Catalonia Sacra organitza per aquest diumenge la seva primera descoberta a peu. Sota el títol «A peu per les esglésies de Pontons», l’itinerari que estarà guiat transcorrerà al llarg de 7,5 quilòmetres per conèixer i saber de tres esglésies d’aquest municipi de la comarca: Sant Joan de la Muntanya, Sant Salvador de la Balma i Santa Magdalena de Pontons. Aquest recorregut guiat per esglésies del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat recorrerà esglésies del terme de Pontons, un dels més grans i muntanyencs de la comarca. Les inscripcions per aquesta ruta es poden fer al correu electrònic reserves@cataloniasacra.cat o al telèfon 693 720 202 i es recomana als participants portar calçat preparat per caminar i aigua per hidratar-se en el recorregut. La sortida serà a les nou del matí de Pontons i el temps total amb les visites incloses serà de 4 hores.

La ruta, que serà guiada per Joan Carles Acedo, farà parada a l’església romànica de Sant Joan de la muntanya, antiga capella del castell de Pontons i parròquia del terme; a l’església de Santa Magdalena, la nova parròquia creada en el moment que els vilatans del castell es van agrupant al costat de la ribera dreta de la riera; i la capella de Sant Salvador de la Balma, una església gòtica que aprofita una cavitat del congost de la riera.

Catalonia Sacra és una iniciativa dels bisbats amb seu a Catalunya. El seu propòsit és donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i artístic vinculat a l’Església Catòlica, i ajudar a la seva visita. Aquest patrimoni, que representa una altíssima proporció de la riquesa patrimonial del territori, és el resultat de 2000 anys de vinculació entre el cristianisme, la cultura, la identitat i l’espiritualitat del país.

Descarregar (PDF, 1.33MB)