9 D’OCTUBRE DE 2016

Aquí teniu una altra de les reflexions que vàrem llegir durant la Novena a Sant Fèlix, treta d’escrits d’aquest gran bisbe penedesenc, que va néixer a les Cabanyes l’any 1846, visqué  a Vilafranca del Penedès i morí el 1916, essent bisbe de Vic: JOSEP TORRAS I BAGES.

EL MÓN

“I no obstant, és clar que la riquesa, que la ciència, que l’hermosura, que el poder, que les grandeses que el món admira, tenen el seu objecte i la seva significació dins de la complexitat humana; però no els havem de donar més valor que el que tenen.

 El món no és dolent; lo dolent és l’amor desordenat que li tenim.

 Les passions són un element interessant de la universal harmonia del món humà. Però elles no existeixen per a ésser senyores, sinó per a ésser serventes. La senyora és la raó.

 La llibertat d’esperit és la gran excel·lència humana. La mateixa santedat podem dir que no és altra cosa que la llibertat d’esperit.

 En els quefers de la vida, estimats cristians, mai hem de perdre de vista que el món, que el nostre trànsit per la terra, és trànsit: no és situació definitiva, no és estat de permanència; que aquí hi som de pas”.

 

                                                                         + Josep Torras i Bages

 ————————————————————————————————————–

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

Festa de la Mare de Déu del Remei: Avui, segon diumenge d’octubre, celebrem la Festa de la Mare de Déu del Remei, venerada a la parròquia de la Stma. Trinitat. A les 10 del matí, Missa solemne, veneració de la santa imatge i cant de la pregària a la Verge del Remei.

Festa de la Mare de Déu del Pilar: Com cada any la celebrarem el dia 12 d’aquest mes d’octubre. Aquest dia hi haurà Missa solemne a l’església de la Mare de Déu del Pilar, de la Residència Mare Ràfols, al Molí d’en Rovira, a 2/4 d’11 del matí.

Catequesi de Confirmació: “Regala’t una experiència nova”. Per a joves, a partir de 3r d’ESO. INSCRIPCIONS: del 3 al 21 d’octubre, al despatx parroquial. Dilluns, dimecres i divendres, de 7 a 9 del vespre.

90ª ROMERIA A MONTSERRAT

del 14 al 17 d’octubre

Des del proper divendres i fins dilluns de la setmana entrant tindrà lloc la  ROMERIA DE VILAFRANCA A MONTSERRAT. Enguany celebrem la núm. 90. Un nombrós grup de vilafranquins i vilafranquines pujarem a Montserrat a venerar Santa Maria i gaudir d’uns dies de convivència als peus de la Mare de Déu.

El lema que el Santuari proposa per les Romeries d’aquest any és: “Santa Maria, Mare de Misericòrdia, Consol dels Penitents i Esperança dels Pobres”.

XXII JORNADES DE FORMACIÓ

i ANIMACIÓ PASTORAL

del 17 al 20 d’octubre

de 2/4 de 10 a 11 del vespre

Lema: “FEM CAMÍ EN L’ANY DE LA MISERICÒRDIA”.     Dilluns: “Papa Francesc: Reflexions sobre l’amor i la família”.

Dimarts: “El bisbe Torras i Bages. Missatges per al nostre temps”.

Dimecres: “Pistes per a una parròquia renovada i en sortida”.

Dijous: “Ramon Llull 700 anys. Inspiracions per al nostre cristianisme”.