18 D’OCTUBRE DE 2015

LXXXIX ROMERIA A MONTSERRAT

Aquests dies – del 16 al 19 d’octubre- té lloc l’anyal Romeria a Montserrat, de les Parròquies de Vilafranca. Molts vilafranquins i vilafranquines, i algunes persones de la Comarca, estant gaudint d’uns dies d’estada a Montserrat.

Aquests dies de Romeria, d’acord amb el lema que el Santuari de Montserrat proposa aquest any “Tots quedaren plens de l’Esperit Sant”, recordarem que Maria, plena de l’Esperit Sant, entrà a casa d’Elisabet com a signe missioner d’esperança i d’alegria i la recordarem, també, vora la creu de Jesús, on Ell ens la donà com a Mare.

Aquests dies contemplarem i venerarem la figura de la Mare de Déu dins la nostra casa comuna que és l’Església on, en la pregària i en la vida de comunitat, sota l’esguard de Maria, som omplerts sempre de nou de l’Esperit Sant.

Contemplar i venerar la figura de la Mare de Déu dins l’Església convida a aprendre d’ella a ser comunitat que prega: aquesta és una de les notes essencials de la comunitat cristiana apuntada ja en els Actes dels Apòstols (cf. 2,42).

Pujant a Montserrat, a la casa de la Mare de Déu, tots els romeus som convidats a creuar el llindar de la contemplació de la Paraula amb un cor ben disposat per reviure la força i la tendresa de l’Esperit Sant que, en omplir-nos de nou de la seva gràcia, ens impulsa a l’evangelització joiosa del Regne de Déu, per mitjà de la caritat i de la lloança.

Desitgem a tots els romeus una bona i profitosa estada a Montserrat.

——————————————————————————————————————–

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

XXI Jornades de Formació i Animació Pastoral

del 19 al 22 d’octubre de 2015

de 2/4 de 10 a les 11 del vespre

a la sala Mn. Vinyeta

PER UNA FE MÉS VIVA…

Dilluns 19 d’octubre : SANTA TERESA DE JESÚS, UN MISSATGE PER AL NOSTRE TEMPS, per Viqui Molins, religiosa teresiana.

Dimarts 20 d’octubre: L’ANY DE LA MISERICÒRDIA. IMATGES MISERICORDIOSES A LA BÍBLIA, per Javier Velasco, biblista.

Dimecres 21 d’octubre : FA 50 ANYS ACABAVA EL CONCILI VATICÀ II. DE PAU VI AL PAPA FRANCESC, per Bernabé Dalmau, monjo.

Dijous 22 d’octubre: L’ESGLÉSIA CATÒLICA, MOMENT ACTUAL. MISSATGES DEL PAPA FRANCESC A L’ESGLÉSIA I AL MÓN, per Francesc Romeu, prevere i periodista.

Missa a l’església de Sant Francesc: A partir del proper dimarts dia 20 d’octubre, tornarem a celebrar la Missa a l’església de Sant Francesc. Com l’any passat, serà els dimarts i divendres, no festius, a 2/4 d’11 del matí.

Curs bíblic: El proper dimarts dia 20 d’octubre, a la rectoria, a ¾ de 7 de la tarda. Tema: Lc 10,25-37. Lectio divina (p.103). El Bon samarità. Pagola 21 (p.157). Amor compassiu.

Catequesi de Confirmació. VOLS CONFIRMAR LA TEVA FE? Es poden inscriure els nois i noies que fan 3r d’ESO o més. Les inscripcions es fan els dilluns, dimecres i divendres, a l’hora del despatx parroquial (de 7 a 9 del vespre). Fins el 23 d’octubre.

DOMUND 2015 : A Vilafranca, el celebrarem el proper cap de setmana. Pregarem per les Missions i farem ofrena dels nostres donatius.