24 DE MAIG DE 2015

MEMÒRIA DE LA CONFIRMACIÓ

El sagrament de la CONFIRMACIÓ és, per a cada batejat, la seva Pentecosta particular. Aquest dia li és donat, en nom de Crist Jesús, l’Esperit Sant, perquè l’ompli de força i de llum i de foc, i faci de cada cristià, en unió amb la comunitat cristiana, un testimoni valent de Jesucrist enmig del món.

El dia de Pentecosta, i seguint el costum que va introduir Joan Pau II al Vaticà, es pot fer una senzilla memòria de la Confirmació, tal com a la nit pasqual vam fer la renovació del Baptisme. Per demanar que l’Esperit Sant ens torni a omplir a cadascú, i a tota la comunitat, del seu foc, de la seva força, de la seva gràcia.

Esperit Sant, força primordial de l’univers, poder santificador de l’Església, revifeu en nosaltres els dons del Baptisme i de la Confirmació.

Esperit de vida, alè d’amor, energia que va brollar de la Pasqua de Jesucrist, enfortiu en el cor dels vostres fidels el compromís de viure com a poble cristià, poble de sacerdots i testimonis, poble que Déu s’ha escollit.

Esperit enviat pel Pare i el Fill, que vau davallar sobre la Verge Maria i sobre tota la comunitat de Jerusalem el dia de Pentecosta. Animeu i fecundeu novament l’Església amb la força dels vostres sants dons, perquè sigui eficaç evangelitzadora en aquest món que tant necessita la vostra llum, el vostre foc i la vostra pau.

 Esperit de Pentecosta,

Vent poderós,

renova’ns amb el teu alè!

 ————————————————————————————————————-

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

Celebració del sagrament de la Confirmació. Aquest dissabte, festa de la Pentecosta, un grup d’adolescents i joves de les nostres parròquies de Vilafranca, rebran el sagrament de la Confirmació. Serà durant la missa de les 8 del vespre.

Demanem a Déu que faci davallar el seu Esperit Sant damunt d’aquests que prengué per fills seus, quan van renéixer per a la vida eterna en el baptisme, i que el mateix Esperit els confirmi amb l’abundor dels seus dons i, amb la seva unció, els configuri a l’Ungit, que és el Crist, Fill de Déu.

Pastoral de la Salut. Reunió del voluntariat, el proper dimarts dia 26, a ¾ de 7 de la tarda, a la rectoria. I celebració de l’Eucaristia al centre sociosanitari Ricard Fortuny, dissabte dia 30, a 2/4 de 12 del migdia.

Cloenda del 125è aniversari del Col·legi de Sant Ramon de Penyafort. Celebració de l’Eucaristia, presidida pel Bisbe Agustí, el proper dissabte dia 30 de maig, a les 8 del vespre, a la basílica de Santa Maria.

Solemnitat de la Santíssima Trinitat. El proper diumenge, dia 31 de maig, celebrarem aquesta festa, titular d’una de les parròquies de Vilafranca. Com cada diumenge, la celebració de l’Eucaristia serà a les 10 del matí.

Enguany també s’hi celebrarà la MISSA VESPERTINA DEL DIUMENGE, que habitualment se celebra a la Basílica de Santa Maria.

Audició de la PASSIÓ SEGONS SANT JOAN de J.S. Bach.

A benefici de les obres de restauració de la Basílica.

Diumenge 31 de maig, a les 7 de la tarda, a la Basílica de Santa Maria, a càrrec de la Polifònica de Vilafranca i l’Orquestra Barroca Catalana.

Venda d’entrades a diversos comerços, a la sagristia i al despatx parroquial. Places limitades.