DE L’ANY SANT DE LA MISERICÒRDIA

15 DE MAIG DE 2016

LES IMATGES DE L’ESPERIT SANT

La litúrgia de la Pentecosta ens parla de l’Esperit Sant amb imatges. Només les imatges ens poden fer entendre alguna cosa del que és l’Esperit. Les idees i el dogma ens poden ajudar a creure, però les imatges ens poden ajudar a entendre millor les coses de l’Esperit. La imatge bíblica del vent, que hi és però no es veu, se sent però no es toca. Sant Agustí diu: «Un moviment que empeny, i mou quan pot». Aire i vent són elements imprescindibles per a la vida humana, els necessitem per respirar, per olorar… L’Esperit és l’alè de Déu sobre nosaltres. Aire i vent són vida de l’Esperit que ho anima i vivifica tot. És així com l’Esperit de Pentecosta es manifesta als apòstols, com un vent fort, creador de vida, força poderosa de Déu. Deixem-nos acaronar per aquest vent. És el vent de l’Esperit de Pentecosta. També la imatge del foc: «L’Esperit vingué sobre els apòstols en forma de llengües de foc». El foc ardent és símbol de la vitalitat. Pentecosta és la festa de la vitalitat cristiana, de poder estimar realment. L’Esperit ens dóna la plenitud de vida perquè hem arribat a la plenitud de la Pasqua.

La comunitat eclesial nascuda de la Pentecosta, ha de desenvolupar els dons rebuts de l’Esperit Sant. La missa de Pentecosta no és una missa més. El color vermell de les vestidures litúrgiques remet al foc que l’Esperit Sant vol encendre en nosaltres. Hem d’entrar en contacte amb el foc interior.

Esperit de Pentecosta, flama d’amor:

mira aquell poble que tu has aplegat,

Esperit de Pentecosta, vent poderós,

renova’ns amb el teu alè.

 ——————————————————————————————————————-

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

Hospitalitat de Lourdes: El 160è PELEGRINATGE se celebrarà del 30 de juny al 4 de juliol. Les persones interessades a participar-hi poden demanar informació i recollir els fulls d’inscripció, el proper dimarts dia 17 i el dijous dia 19, de 7 a 8 del vespre, a la rectoria. Les inscripcions s’hauran d’entregar dimarts 31, de 7 a 8 del vespre, també a la rectoria.

Curs bíblic: Dimarts dia 17 de maig, a ¾ de 7 de la tarda, a la rectoria. Tema: Ac 2,1-13. Lectio divina (punt 3). La vinguda de l’Esperit Sant. Los Hechos (p. 57). El Milagro de Pentecostés.

Celebració comunitària del sagrament de la santa Unció: Serà el diumenge dia 22 de maig, a la missa de les 8 del vespre, a la Basílica de Santa Maria. Les persones interessades a rebre aquest sagrament, i que reuneixin les condicions necessàries, hauran de ser a l’església un quart d’hora abans.

Celebracions de final de curs de primer i segon de Catequesi:

Dimarts dia 17, de 2/4 de 6 a 2/4 de 7, els grups de segon curs.

Dilluns dia 23, de 2/4 de 6 a 2/4 de 7, els grups de primer curs.

A més d’aquestes celebracions, el dissabte dia 21, a les 6 de la tarda, al pati del Col·legi de Sant Ramon, FESTIVAL MUSICAL, obert a tots els nens i nenes de Vilafranca.

Grups de diàleg: Dilluns dia 23 de maig, de 9 a 2/4 d’11 del vespre, a la sala Mn. Vinyeta. Tema: “ANY SANT DE LA MISERICÒRDIA. MISERICORDIOSOS COM EL PARE”. Conferenciant: Mn. Gaspar Mora.

Declaració de renda. “Mantenim junts la tasca de l’Església”. La teva col·laboració és important. Recorda-ho a l’hora de fer la declaració de renda. Marca la ”x” en el lloc corresponent. Gràcies!