25 DE SETEMBRE DE 2016

Com dèiem en el Full de la setmana passada, setmanalment publicarem les reflexions que vàrem llegir cadascun dels dies de la Novena, totes elles tretes d’escrits d’aquest gran bisbe penedesenc, que va néixer a les Cabanyes l’any 1846, visqué  a Vilafranca del Penedès i morí el 1916, essent Bisbe de Vic: JOSEP TORRAS I BAGES.

LA PAU

“La doctrina de la pau és la doctrina evangèlica, i la Iglésia l’ha de recordar i treballar perquè s’infiltri en els homes i s’estengui, com una atmosfera que respiri tot el món civilitzat.

 Mai com avui, caríssims, els homes havien predicat la pau, ni s’havien reunit tantes conferències, ni s’havien escrit tants volums, per acabar amb la guerra, per a mitigar les revolucions, per arribar a la concòrdia. És una de les més grans humiliacions de la paraula humana, perquè guerres i revolucions tan fortes com les modernes, matances tan extraordinàries com les dels nostres dies, poques vegades s’havien vist en la història tan vella del món, com en aquests temps de la diplomàcia de la pau.

 I així continuarà mentre no se satisfaci la fam dels homes; a casa sense pa tot són raons, diu un refrà que sol haver-hi en totes les llengües; i mentre hi hagi fam, mentre els homes no estiguin satisfets, les raons, les lluites i les contradiccions continuaran vives, cruels i sagnants”.

                                                                           +  Josep Torras i Bages

——————————————————————————————————————

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

CURS D’INICIACIÓ AL VOLUNTARIAT DE CÀRITAS:

Dies 27 i 28 de setembre (dimarts i dimecres), de 2/4 de 10 a la 1 del matí.

Primer bloc: Què és Càritas? Missió i Eixos.

Segon bloc: Què vol dir ser voluntari? Aptituds i Actituds. Compromís. Drets i deures del voluntari.

El treball en equip. El treball per projectes.

Itinerari del Voluntariat de Càritas. El reglament de Règim intern.

 

PASTORAL DE LA SALUT: Reunió del Voluntariat: Dimarts dia 27, a ¾ de 7 de la tarda, a la Rectoria.

INICI DE LES SESSIONS DE CATEQUESI :

Primer curs: Dilluns 3 d’octubre, a 2/4 de 6 de la tarda.

Segon curs: Dimarts 4 d’octubre, a 2/4 de 6 de la tarda.

REUNIÓ DE CATEQUISTES:

Les catequistes dels dos cursos tindran una primera reunió, amb el mossèn, dimecres dia 28 de setembre, a 2/4 de 6 de la tarda, a la rectoria.

“DIVER-CAT” / TROBADES DE POST-COMUNIÓ:

Adreçades a nenes i nens que ja han fet la 1ª Comunió. Les trobades són els dissabtes a la tarda. Inscripcions: del 3 al 7 d’octubre, a partir de 2/4 de 7 de la tarda, a la rectoria.

90ª ROMERIA A MONTSERRAT

del 14 al 17 d’octubre

La Romeria d’enguany té dos subratllats: és l’Any Sant de la Misericòrdia i, per tant, la Romeria a Montserrat és una ocasió propícia per celebrar aquest Jubileu extraordinari. I és la Romeria núm. 90, una dada significativa que demana quelcom extraordinari. Per això, a més dels actes tradicionals, ens proposem fer un DINAR DE GERMANOR el diumenge dia 16, possibilitant la participació de les persones que només pugen a Montserrat aquest dia. Les inscripcions pel viatge en autocar i pel dinar es fan al despatx parroquial (dilluns, dimecres i divendres, de 7 a 9 del vespre).