DE L’ANY SANT DE LA MISERICÒRDIA

29 DE MAIG DE 2016

CRIST SE’NS DÓNA COM ALIMENT

Dijous Sant, en la missa de la Cena del Senyor, commemorem la institució de l’Eucaristia.

En la solemnitat del Santíssim Cos i Sang de Crist, coneguda com el Corpus o el Corpus Christi, exaltem, lloem i adorem el Crist que es va voler quedar entre nosaltres en l’Eucaristia en llegar-nos el memorial sacramental de la seva passió, mort i resurrecció.

Aquesta festa té ple sentit en la nostra societat, en gran mesura agnòstica i atea. Els seus orígens es remunten al segle XIII, quan alguns teòlegs negaven la presència real de Crist en les espècies eucarístiques. Ara, vuit segles després, no ha canviat gaire el context: la nostra societat es mostra indiferent davant d’un Déu que ha volgut romandre com a aliment per refer les nostres forces en el camí de la vida.

Les lectures d’aquesta festivitat ens fan entendre què significa l’Eucaristia. Jesús ofereix aliment a una multitud cansada i famolenca i multiplica els pans i els peixos. Igualment, en l’Eucaristia, sacia la nostra fam donant-se ell mateix com a aliment espiritual. Crist ha volgut ser el nostre «viàtic», el nostre aliment per al camí.

Unida a la festa del Corpus hi ha la Jornada de la Caritat. Recordem que el lavatori de peus i la institució de l’Eucaristia estan estretament units. La col·lecta econòmica d’aquest diumenge va destinada a la institució eclesial de Càritas, perquè continuï fent realitat en el nostre món el mandat de l’amor de Jesús.

————————————————————————————————————

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

Solemnitat del Cos i la Sang de Crist: La celebrem aquest diumenge. La Missa solemne d’aquest dia serà la del diumenge a les 8 del vespre. En acabar la celebració de l’Eucaristia farem una estona d’adoració al Santíssim i una breu processó per l’interior de la Basílica. La col·lecta de totes les misses anirà destinada a Càritas.

Hospitalitat de Lourdes: El 160è PELEGRINATGE se celebrarà del 30 de juny al 4 de juliol. Les inscripcions de les persones interessades a participar-hi s’hauran d’entregar el proper dimarts 31, de 7 a 8 del vespre, a la rectoria.

 Pastoral de la salut: La reunió del voluntariat corresponent a aquest mes serà el proper dimarts, dia 31, a ¾ de 7 de la tarda, a la rectoria.

 Actes commemoratius amb motiu del centenari de la mort del Bisbe Torras i Bages. Centenari de la inauguració de la reforma de la Cripta de Santa Maria, celebrada el 25 de juny de 1916: Amb motiu d’aquest doble Centenari, les Parròquies de Vilafranca hem organitzat els actes següents :

  • Divendres 17 de juny, a 2/4 de 7 de la tarda, a la Cripta de Santa Maria: Conferència de la Dra. Isabel Coll, professora d’Història de l’Art, de la Universitat de Barcelona, sobre “Les escultures de Josep Llimona, a la Cripta de Santa Maria”.
  • Diumenge 19 de juny, a les 12 del migdia, a la Basílica de Santa Maria: EUCARISTIA COMMEMORATIVA EN EL CENTENARI DE LA MORT DEL BISBE TORRAS I BAGES, PATROCINADOR DE LES OBRES DE RESTAURACIÓ DE LA CRIPTA. Presidirà la celebració Mons. Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat.
  • Dimarts 21 de juny, a 2/4 de 7 de la tarda, a la capella dels Dolors, lloc on el Bisbe Torras i Bages va celebrar la primera Missa: Conferència del professor Joan Solé Bordes, sobre “Aventures i desventures de la Cripta gòtica de Santa Maria”.