DE L’ANY SANT DE LA MISERICÒRDIA

14 DE FEBRER DE 2016

En el cor de tot ésser humà té lloc una lluita que queda tipificada per les tres temptacions de Jesús, atès que ell no va quedar-ne pas exempt. Es tracta de la lluita contra tres reduccionismes, que són la satisfacció de les necessitats materials, l’obtenció del poder sobre els altres i l’assegurança contra tota desgràcia.

Fixem-nos que són tres mites ben vigents en el nostre món: set de riquesa, de poder i de seguretat. Cap d’ells no pot satisfer l’anhel més profund de l’home, que només pot descansar en el cor de Déu.

Per això només podem obtenir la salvació si amb els llavis i amb el cor, és a dir, externament i interiorment, prenem Jesús com la nostra única referència i creiem que ell és el camí que ens porta a la vida.

Preguem amb l’evangeli: Gràcies, Jesús, perquè amb la teva lluita contra les temptacions del diable ens has donat exemple i força contra les temptacions, tan reals, de cada dia.

Tu no vas voler vendre’t l’ànima per la satisfacció de la teva fam, i nosaltres ens creem tantes necessitats artificioses, sempre insatisfets, mentre hi ha germans nostres que no tenen cobertes les necessitats de supervivència i d’una vida digna.

Tu no et vas deixar seduir pel poder i la supèrbia, que porten a veure els altres com uns rivals a sotmetre o uns súbdits a explotar.

 Tu no vas voler fer de Déu una mena de guardaespatlles protector contra tota desgràcia.

Ajuda’ns a aixecar-nos cada cop que caiem, perquè només ben agafats a tu podem continuar caminant cap a la vida.

——————————————————————————————————————–

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

57a CAMPANYA CONTRA LA FAM          “PLANTA CARA A LA FAM : SEMBRA”

Aquest dissabte 13 i diumenge 14, de febrer: pregària pel Tercer Món i col·lecta extraordinària;

Divendres, 19 de febrer, a les 9 del vespre: 32è sopar solidari contra la fam. Mn. Agustí Roig comentarà l’experiència viscuda l’estiu passat a la República Dominicana, amb el següent títol: “República Dominicana, país de contrastos”.

El Viacrucis: pregària quaresmal: A partir d’aquest diumenge, farem la pregària del Viacrucis, cada diumenge de Quaresma, a les 6 de la tarda. Començarem fent-lo aquesta setmana a la Basílica de Santa Maria.

Actes amb motiu de la festivitat de Sant Jocund: Aquest diumenge 14 de febrer, a la 1 del migdia, tradicional Concert de Sant Jocund interpretat enguany per Berenguer Montserrat (orgue), Neus Santesmases (flauta travessera) i Sergi Renom (violí).

Curs bíblic : El proper dimarts dia 16 de febrer, a la rectoria, a ¾ de 7 de la tarda. Tema: Lc 23,32-47. Lectio divina (p. 159). El bon lladre (Pagola 43).

Concert a benefici de les obres de restauració de Santa Maria: Se celebrarà el divendres 18 de març, a les 9 del vespre. L’obra que s’interpretarà serà l’Stabat Mater, una seqüència gregoriana del segle XIII, que relata els sofriments de la Verge Maria en veure el seu fill crucificat. La versió que s’oferirà és la del compositor gal·lès Karl Jenkins. L’obra combina fragments íntims amb altres de gran sonoritat, combinant el cor i l’orquestra. El concert anirà a càrrec de la Coral Sant Esteve, el Cor Jove d’Olesa de Montserrat, la Jove Orquestra del Montserratí i una contralt solista. Serà un bon pòrtic a la Setmana Santa. Les entrades costaran 15.00 €, i ja es poden adquirir en els llocs habituals. També es pot fer una aportació “fila 0”.