15 DE GENER DE 2017

SETMANA DE PREGÀRIA

PER LA UNITAT DELS CRISTIANS

La celebrem del 18 al 25 de gener, enguany amb el lema: Reconciliem-nos. L’amor de Crist ens hi empeny.

Déu ha fet la gràcia, als qui vivim en l’Església del segle XXI, de veure i sentir que el Bisbe de Roma, el papa Francesc, anés el 31 d’octubre d’enguany a Suècia, amb motiu de la celebració, l’any que ve, dels 500 anys de la Reforma luterana, Això és ja l’inici de la realització, clara i nítida, del que fa més de seixanta anys demanem a l’únic Senyor de l’Església: que tots els cristians siguem u. També el que el papa Francesc va dir, aquell dia mateix a la Catedral Luterana de Lund ens dóna, enguany, el to i el marc de la nostra Setmana de Pregària Universal per la Unió dels Cristians:

“En aquesta trobada de pregària, aquí a Lund, volem manifestar el nostre desig comú de romandre units a ell per tenir vida. Li demanem: «Senyor, ajudeu-nos amb la vostra gràcia a estar més units a vós per donar junts un testimoni més eficaç de fe, esperança i caritat». És també un moment per donar gràcies a Déu per l’esforç de tants germans nostres, de diferents comunitats eclesials, que no s’han resignat a la divisió, sinó que mantenen viva l’esperança de la reconciliació entre tots els que creuen en l’únic Senyor.

Luterans i catòlics preguem junts en aquesta Catedral i som conscients que sense Déu no podem fer res; demanem el seu auxili perquè siguem membres vius units a ell”.

___________________________________________________________________

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

Curs bíblic. Es reprendrà el dimarts dia 17 de gener, a ¾ de 7 de la tarda, a la rectoria, Tema: PLA PASTORAL 2016-2017 “Estimeu-vos els uns als altres”. Punts: “Crida a l’evangelització i a la renovació d’estructures”.

Benedicció dels “Tres Tombs”. Amb motiu de la festa de Sant Antoni Abat que se celebra cada any el dia 17 de gener, el diumenge següent dia 22, tindrà lloc la tradicional benedicció dels “Tres Tombs”. Serà a la 1 del migdia, davant l’església de Sant Francesc.

Qui era sant Antoni, abat? Segons la Vida escrita per sant Atanasi, de jove, un cop morts els seus pares, es va prendre tan seriosament aquelles paraules de Jesús: «Si realment vols arribar al final, vés, ven tots els teus béns i dóna’ls als pobres, després segueix-me»(Mt 19,21) que es retirà, tot sol, al desert d’Egipte durant més de vint anys (segle III). Però no es va pas desentendre dels problemes del món: mantingué contactes amb l’Església d’Alexandria, la seva ciutat, i encoratjava tots els qui li demanaven consell; molts l’anomenaven «Pare» («Abat»), omplint el desert de monestirs.

Trobada de pregària per la unitat dels cristians.

 El diumenge dia 22, a les 6 de la tarda, a l’església de Sant Francesc, ens trobarem per a pregar per aquesta intenció.

Grups de diàleg. La primera trobada d’aquest any serà el dilluns dia 23 de gener, de 9 a 2/4 d’11 del vespre, a la sala M. Vinyeta. El tema girarà entorn del lema de la Setmana de  pregària per la unitat: Ecumenisme, la revolució de la tendresa. L’amor del Crist ens hi empeny (2Co 5,14-20). El conferenciant serà Mn. Xavier Artigas, diaca, Delegat d’Ecumenisme i relacions interreligioses.

En principi tindrem una trobada mensual. La següent està programada pel dia 20 de febrer, amb el títol “Pautes per entendre l’evangeli de Mateu”, que és el que llegirem els diumenges d’aquest any.