DE L’ANY SANT DE LA MISERICÒRDIA

13 DE MARÇ DE 2016

A les portes de la Setmana Santa, en què serà condemnat per les autoritats del seu poble, veiem avui que Jesús salva una adúltera de ser condemnada.

Déu havia escrit la Llei en dues taules de pedra, símbol de l’aliança establerta amb el poble d’Israel en temps de Moisès. Aquella llei, convenientment manipulada, servia d’excusa perfecta per a dominar, excloure i condemnar, tal com volien fer amb l’adúltera.

El dit de Jesús dibuixant a terra podria ser un símbol de la nova aliança que Déu és a punt d’establir amb la humanitat per mitjà de Jesús. Una aliança que té com a llei el manament de l’amor, que no porta mai a la condemna sinó al perdó.

Preguem amb l’evangeli: No has vingut a condemnar sinó a salvar. Tota la vida has estat al costat dels pobres, dels petits, dels impurs (tres categories que, sospitosament, sovint es confonen), per això moriràs nu en el suplici reservat als proscrits i als criminals.

 Les teves paraules van salvar l’adúltera de morir apedregada, i la teva mirada li va obrir un camí de rehabilitació: «Vés-te’n, i d’ara endavant no pequis més».

El teu sacrifici a la creu ens salva a tots, i el nou manament que pronuncies ens obre el camí del Regne.

No ens vols perfectes i purs, sinó confiats en el teu perdó i compassius amb els altres, com tu. No ens vols campions de cap competició, sinó que ens tornem a aixecar després de cada caiguda perquè continuem corrent cap a la meta.

————————————————————————————————————–

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

Recés quaresmal: Aquest diumenge NO hi ha Viacrucis. Tindrem un RECÉS entorn del tema: “SIGUEU MISERICORDIOSOS”, a càrrec del P. Josep Roca, missioner de la Misericòrdia. Serà al Col·legi Sant Ramon de Penyafort, de 6 a 8 de la tarda. De 6 a 7 hi haurà l’exposició del tema, de 7 a 2/4 de 8 temps de silenci i pregària personal,  de 2/4 de 8 a 8 pregària de Vespres.

Dia del seminari: Es celebra aquest cap de setmana, amb el lema “ENVIATS A RECONCILIAR”. Pregarem per les vocacions i destinarem la col·lecta de totes les misses a aquesta Institució.

Concert a benefici de les obres de restauració de Santa Maria: Se celebrarà el proper divendres 18 de març, a les 9 del vespre. L’obra que s’interpretarà serà l’Stabat Mater, una seqüència gregoriana del segle XIII, que relata els sofriments de la Verge Maria en veure el seu fill crucificat. La versió que s’oferirà és la del compositor gal·lès Karl Jenkins. L’obra combina fragments íntims amb altres de gran sonoritat, combinant el cor i l’orquestra. El concert anirà a càrrec de la Coral Sant Esteve, el Cor Jove d’Olesa de Montserrat, la Jove Orquestra del Montserratí i una contralt solista. Serà un bon pòrtic a la Setmana Santa. Les entrades costaran 15,00 €, i ja es poden adquirir en els llocs habituals. També el mateix dia del concert a l’entrada de la Basílica. I també es pot fer una aportació “fila 0”.

Festivitat de Sant Josep: Aquest any s’escau en dissabte. La Missa  d’aquest dia serà a ¼ de 9 del matí, a la parròquia de la Stma. Trinitat.

 DIUMENGE DE RAMS: Es farà la benedicció dels rams a totes les misses.

Hi haurà BENEDICCIÓ I PROCESSÓ:

  • a  2/4 d’11 (10.30 h) a l’església de la M. de D. de Montserrat
  • a les 12 del migdia a la Basílica de Santa Maria.

Aquest diumenge, el Viacrucis serà a la Basílica. A les 6 de la tarda.