27 DE SETEMBRE DE 2015

CARTA ENCÍCLICA “LLOAT SIGUEU”

Amb data 24 de maig, Solemnitat de la Pentecosta, el papa Francesc donà a conèixer la seva carta encíclica “Laudato Si” (Lloat sigueu) sobre la cura de la casa de tots. En aquest i en el proper full informatiu us presentarem les “10 IDEES CLAU QUE ENS APROPEN A LA NOVA ENCÍCLICA” escrites per Fr. Lluc Torcal, prior de Poblet i físic.  

  1. L’encíclica representa un nou element de la doctrina social de l’Església i, per tant, el seu contingut s’ha d’integrar dins el Magisteri de l’Església i no es pot qualificar d’opinió o de concessió a les modes del temps.
  2. Com a part de la doctrina social de l’Església que és, l’encíclica no tracta simplement del problema ecològic i ambiental des d’una perspectiva teorètica, sinó que es mira clarament l’acció a través d’un procés de conversió ecològica integral.
  3. Aquest procés de conversió obre el cor a una mirada contemplativa capaç de lloar Déu per les seves obres i treballar per a la guarició de la nostra casa comuna, el nostre planeta.
  4. L’encíclica analitza detalladament tots els vectors ambientals, la situació en què es troben, les causes que han conduït a la situació actual i algunes de les reaccions que aquestes situacions comporten.
  5. En fer aquesta anàlisi detallada el papa assumeix com a propi el coneixement que la ciència del nostre temps ha assolit de l’estat del planeta. Fent això, el papa està dient que el diàleg de la religió amb la ciència no sols és necessari sinó que pot també convertir-se en font de coneixement de Déu i de la seva creació: el llibre de la naturalesa té en la ciència un intèrpret legítim.

——————————————————————————————————————–

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

Nota dels bisbes de Catalunya davant les eleccions al Parlament

Aquest diumenge dia 27 de setembre, els catalans som convocats a les urnes. Per aquest motiu el nostres bisbes han escrit una nota, en la qual podem llegir: « Recordem el deure de tots els ciutadans a participar activament en les eleccions com una manera d’exercir la pròpia responsabilitat en la recerca del bé comú, i encara més en un moment crucial com el que estem vivint, que pot tenir conseqüències de llarga durada.»

CONCERT DE L’ESCOLANIA DE MONTSERRAT a benefici de les obres de restauració de la Basílica de Santa Maria

Divendres dia 2 d’octubre de 2015, a les 9 del vespre, a la Basílica de Santa Maria.

Es poden adquirir entrades (aportació 15 euros) a diversos establiments, i al despatx parroquial.

Vè CENTENARI DEL NAIXEMENT DE SANTA TERESA

Dissabte dia 3 d’octubre de 2015, a les 5 de la tarda, al Monestir de la Mare de Déu del Carme (Clausura).

Conferència a càrrec del P. Agustí Borrell, carmelita descalç. Tema: “La vida i el missatge de Teresa de Jesús”. Acabarà la trobada amb el Cant de les Vespres i els Goigs de la Santa.

AUDICIÓ DE CANT GREGORIÀ amb motiu de la IV Trobada de grups de cant gregorià de Catalunya

Diumenge dia 4 d’octubre de 2015, a les 6 de la tarda, a la Basílica de Santa Maria. Integrants dels diversos grups participaran en la Missa de les 12.