4 DE DESEMBRE DE 2016

L’ADVENT, UNA INVITACIÓ A LA CONVERSIÓ I A L’ESPERANÇA

L’ADVENT no és pròpiament un temps penitencial; ho sabem prou bé. Hem de saber diferenciar-lo de la Quaresma, tot i que tenen punts en comú com a temps forts que són de cara a preparar festes solemnes importants.

L’ADVENT és una crida a revifar l’esperança enmig d’un món que no hi convida gens. Mai no hi ha convidat. Les esperances del món són fugisseres, de curta volada, s’acaben ràpidament i deixen defraudat. I com que no hi ha esperança, a voltes senzillament anem vivint sense res que ens porti a anar més enllà. Esclaus del nostre present.

L’ADVENT ens diu que hem de viure amb l’esperança certa que és Déu qui farà que la vida humana sigui plena de felicitat i de pau per a tothom. És Déu el protagonista. És Déu qui omplirà la vida del seu amor i del seu perdó i farà que tots siguem germans. Cal creure-ho! L’esperança està posada en Déu i no pas només en nosaltres mateixos. Per això l’Advent convida a canviar el que calgui de la vida per a fer possible aquesta obra salvadora de Déu. És en aquest sentit que l’Advent convida a la CONVERSIÓ pel camí de l’ESPERANÇA. Tant de bo no hi posem obstacles!

“La nostra ESPERANÇA és el Senyor.

Veniu, Senyor Jesús”

——————————————————————————————————————- 

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

Dia 8: Solemnitat de la Immaculada Concepció

El proper dijous celebrarem aquesta festa de la Mare de Déu. I com que cau sempre dins l’Advent ens fa present el paper de Maria en la vinguda de Déu en la nostra vida.

Un dels prefacis d’Advent ho canta: «Aquell que anunciaren els oracles de tots els profetes, aquell que esperà plena d’amor la Mare Verge…, és ell mateix que ara ens dóna el goig de preparar-nos per al misteri de Nadal».

L’horari de misses d’aquest dia serà el mateix dels diumenges i dies festius.

Temps d’Advent. Dies feiners: ¼ de 9 del matí, pregària de Laudes i Eucaristia a la Parròquia de la Stma. Trinitat. Dimarts i divendres, a 2/4 d’11, Eucaristia a l’església de sant Francesc. De dimarts a divendres, a les 8 del vespre, pregària de Vespres i Eucaristia a la Basílica de Santa Maria. Els dimarts, a les 8 del vespre, Eucaristia a l’església de la Mare de Déu de Montserrat. Els dies festius: Horari habitual de misses.

Dia de les Persones Sense Llar. El vàrem celebrar el passat dia 27 de novembre amb el lema “Fes-me visible”. En el Manifest  que es va proclamar aquest dia s’hi diu, entre altres coses: «Cal anunciar i denunciar que no s’estan complint els drets humans, uns drets que han de garantir l’habitatge, l’alimentació, la feina, la salut, l’educació, etc… i tots hi tenim una cosa a dir. Fem l’aposta de creure que és possible un altre món en què les persones, la seva dignitat i els seus drets estiguin al centre. I reclamem, als qui tenen a les seves mans fer-ho possible, una llar digna per a tothom!»

Santa Maria 2020. Alhora que agraïm les aportacions que ens han arribat amb motiu del Concert de l’Escolania de Montserrat, recordem que els donatius a benefici de les obres de restauració de la Basílica es poden continuar ingressant al compte del Banc Popular ES58 0075 0769 3706 0060 8716 o lliurar-los a la Parròquia de Santa Maria / Comissió Santa Maria 2020. Moltes gràcies.