25 D’OCTUBRE DE 2015

DOMUND 2015

MISSIONERS DE LA MISERICÒRDIA

Dins, encara, de l’Any de la Vida Consagrada, el papa Francesc ens presenta Santa Teresa de l’Infant Jesús com a patrona de LES MISSIONS, pel seu zel per la pregària, dins el seu monestir. La pregària dels religiosos és font de riquesa per l’esperit missioner.

El papa ens diu que seguir el Crist ens converteix necessàriament en missioners. I fa una crida, especialment als joves i als laics, per tal que esdevinguin testimonis valents de la seva fe i no es deixin prendre el somni d’una total entrega als més desfavorits i a aquells que encara no coneixen el missatge cristià.

Cal respectar el tarannà, les cultures i els valors dels més petits, pobres, indefensos, oblidats, refugiats, sense oblidar que és a ells a qui va adreçat expressament el missatge de l’Evangeli.

L’Obra Missionera de l’Església, EL DOMUND, té un horitzó universal, per això es necessiten tots els carismes de la vida consagrada i de la vida laïcal. Ningú, com diu Sant Pau, no pot deixar d’anunciar l’Evangeli. Cap deixeble de Jesús no pot deixar de comunicar la Bona Nova.

                                                                       Grup Tercer Món

Aquest dissabte i diumenge, dies 24 i 25 d’octubre, pregarem per les Missions i destinarem la col·lecta de totes les misses a l’Obra Missionera de l’Església, recordant especialment aquest any els cristians que, en molts llocs del món, són perseguits per causa de la seva fe.

——————————————————————————————————————-

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

Missa a l’església de Sant Francesc: Des del passat dimarts dia 20 d’octubre, es torna a celebrar la missa a l’església de Sant Francesc. Com l’any passat, la celebrem els dimarts i els divendres, no festius, a 2/4 d’11 del matí.

Missa al centre sòcio-sanitari Ricard Fortuny: La propera celebració serà dissabte dia 31 d’octubre, a 2/4 de 12 del matí.

Nou horari de misses al Monestir de la Mare de Déu del Carme: Des del començament d’aquest mes d’octubre, l’horari de misses, a la capella del Monestir del Carme és el següent: Dies feiners (de dilluns a dissabte) a ¼ de 9 del matí, i diumenges i festius a 2/4 de 7 de la tarda.

Peregrinació a Àvila i Fàtima: Des del passat dijous dia 22  i fins el dia 29, una trentena de persones participen en el Pelegrinatge a Àvila i Fàtima, organitzat amb motiu de la celebració del V Centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús.

A Àvila visitaran la Catedral, i els convents de l’Encarnació, de Sant Josep i de Santa Teresa, llocs, tots ells relacionats amb la Santa.  Des d’Àvila aniran a Salamanca, passant per Alba de Tormes, llocs que formen part de la Ruta Teresiana.

A partir del dia 26 visitaran Fàtima, que és un dels centres de peregrinació mariana més importants d’Europa, per les aparicions de la Verge. A més de Fàtima, aprofitant que seran a Portugal, visitaran la seva capital, Lisboa, ciutat que sobresurt en art, història i bellesa molt peculiar.

Solemnitat de Tots Sants i Commemoració de tots els fidels difunts:

  • Diumenge dia 1 de novembre: TOTS SANTS. L’horari de misses serà com cada cap de setmana.
  • Dilluns dia 2 de novembre: FIDELS DIFUNTS. L’horari de misses serà l’habitual dels dies feiners.

La Pregària comunitària al Cementiri serà dilluns dia 2, a les 5 de la tarda.