27 DE NOVEMBRE DE 2016

L’ADVENT MÉS LLARG POSSIBLE

Com que aquest any el dia de Nadal s’escau en diumenge, i si tenim present que el temps d’Advent comprèn els quatre diumenges anteriors, estem començant el temps d’Advent més llarg possible: seran quatre setmanes senceres!

Diumenge passat, festa de Crist Rei, es tancava l’Any Sant de la Misericòrdia, desitjant que la misericòrdia impregni tot el que fem i tot el que som. «Com desitjo que els anys venidors estiguin impregnats de misericòrdia per a poder anar a l’encontre de cada persona portant la bondat i la tendresa de Déu!», deia el papa Francesc a la Misericordiae vultus 5. Que així sigui!

En aquest mateix sentit, l’oració col·lecta de la missa d’avui diu: «Concediu-nos d’acollir amb bones obres la vinguda del vostre Fill Jesucrist». Aquesta petició enllaça prou bé amb les obres de misericòrdia que tantes vegades hem recordat al llarg de l’any passat!

Tenim davant nostre quatre setmanes. Anem preparant tot el que cal perquè les FESTES DE NADAL siguin ben reeixides, sense oblidar allò que és essencial. Preparem sobretot el nostre cor perquè JESÚS neixi i creixi en el nostre interior i en el nostre entorn. Visquem amb profunditat aquest temps d’Advent, per tal que Jesús no passi de llarg, enmig de la nostra superficialitat, rutina i mediocritat. Acollim-lo i d’aquesta manera farem que en el nostre entorn hi hagi més joia, més pau, més amor… farem que el nostre entorn sigui més lluminós.

 —————————————————————————————————————–

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

PRIMER DIUMENGE D’ADVENT : «DIA DE LA PARAULA»

El nostre bisbe ha escrit: “La Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat s’afegeix a la iniciativa de l’Associació Bíblica de Catalunya de celebrar el primer diumenge d’Advent com el «Dia de la Paraula». Per això al començament del nou any litúrgic, a la catedral de Sant Feliu de Llobregat es farà una entronització solemne de la Bíblia, portant les Sagrades Escriptures en processó i dipositant-les en un lloc visible i permanent, com a signe que afavoreixi l’amor i la reverència dels fidels per la Paraula de Déu. Convidem que aquest gest simbòlic es faci a tots els centres de culte del Bisbat”.

Nosaltres el farem, de manera especial, a l’inici de la Missa solemne del migdia, a Santa Maria.

Temps d’Advent. Dies feiners: ¼ de 9 del matí, pregària de Laudes i Eucaristia a la Parròquia de la Stma. Trinitat. Dimarts i divendres, a 2/4 d’11, Eucaristia a l’església de Sant Francesc. De dimarts a divendres, a les 8 del vespre, pregària de Vespres i Eucaristia a la Basílica de Santa Maria. Els dimarts, a les 8 del vespre, Eucaristia a l’església de la Mare de Déu de Montserrat. Els dies festius: Horari habitual de misses.

Pastoral de la salut. Reunió del voluntariat: Dimarts dia 29, a ¾ de 7 de la tarda, a la rectoria.

Consell pastoral parroquial. Es reunirà el proper dijous dia 1, a les 9  del vespre, a la rectoria.

Santa Maria 2020. Alhora que agraïm les aportacions que ens han arribat amb motiu del concert de l’Escolania de Montserrat, recordem que els donatius a benefici de les obres de restauració de la Basílica es poden continuar ingressant al compte del Banc Popular ES58 0075 0769 3706 0060 8716 o lliurar-los a la Parròquia de Santa Maria / Comissió Santa Maria 2020. Moltes gràcies!