20 DE NOVEMBRE DE 2016

Tal com anunciàvem la setmana passada, us oferim un resum de les paraules que el diumenge de la Romeria a Montserrat pronuncià el Pare Abat, en l’audiència que ens concedí un cop finalitzada la Missa conventual.

MONTSERRAT I TORRAS i BAGES

«Torras i Bages, ja abans de rebre l’episcopat va ser un montserratí fervorós. La devoció a la Mare de Déu, l’amistat amb els Abats Muntadas, Deàs i Marcet i amb altres monjos, l’estimació per sant Benet i pel seu ideal monàstic, l’amor per la vida litúrgica del santuari, l’admiració per la dimensió cultural del monestir, anaren estrenyent els vincles entre Torras i Bages i Montserrat. Hi peregrinà moltes vegades, molts anys hi féu els seus exercicis espirituals, aportà el seu consell al monestir, en rebé la influència beneficiosa. I, un cop escollit bisbe de Vic, volgué rebre l’ordenació episcopal a la basílica de Montserrat. La relació amb Montserrat continuà després amb intensitat. Hi anà diverses vegades i hi estigué en contacte epistolar d’una manera sovintejada. En una de les seves pastorals escriu: “A Montserrat convergeixen els sentiments i les forces de tots els catalans; ets, oh Santa Muntanya de la Pàtria, un sublim aglutinant d’esperits entorn de la Verge Maria”. I prega en un to que recorda la Visita Espiritual: “Conserveu la unió entre tots els seus fills; pregueu per tota la terra catalana que teniu encomanada”.

Sobretot el gran llegat montserratí de Torras i Bages és la “Visita Espiritual” a la Mare de Déu. Aquest text constitueix una síntesi de la devoció montserratina, de l’amor a la pàtria, de la construcció d’una societat basada en els principis de l’Evangeli. Farem bé de pregar-lo i de reflexionar-lo perquè ens dóna llum pel moment present de Catalunya».

————————————————————————————————————-

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

PASTORAL VOCACIONAL

Taula rodona: Formant part del programa d’actes previstos per aquest mes de novembre al nostre Arxiprestat, dilluns dia 21, a les 9 del vespre, a la sala Mn. Joan Vinyeta, tindrà lloc una “Taula rodona” amb el títol “VIURE EN CRISTIÀ AL SEGLE XXI”. Hi participaran un matrimoni, un jove, una religiosa, un diaca i un prevere.

Trobada de catequistes: També dintre dels actes previstos, el proper dijous dia 24, a les 5 de la tarda, hi haurà  una TROBADA DE CATEQUISTES de les diverses parròquies de l’Arxiprestat de Vilafranca, a la rectoria de Santa Maria.

Recés vocacional: Dissabte dia 26, a les 6 de la tarda, a la capella de l’Escola Sant Ramon de Penyafort. El predicarà el Sr. Bisbe de Sant Feliu de Llobregat Mons. Agustí Cortés.

Eucaristia de cloenda: El mateix dissabte, a les 8 del vespre, a la Basílica de Santa Maria, amb l’assistència del Delegat diocesà de Pastoral Vocacional, membres de la Delegació i seminaristes.

Cadena de pregària per les vocacions: Durant aquest mes de novembre, les deu diòcesis amb seu a Catalunya, duem a terme “la Cadena de Pregària” per les vocacions. Pregarem per la santificació dels sacerdots  i perquè el seu testimoniatge propiciï abundants vocacions. A la nostra Diòcesi els dies especials de pregària són el 9, 19 i 29.

SETMANA D’ANIMACIÓ BÍBLICA

Entre els actes organitzats pel Secretariat d’Animació Bíblica del nostre Bisbat hi ha el que tindrà lloc dimarts dia 22, a 2/4 de 7 de la tarda, a la Cripta de la Basílica de Santa Maria. Porta per títol “PREGÀRIA AMB LA BÍBLIA”, i l’ha preparat el Grup Bíblic de les Parròquies de Vilafranca.

PASTORAL DE LA SALUT

Dissabte dia 26, a 2/4 de 12: Missa al Centre Sociosanitari Ricard Fortuny.

Dimarts dia 29, tarda, a ¾ de 7: Reunió del Voluntariat, a la Rectoria.