13 DE DESEMBRE DE 2015

ANY SANT DE LA MISERICÒRDIA

“Misericordiosos com el Pare”

El papa Francesc ha convocat el Jubileu Extraordinari de la Misericòrdia, un any sant que començà a Roma el passat 8 de desembre i s’inaugura aquest diumenge III d’Advent a totes les diòcesis del món. Acabarà el 20 de novembre de 2016, festivitat de Jesucrist, Rei. Tal com diu el papa, aquest Any ha de ser «un moment extraordinari de gràcia i de renovació espiritual» de tot el poble de Déu, cridat a viure aquesta dimensió central de la nostra fe cristiana: el Pare és tot amor i misericòrdia, bondat i perdó, i la misericòrdia «s’ha tornat viva, visible i ha aconseguit el cim en Jesús de Natzaret», el rostre de la misericòrdia.

El lema de l’Any Jubilar és «Misericordiosos com el Pare» (Lc 6,36), perquè l’Església, i cada cristià, sigui capaç «d’anunciar la misericòrdia de Déu». «La seva vida és autèntica i creïble quan amb convicció fa de la misericòrdia el seu anunci. Ella sap que la primera tasca, sobretot en un moment com el nostre, ple de grans esperances i de fortes contradiccions, és introduir a tothom en el misteri de la misericòrdia de Déu, contemplant el rostre de Crist» (El rostre de la misericòrdia núm. 25).

Encara que procurarem viure l’esperit de l’Any Sant al llarg de tot l’any, concentrarem els nostres esforços en el temps de Quaresma, amb l’ànim de viure més profundament l’esperit de reconciliació amb Déu i amb els germans.

_______________________________________________________________________

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

Temps d’Advent. Dies feiners: ¼ de 9 del matí, pregària de Laudes i Eucaristia a la Parròquia de la Stma. Trinitat. Dimarts i divendres, a 2/4 d’11, Eucaristia a l’església de Sant Francesc. De dimarts a divendres, a les 8 del vespre, pregària de Vespres i Eucaristia a la Basílica de Santa Maria. Els dimarts, a les 8 del vespre, Eucaristia a l’església de la Mare de Déu de Montserrat. Els dies festius: Horari habitual de misses.

Grups de diàleg. Iniciem les trobades d’aquest curs el proper dilluns dia 14 de desembre, de 9 a 2/4 d’11 del vespre, a la sala Mn. Vinyeta. El tema que es tractarà serà: “Laudato si”. El projecte de persona i de societat del papa Francesc. A càrrec del P. Llorenç Puig, jesuïta.

Curs bíblic. Dimarts dia 15, a ¾ de 7 de la tarda, a la rectoria. Tema: Lc 18, 9-14. Lectio divina (p.141). El fariseu i el publicà.

Trobada de catequistes. Dijous dia 17, a les 8 del vespre, a Santa Maria.

Preparar el Nadal amb les antífones marianes. Del 17 al 23 de desembre, a 2/4 de 8 del vespre, cant i comentari de les antífones del Magnificat pròpies de les vigílies de Nadal, amb la participació de l’escola gregoriana de Vilafranca. A la capella del Santíssim.

Pregària de Taizé. Divendres 18 de desembre, a les 10 del vespre, a la capella del Monestir del Carme, de Vilafranca.

Eucaristia al Centre Ricard Fortuny. Dissabte dia 19, a 2/4 de 12.

Celebracions comunitàries del sagrament del perdó. Dilluns dia 21 de desembre, a les 7 de la tarda, a l’església de Sant Francesc i a les 9 del vespre, a la Basílica de Santa Maria. Dimarts dia 22, a les 8 del vespre, a l’església de la Mare de Déu de Montserrat.