11 D’OCTUBRE DE 2015

CONCERT DE L’ESCOLANIA DE MONTSERRAT

El proppassat divendres dia 2 d’octubre tingué lloc a la Basílica de Santa Maria un extraordinari concert de l’Escolania de Montserrat, a benefici de les obres de restauració. A l’inici es llegí aquesta salutació:

“Bona nit! Aquesta Basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès està acollint aquest any 2015, any que la nostra vila ha estat nomenada Capital de la Cultura Catalana, diversos actes culturals –sobretot musicals- i vàries mostres artístiques. Aquesta nit, sumant-nos a aquesta efemèride, ens plau tenir entre nosaltres L’ESCOLANIA DE MONTSERRAT, una de les escoles de música més antigues d’Europa que, des dels seus inicis, té com a finalitat principal la participació en el culte del Santuari montserratí. És també funció de l’Escolania la difusió de la música sacra, tant d’autors propis (Escola Montserratina) com de compositors internacionals. Actualment l’Escolania està formada per 53 nois, de 9 a 14 anys. Entre ells n’hi ha 4 de penedesencs, i entre aquests 1 de vilafranquí: en Miquel Leiva Ricart.

Pel Miquel, aquest és el seu primer concert, fora de Montserrat: ens plau moltíssim que s’estreni precisament aquí, a casa seva, a Vilafranca del Penedès.

El Concert que tot seguit ens oferirà l’Escolania és, com saben, a benefici de la restauració d’aquesta Basílica. Ha estat organitzat per la Fundació Pinnae i la Comissió Santa Maria 2020, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca.

I no vull acabar aquestes paraules de salutació sense agrair-los la seva assistència: som 700 persones les qui aquesta nit omplim la Basílica! Gràcies per la seva assistència i la seva aportació econòmica. Gràcies a les persones que sense poder ser ara, aquí, han fet arribar el seu donatiu (fila 0). Gràcies als comerços que han venut entrades. Gràcies als membres de la Comissió 2020. Gràcies a la Fundació Pinnae. Gràcies a tots els qui han col·laborat a fer possible aquest concert extraordinari. MOLTES GRÀCIES A TOTS!

——————————————————————————————————————

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

Festa de la Mare de Déu del Remei: Avui, segon diumenge d’octubre, celebrem la Festa de la Mare de Déu del Remei, venerada a la parròquia de la Stma. Trinitat. A les 10 del matí, Missa Solemne i veneració de la santa imatge, obra de l’escultor Rafel Solanic, i cant de la pregària a la Verge del Remei, lletra d’Esteve Sunyol i música de Lluís Millet.

Festa de la Mare de Déu del Pilar: Com cada any la celebrarem el dia 12 d’aquest mes d’octubre. Aquest dia hi haurà Missa solemne a l’església de la Mare de Déu del Pilar, de la Residència Mare Ràfols, al Molí d’en Rovira, a 2/4 d’11 del matí.

Catequesi d’Adults. Grup Vaticà II: Tindrem la primera reunió del nou curs, el proper dimarts dia 13, a les 9 del vespre, a la rectoria.

LXXXIX Romeria a Montserrat: Està programada pel proper cap de setmana, exactament pels dies 16, 17, 18 i 19 d’aquest mes, sota el lema : TOTS QUEDAREN PLENS DE L’ESPERIT SANT.

Com cada any, s’organitza un autocar pel diumenge dia 18, dia en què la Romeria assisteix a la Missa conventual i fa l’ofrena a la Mare de Déu. També, acabada la missa, està prevista l’audiència amb el P. Abat.

Les persones interessades, cal que es posin en contacte amb la Gna. Rosa. Poden telefonar al 93 892 24 95 o passar per l’església de la Mare de Déu de Montserrat, al barri de l’Espirall.

Per no coincidir amb la Romeria, a Vilafranca celebrarem el DOMUND el cap de setmana següent (dissabte dia 24 i diumenge dia 25 d’octubre).

 XXI Jornades de Formació i Animació Pastoral: Es celebraran del 19 (dilluns) al 23 (dijous) d’octubre, de 2/4 de 10 a 11 del vespre, a la sala parroquial Mn. Vinyeta. El lema de les Jornades d’enguany és : “PER UNA FE MÉS VIVA…”. Reserveu-vos aquests dies.

Missa a l’església de Sant Francesc: A partir del dimarts dia 20 d’octubre, tornarem a celebrar la Missa a l’església de Sant Francesc. Com l’any passat, la celebrarem els dimarts i divendres, no festius, a 2/4 d’11 del matí.

Peregrinació a Àvila i Fàtima: Una trentena de persones hi participaran.

Serà del 22 al 29 d’octubre. Els desitgem un bon viatge.