6 DE DESEMBRE DE 2015

MARIA EN EL CAMÍ DE L’ADVENT

La festa de la IMMACULADA CONCEPCIÓ que celebrem cada any el dia 8 de desembre ve a ser una parada enmig de l’Advent, una parada per ajudar-nos a la contemplació: volem contemplar MARIA, «la plena de gràcia».

El papa Benet XVI deia que «plena de gràcia» és el nom millor que es podia oferir a Maria. Perquè no parlem d’una dona «agraciada», o «afavorida». Ni es tracta d’una dona amb una «sensibilitat especial», sinó que estem davant el misteri de la salvació de Déu que entra en el cor de la història i no pas d’una forma simbòlica o representativa… sinó encarnant-se en una dona.

El «sí» de Maria és sinònim d’obediència plena i absoluta. El pecat, en canvi, és sinònim de revolta, de supèrbia, de rebel·lió, d’enfrontament, de resistència a Déu… Maria no va conèixer el pecat, ella és «la plena de gràcia».

Déu escollí Maria i la preservà del pecat, no pas com un privilegi per a ella, sinó perquè complís una missió a favor de tots els homes: ser la mare de Jesús (que ens pertany a tots els homes); servir-nos Jesucrist que és la Paraula de salvació i el fonament de la nostra esperança, perquè la Paraula de Déu, ben encarnada, pogués ser escoltada pels homes.

Santa Maria, Mare de Déu, pregueu per nosaltres!

______________________________________________________________________

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

Temps d’Advent. Dies feiners: ¼ de 9 del matí, pregària de Laudes i Eucaristia a la Parròquia de la Stma. Trinitat. Dimarts i divendres, a 2/4 d’11, Eucaristia a l’església de Sant Francesc. De dimarts a divendres, a les 8 del vespre, pregària de Vespres i Eucaristia a la Basílica de Santa Maria. Els dimarts, a les 8 del vespre, Eucaristia a l’església de la Mare de Déu de Montserrat. Els dies festius: Horari habitual de misses.

Pregària comunitària. Aquest diumenge dia 6 reemprendrem les trobades mensuals de pregària. Serà a les 7 de la tarda , a la capella del Santíssim de la Basílica. Girarà entorn de l’ANY SANT DE LA MISERICÒRDIA.

Festivitat de la Immaculada Concepció. La celebrarem el proper dimarts. L’horari de misses serà l’habitual dels diumenges. Aquest dilluns, per ser vigília de la Immaculada, no hi haurà missa exequial.

Reunió de catequistes. El proper dimecres dia 9, a 2/4 de 6 de la tarda, hi haurà una sessió de formació per a totes les catequistes. Tema: “Advent de l’Any Sant de la Misericòrdia”.

Reunions amb els pares dels nens de la Catequesi. Per aquesta setmana hi ha programades dues reunions:

  • Divendres, a les 9 del vespre, a la sala Mn. Vinyeta;
  • Dissabte, a les 9 del vespre, a l’església de la Mare de Déu de Montserrat.

Any Sant de la Misericòrdia. S’inicia a Roma el dia 8 de desembre i a totes les diòcesis el dia 13, tercer diumenge d’Advent.

Pàgina WEB de les Parròquies de Vilafranca. Consulteu-la! L’adreça és:

www.parroquiesdevilafranca.org