4 D’OCTUBRE DE 2015

CARTA ENCÍCLICA “LLOAT SIGUEU”  (II)

La setmana passada us vàrem presentar la primera part d’un article titulat “10 IDEES CLAU QUE ENS APROPEN A LA NOVA ENCÍCLICA” escrites per Fr. Lluc Torcal, prior de Poblet. Tot seguit us transcrivim la segona part. 

  1. Aquesta mirada es completa amb la llum que ve de la fe: l’univers és un misteri que invita a descobrir un missatge d’harmonia universal que evoca un misteri més profund de comunió i destinació comuna.
  2. Les raons profundes del desastre ecològic que vivim no poden sinó trobar-se en la violència que hi ha en el cor de l’home i que, preocupant-se només pels propis interessos egoistes, l’encega fins el punt de posar en perill no sols la biodiversitat del planeta sinó sobretot la seva mateixa supervivència com a espècie.
  3. La resposta a la crisi ecològica global passa per la conversió a una ecologia integral, és a dir, una transformació envers tot allò que és comú i que com a tal només amb la integració del que és comú pot començar a resoldre’s. Aquesta ecologia integral ha d’incloure en si mateixa les dimensions ambientals, evidentment, però també les econòmiques, socials, culturals, de la vida quotidiana… sempre amb vista a obrar pel bé comú, l’única font capaç d’assolir una justícia vertadera i perdurable.
  4. El Papa proposa una sèrie valenta de línies d’acció que impliquen tots els agents i elements que configuren les societats humanes, entre elles també les religions.
  5. L’esperança de la humanitat rau en la seva capacitat de convertir-se i deixar-se educar per engendrar una mirada nova envers la casa comuna on habitem que creï una espiritualitat nova, trinitària, forjadora de goig i de pau, que gestioni els recursos naturals tot contemplant-los.

——————————————————————————————————————

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

Inici de la Catequesi curs 2015 – 2016 : Aquests dies, i després d’un període d’inscripcions, iniciarem els diversos cursos de Catequesi:

  • DIVER-CAT (per a nens i nenes que ja han fet la primera Comunió): Aquest dissabte, dia 3 d’octubre, a les 7 de la tarda.
  • PRIMER CURS: Dilluns, dia 5 d’octubre, a 2/4 de 6 de la tarda.
  • SEGON CURS: Dimarts, dia 6 d’0ctubre, a 2/4 de 6 de la tarda.

També comencem els CURSOS DE CATEQUESI D’ADULTS:

  • CURS BÍBLIC: El proper dimarts, dia 6 d’octubre. A ¾ de 7 de la tarda, a la rectoria. Tema: Lc 10, 25-37. Estudi p. 91. El Bon samarità. Pagola 21 (p. 157) Amor compassiu.

Consell pastoral parroquial: Tindrem la primera reunió d’aquest curs 2015 – 2016, el dijous dia 8 d’octubre, a les 9 del vespre, a la rectoria.

Festa de la Mare de Déu del Pilar: Com cada any la celebrarem el dia 12 d’aquest mes d’octubre. Aquest dia hi haurà Missa solemne a l’església de la Mare de Déu del Pilar, de la Residència Mare Ràfols, al Molí d’en Rovira, a 2/4 d’11 del matí.

LXXXIX Romeria a Montserrat: Està programada pels dies 16, 17, 18 i 19 d’aquest mes, sota el lema: TOTS QUEDAREN PLENS DE L’ESPERIT SANT.

Com cada any, s’organitza un autocar pel diumenge dia 18, dia en què la Romeria assisteix a la Missa conventual i fa l’ofrena a la Mare de Déu. També, acabada la missa, està prevista l’audiència amb el P. Abat.

Les persones interessades, cal que es posin en contacte amb la Gna. Rosa. Poden telefonar al 93 892 24 95 o passar per l’església de la Mare de Déu de Montserrat, al barri de l’Espirall.