Des d’aquesta setmana es torna a exposar en una capella lateral de l’absis de la basílica de Santa Maria el quadre que representa a Sant Ignasi de Loiola.

Les parròquies de Vilafranca amb l`ajuda dels conservadors del Vinseum han fet una primera actuació. El que s’ha fet per poder tornar exposar aquesta obra, és una neteja i protecció de l’obra a la espera de que es pugui restaurar més endavant.

Es tracta d’una pintura sobre tela datada entre el segle XVIII i XIX que estava guardada. Fa unes mides de 228 cm d’alt per 174 cm d’ample.

20160810_195317[1]L’obra representa a Sant Ignasi de Loiola dret portant l’estàndard de la salvació, de la resurrecció. Porta a la mà un llibre obert on es pot llegir Per a la major glòria de Déu, que és l’abreviatura que fan servir els Jesuïtes AMDG, i a l’altre cara del llibre el títol del llibre que regula l’ordre dels Jesuïtes. Al seu voltant està flanquejat per  àngels que toquen instruments i lloen la figura del Sant.

Al peu del quadre hi ha una inscripció que es pot llegir: La verdadera imatge de Sant Ignasi de Loiola,fundador de l’ordre dels Jesuïtes, que amb els seus estudis va expandir per totes parts la religió catòlica i els seus miracles.