26 D’OCTUBRE DE 2014

L’ANY JUBILAR TERESIÀ

Enguany s’escau el 500è aniversari del naixement de Santa Teresa de Jesús. Amb motiu d’aquest esdeveniment, som convocats a rebre i viure més intensament el testimoniatge lluminós de la santa d’Àvila. La seva vida i els seus escrits ens parlen avui de grans veritats evangèliques, que necessitem recordar oportunament: la primacia de Déu que se’ns revela i se’ns comunica amorosament en Jesucrist, la fe com resposta d’amistat des del cor humà i en camí, la pregària com a font de saviesa i transformació personal, la comunió fraterna que brolla del mateix amor rebut en Crist, el descobriment de la presència de Déu en allò més quotidià de la vida, fruit de la contemplació de la humanitat de Crist…

A la nostra Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat –escriu el nostre Bisbe- ens fem ressò de les invitacions que rebem aquest Any Teresià de tota la família carmelitana i teresiana, de la Conferència Episcopal Espanyola i del mateix Sant Pare. Entre les iniciatives, els actes i celebracions que enguany es realitzaran destaquem la participació en l’Any Jubilar que el Papa ha considerat oportú declarar.

La participació en el Jubileu és un acte religiós de profunda conversió, que es viu en la celebració litúrgica, la participació sacramental i en la pregària personal.

Els “llocs jubilars” assenyalats a la nostra Diòcesi són:

  • La parròquia de Santa Teresa de Jesús, de Gavà i
  • El Monestir de la Mare de Déu del Carme, de Vilafranca del Penedès.

———————————————————————————————————–

 CELEBRACIONS I ACTIVITATS

 

“Domund. Missioners aquí i avui”. Aquest cap de setmana celebrem, a Vilafranca, el diumenge del Domund. Pregarem per les Missions i destinarem la col·lecta a l’obra missionera de l’Església.

“Gèping, l’aventura de l’esplai”. Aquest dissabte, a 2/4 de 9 del vespre i diumenge, a les 6 de la tarda, al teatre municipal de Cal Bolet de Vilafranca, un bon grup de monitors i ex-monitors del nostre Esplai parroquial, representaran un muntatge teatral i musical que han preparat com a cloenda dels actes del 30è aniversari del GEP. És una bona proposta per a conèixer el món de l’esplai a Vilafranca. Es poden demanar entrades anticipades a www.gepvilafranca.cat o parlant amb Mn. Agustí.

Pastoral de la salut. Dimarts dia 28 d’octubre, a ¾ de 7 de la tarda, reunió del voluntariat de la Pastoral de la salut, a la rectoria.

Festivitat de Tots Sants i Commemoració dels fidels difunts. Celebrarem Tots Sants el proper dissabte. L’horari de misses serà l’habitual dels diumenges. L’endemà recordarem tots els fidels difunts. A les 5 de la tarda hi haurà una pregària a la capella del Cementiri.

“Missa Jove”. El proper dissabte dia 1 de novembre, festivitat de Tots Sants, a les 8 del vespre, reemprendrem les anomenades “Missa Jove”, adreçades principalment als nens i nenes de la Catequesi, als qui ja han fet la primera comunió, i als adolescents.

XX Jornades de Formació i Animació Pastoral. Seran del 3 al 6 de novembre, de 2/4 de 10 a 11 del vespre, a la sala Mn. Vinyeta. El tema general serà “10 ANYS DE LA NOVA DIÒCESI, UNA ESGLÉSIA EN MARXA”. En el proper full presentarem el programa. Reserveu-vos els dies.