23 D’OCTUBRE DE 2016

Aquí teniu una altra de les reflexions que vàrem llegir durant la Novena a Sant Fèlix, treta d’escrits d’aquest gran bisbe penedesenc, que va néixer a les Cabanyes l’any 1846, visqué  a Vilafranca del Penedès i morí el 1916, essent bisbe de Vic: JOSEP TORRAS I BAGES.

L’ESGLÉSIA

“La Iglésia catòlica ama fins a morir la seva independència i llibertat, mai es doblega davant de la tirania, i prefereix l’extermini més que no pas que els homes vulguin legislar contra la seva consciència, que no té més Jutge que el mateix Déu.

 Potser us semblarà, estimats cristians, que presentem la religió d’aspecte massa ferreny quan avui tot es vol falaguer, i que això ha d’apartar els homes de seguir-la: però la religió, que és un fruit del cel, és com certs fruits que produeix la terra i el mar, que dins d’una closca dura tenen una substància riquíssima per a nodrir l’home. Per la pròpia naturalesa de les coses, tota pujada és penosa, i el qui vol elevar-se ha de cansar-se.

El Cristianisme no és raquític, ni tirànic, sinó amplíssim i amant de l’espontaneïtat i llibertat humana. Existeix sobre la terra per a assegurar la nostra llibertat.

El principi unificador del poble cristià és la caritat”.

+ Josep Torras i Bages

——————————————————————————————————————–

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

Domund 2016

“Surt de la teva terra”

El papa Francesc proposa aquest lema per a la Jornada Mundial de les Missions d’enguany, “EL DOMUND”.

Surt: Església que surt d’ella mateixa vers la comunitat internacional.

Terra: Lloc d’acollida del qui és enviat per la comunitat per dur a terme una “missió”, l’encàrrec d’anunciar l’Evangeli “ad gentes”.

Les petjades del cartell representen els colors dels cinc continents. La terra promesa a Abraham, la terra de missió…

Les creuetes de les petjades recorden el distintiu del missioner, creu del Crist que assumeix el dolor de tots els que marxen de la seva terra, amb dolor i esperança.

Amb el seu treball pastoral, social, educatiu, sanitari, de reclam de justícia, d’entrega total, els missioners transmeten a la humanitat la Misericòrdia de Déu Pare.

Aquest cap de setmana es farà, a totes les Eucaristies, una pregària especial per la jornada del Domund i la col·lecta extraordinària a benefici de les Missions.

Pastoral de las Salut: El proper dimarts dia 25, reunió del Voluntariat i el dissabte 29, a 2/4 de 12 del migdia, celebració de l’Eucaristia al Centre Sociosanitari Ricard Fortuny. El mateix dissabte, a 2/4 de 7 de las tarda, a la rectoria, sessió formativa per a les persones que porten la comunió a malalts i ancians, al seu domicili.

Concert de l’Escolania de Montserrat: El divendres 11 de novembre tindrem novament el goig de tenir entre nosaltres l’Escolania de Montserrat, que ens oferirà un concert a benefici de les obres de restauració de la Basílica de Santa Maria. El donatiu és de 15 euros. Podeu adquirir entrades als establiments de costum, al despatx parroquial i a la sagristia de la Basílica.