Comissió Santa Maria 2020.