La Comissió Santa Maria 2020 anuncia la celebració d’un concert extraordinari a benefici de les obres de rehabilitació de la Basílica de Santa Maria de Vilafranca, pel dia 31 de maig.

Es tracta de la Passió segons Sant Joan, de J.S. Bach, composició que, juntament amb la Passió segons Sant Mateu del mateix autor, mereixen el tractament d’obres mestres del repertori simfònico-coral de tots els temps i són creacions musicals d’audició imprescindible.

Els intèrprets seran l’Orquestra Barroca Catalana, formació especialitzada en música del període barroc, un grup de solistes vocals de primera línia, encapçalats pel tenor Josep Pizarro, del Collegium Vocale de Gant, en el paper d’evangelista, i la part coral serà a càrrec de la Polifònica de Vilafranca, entitat coorganitzadora de l’acte juntament amb l’esmentada Comissió. Dirigirà l’obra el titular de la Polifònica, David Hernàndez Urpí.

El concert tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria el diumenge 31 de maig, a les set de la tarda. Properament s’informarà dels diferents punts de venda per adquirir les entrades. La Comissió Santa Maria 2020  fa una crida a totes les persones amants del nostre patrimoni arquitectònic i de la música,  a assistir a aquest acte  extraordinari, i col·laborar així a la segona fase de les obres, que contemplen la reparació de la teulada de la Basílica i la restauració de la portalada romànica.