11 DE GENER DE 2015

ANUNCI DE LES FESTES DE L’ANY

La glòria del Senyor s’ha manifestat a Betlem i es continuarà manifestant entre nosaltres, fins al dia del seu retorn gloriós.

Per això, així com ens hem alegrat en aquestes festes del Nadal de nostre Senyor Jesucrist, ens alegrarem també en la gran celebració pasqual de la Resurrecció del nostre Salvador.

Així, doncs, tinguem present que aquest any l’exercitació de la Quaresma que ens prepara per a les festes pasquals començarà el dia 18 de febrer, dimecres de cendra, i del 3 al 5 d’abril celebrarem amb fe el Tridu Pasqual de la mort, sepultura i resurrecció del Senyor Jesús.

EL DIA 5 D’ABRIL SERÀ LA PASQUA, la festa més gran de l’any.

I al cap de cinquanta dies, com a culminació de la cinquantena pasqual, el diumenge 24 de maig celebrarem la solemnitat de la Pentecosta, el do que Jesús ressuscitat fa a la seva Església: el seu Esperit Sant.

Cada diumenge ens reunirem per celebrar l’Eucaristia, commemorant la resurrecció del Senyor, i venerarem també la memòria de la Mare de Déu en les seves festes, i la de tants germans sants i santes que ens acompanyen en el nostre camí.

Tots els dies són sants i bons per als qui estan en gràcia de Déu.

I ja al final de l’any, el dia 27 de novembre, iniciarem un nou any litúrgic amb la celebració del diumenge primer de l’Advent de nostre Senyor Jesucrist.

A ell tot honor i tota glòria pels segles dels segles. Amén.

 —————————————————————————————————————— 

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

El Baptisme del Senyor: Després d’Epifania, l’evangeli presenta Jesús adult. Més ben dit, el Pare presenta el seu Fill estimat. L’evangeli ens anirà dient que Jesús viu amb plena consciència de la seva identitat de Fill i de ser incondicionalment estimat. En aquesta estimació hi ha la «complaença» o l’alegria profunda dels qui estimen. És la presència de l’Esperit qui dóna a Jesús la certesa de la seva identitat i missió.

Cada celebració dominical convida i motiva a seguir Jesús. Ho recorden les lectures que acompanyen l’evangeli d’avui. Hem nascut de Déu i som convidats a estimar tant el Pare com els seus fills (segona lectura). Ens crida a acostar-nos a Ell, que és la font de la vida plena, a escoltar i deixar que la seva paraula entri dins nostre com la pluja o la neu que amaren la terra (primera lectura).

Setmana de pregària per la unitat dels cristians: Com cada any la celebrarem del 18 al 25 de gener.

Pregarem per aquesta intenció en les Eucaristies de cada dia, principalment en les del cap de setmana (dissabte, 17 i diumenge, 18). Ho farem, també, en la TROBADA DE PREGÀRIA del diumenge dia 18.

Aquesta  pregària comunitària serà a les 6 de la tarda, a la capella del Santíssim de la Basílica de Santa Maria.

Benedicció d’animals, amb motiu de la festa de sant Antoni Abat: El diumenge dia 18, a la 1 del migdia, a la rambla Sant Francesc.

Jornades de Formació per a Catequistes: Dilluns 19 i 26 de gener de 2015, de 2/4 de 9 a 10 del vespre, a la sala parroquial Mn. Joan Vinyeta. Tema: “PER EDUCAR CAL MOTIVAR”. Professor: Sr. Esteve Pujol i Pons.

Aplec de Sant Pau: Celebrarem aquest tradicional APLEC el diumenge dia 25 de gener de 2015. A les 11 del matí hi haurà la celebració de l’Eucaristia, i fins a les 2 del migdia es faran diverses activitats de caràcter lúdic.

SANT RAIMON DE PENYAFORT

El proppassat dimecres dia 7 de gener vàrem celebrar la festa d’un dels compatrons de Vilafranca del Penedès, sant Raimon de Penyafort. L’invoquem amb la lletra dels Goigs: Sant Ramon, claror divina, de Penyafort llum ardent, Vilafranca a vós s’inclina, confiada i reverent.